Nικόλας Ακτύπης

Γουστάρεις επεισόδια στον τελικό; Στείλε το βιογραφικό σου εδώ!

Μήπως τελικά έχουν δίκιο εκείνοι που λένε πως έρχονται στην Ελλάδα και μας παίρνουν τις δουλειές; Στο ποδόσφαιρο φαίνεται πως ναι, μετά τις πληροφορίες για εισαγωγή χούλιγκαν από Σερβία και Λευκορωσία

Η Ελλάδα εδώ και 40 χρόνια έχει μετατραπεί σε χώρα που στηρίζεται στις εισαγωγές για να ζήσει. Η εγχώρια παραγωγή σε ένα σωρό τομείς δεν μπόρεσε ποτέ να καλύψει τη ζήτηση αφού αδυνατούσε να αντιληφθεί τις εξελίξεις και τις αλλαγές, είτε μιλάμε για τον πρωτογενή τομέα είτε για τον πιο βαρύ και απαιτητικό κλάδο της βιομηχανίας.

Αλλά ποιος νοιάζεται για τους λόγους καταστροφής και μαρασμού του παραγωγικού ιστού της χώρας όταν μπορεί να πνίγει τον καημό στην μπάλα και στο Game of Love;

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Κανείς! Αλλά αφού η κουβέντα γύρισε στο ποδόσφαιρο, ας πάμε και στον τελικό Κυπέλλου. Το ματς με το οποίο ολοκληρώνεται η σεζόν. Το ματς το οποίο περιμένει ολόκληρη η Ελλάδα. Και όχι μόνο, κατά πώς φαίνεται.

Οι πληροφορίες για… εισαγωγή χούλιγκαν από το εξωτερικό ενόψει του μεγάλου αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, από μόνες του δεν μπορεί να πει κανείς ότι σοκάρουν. Άλλωστε στο παρελθόν «αδέρφια» από Σερβίες, Ρωσίες, Αυστρίες κι ένα σωρό άλλες χώρες με παράδοση στους τραμπουκισμούς εντός κι εκτός γηπέδων έχουν επιλέξει την Ελλάδα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Το πραγματικά σοκαριστικό είναι το τάιμινγκ. Για παράδειγμα, μιλάμε για την ανάγκη ξένων διαιτητών μετά από ένα ντέρμπι που ο ρέφερι του αγώνα τα πήγε χάλια, με αποτέλεσμα να εκφράζονται επιφυλάξεις για τις ικανότητές του. Εάν ο άνθρωπος έχει σφυρίξει για σεμινάριο, είναι εντελώς άδικο και άκυρο να μιλάς για την αντικατάστασή του από έναν αλλοδαπό.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους χούλιγκαν. Οι άνθρωποι έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό τους στον περσινό τελικό. Έδωσαν ξύλο, έφαγαν ξύλο, τις έπαιξαν μεταξύ τους, τις έπαιξαν με την αστυνομία, απείλησαν να τινάξουν τον τελικό στον αέρα. Πέτυχαν 100%, ειδικά αν σκεφτείς πως αναγκάστηκαν να… δουλέψουν στο όχι και τόσο γκλάμουρους περιβάλλον της επαρχίας. Στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Ένα γήπεδο που είχε μια… ψωρογέφυρα και τέλος. Κι όμως αυτά τα καμάρια τα πήγαν τόσο καλά. Γιατί να μην πάρουν μια ευκαιρία να πλακωθούν πάνω στο στέγαστρο Καλατράβα;

Εάν η πληροφορία για εισαγωγή χούλιγκαν από το εξωτερικό είναι αληθινή, δεν θα αποτελεί τίποτα λιγότερο από ακόμα ένα χτύπημα προς το εγχώριο εργατικό δυναμικό. Μια ευθεία άδικη αμφισβήτηση στο τι μπορεί να πετύχουμε οι Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι (λόγω του ότι μπλεχτήκαμε πάνω στα μπουνίδια). Και ως τέτοιο οφείλουμε να το καταδικάσουμε όλοι.

Στον χουλιγκανισμό δεν χωρούν ούτε οπαδικά ούτε πολιτικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x