Super League 2

Ζωντανή η Αναγέννηση Καρδίτσας, έμπλεξε ο Εργοτέλης, υποβιβάστηκε ο Πανσερραϊκός

Ζωντανή στη διεκδίκηση της παραμονής έμεινε η Αναγέννηση Καρδίτσας, επικρατώντας 2-1 του Εργοτέλη, βάζοντας ταυτόχρονα σε μπελάδες τους Κρητικούς – Οριστικός υποβιβασμός για Πανσερραϊκό.

Νίκη που διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για παραμονή πέτυχε η Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς επικράτησε 2-1 του Εργοτέλη, βάζοντας ταυτόχρονα σε μεγάλη πίεση τους Κρητικούς.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και ξέροντας ότι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 18’ είχαν διαμορφώσει το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 53’ με τον Τσέλιο, με το 2-1 να μένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Τη μάχη της παραμονής έχασε οριστικά και αμετάκλητα ο Πανσερραϊκός και μάλιστα με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, μένοντας στο 1-1 με την Παναχαϊκή. Συγκεκριμένα, στο 20’ ο Πέτρου άνοιξε το σκορ, ωστόσο στο 39’ ο νεαρός Κυνηγόπουλος ισοφάρισε. Τρία λεπτά αργότερα, η Παναχαϊκή έμεινε με 10 παίκτες καθώς στο 42’ αποβλήθηκε ο Αποστολόπουλος, αλλά ο Πανσερραϊκός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στις καθυστερήσεις. Στο 94’ ο Ρούσσος έκανε το σουτ, ο Λάζαρης έκανε χέρι σύμφωνα με υπόδειξη του βοηθού, αλλά ο Κρητικός αστόχησε από τα 11 βήματα, με τον υποβιβασμό των «λιονταριών» να οριστικοποιείται και μαθηματικά.

Επεισοδιακό ματς διεξήχθη στη Σπάρτη που επίσης «καίγεται» για βαθμούς, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να αντισταθούν στην ανωτερότητα του Άρη, γνωρίζοντας την ήττα με 0-3. Στο 45’ ο ρέφερι της αναμέτρησης, Μαρκαντωνάτος, υπέδειξε πέναλτι υπέρ των «κιτρίνων» το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Διαμαντόπουλος, απόφαση όμως που προκάλεσε την οργή των παικτών των γηπεδούχων, παίρνοντας στο… κυνήγι τον διαιτητή. Τελικά, έπειτα από δεκάλεπτη διακοπή, το παιχνίδι επανεκκίνησε, με τον Άρη να τελειώνει το ματς με συνοπτικές διαδικασίες στο δεύτερο ημίχρονο, με γκολ του Πασά (63’) και το δεύτερο του Διαμαντόπουλου (76’).

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, ο Πανσερραϊκός υποβιβάστηκε και ισοβαθμούν στους 40 βαθμούς οι Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Σπάρτη και Εργοτέλης και ένας εξ αυτών θα είναι η τελευταία ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Σπάρτη – Άρης 0-3
(45’ πέν., 76’ Διαμαντόπουλος, 63’ Πασάς)

Αιγινιακός – Καλλιθέα 2-0
(71’ Πέριτς, 82’ Κούστα)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Εργοτέλης 2-1
(7’ Σουντούρα, 18’ Πλαβούκος – 53’ Τσέλιος)

Απόλλων Πόντου – Απόλλων Λάρισας 1-0
(13’ Χασομέρης)

Παναιγιάλειος – ΑΕ Καραϊσκάκης 0-0

Πανσερραϊκός – Παναχαϊκή 1-1
(20’ Πέτρου - 39’ Κυνηγόπουλος)

Τρίκαλα – ΑΟΧ/Κισσαμικός 2-1
(12’ Πάνος, 85’ αυτ. Ζιούλης – 52’ Λεό)

ΟΦΗ – Αχαρναϊκός 3-0 (ά.α.)
Δόξα Δράμας – Βέροια 3-0 (ά.α.)

Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Κυριακή 20 Μαΐου

ΑΟΧ/Κισσαμικός – Απόλλων Λάρισας 17:00
Καλλιθέα – Τρίκαλα 17:00
ΑΕ Καραϊσκάκης – Απόλλων Πόντου 17:00
Εργοτέλης – Αιγινιακός 17:00
Παναχαϊκή – Αναγέννηση Καρδίτσας 17:00
Άρης – Πανσερραϊκός 17:00
Δόξα Δράμας – Σπάρτη 17:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x