Stoiximan Super League

«Συντελεστής δόμησης ακόμα και 0,6 για το Athens Alive και προχωράμε για τον Παναθηναϊκό»!

Ο Μαρκ Αλεξάντερ, εκπρόσωπος της redstone, μιλάει στο sportfm.gr για τις εξελίξεις με το Athens Alive και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για ενδεχόμεη συμφωνία – Τι λέει για όσους αμφισβητούν το πρότζεκτ.

Του Διονύση Δεσύλλα

Οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το Athens Alive και την προσπάθεια που κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συμπαίκτες του, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή με την ελληνική κυβέρνηση και να γίνει η αρχή για ένα πολύ μεγάλο έργο που θα αναβαθμίσει σε κάθε τομέα το ΟΑΚΑ και φυσικά θα αλλάξει τελείως τον Παναθηναϊκό.

Σε μια περίοδο που από την πράσινη ΠΑΕ περιμένουν τα αποτελέσματα του οικονομικού ελέγχου από την πλευρά Παϊρότζ, ο κ. Γιαννακόπουλος κάνει τη δική του προσπάθεια για κάτι πολύ μεγάλο. Πολλά θα κριθούν από τη συνάντηση που θα έχει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στον Γιαννακόπουλο σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι άλλος από τον Μαρκ Αλεξάντερ. Ο εκπρόσωπος της redstone, με πλούσια εμπειρία σε τέτοια έργα, αλλά και με καριέρα σε σημαντικά πόστα στον αθλητισμό (NBA, F1). O κ. Αλεξάντερ μιλάει στο sportfm.gr για τις εξελίξεις με το Athens Alive, απαντάει σε όσους αμφισβητούν το πρότζεκτ και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: «Εμείς, μαζί με τον Δημήτρη, θέλουμε να αγοράσουμε τον Παναθηναϊκό και να εξασφαλίσουμε το μέλλον του με το Athens Alive μακροπρόθεσμα. Για να το κάνουμε αυτό θέλουμε μια συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για συντελεστή δόμησης 0,6. Αν συμβεί αυτό, θα προχωρήσουμε».

«Αρχικά, θα ήθελα να πω ότι παρατηρώ πως κάποιες φορές η συζήτηση στην Ελλάδα χάνεται. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε μια επένδυση ύψους 1,1 δισ. στη χώρα. Πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση με δουλειές, επιχειρήσεις, φόρους για την ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το Athens Alive θα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για να εργαστείς. Η Αθήνα έχει πολλά να προσφέρει. Οι άνθρωποι είναι έξυπνοι, έχουν σπουδαίες γλωσσικές δεξιότητες, το κλίμα και η τοποθεσία είναι εξαιρετικά και εκεί υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική», τονίζει ο κ. Αλεξάντερ για να συνεχίσει:

«Μπορώ να πω ότι το Athens Alive θα είναι κάτι το εξαιρετικό. Θα είναι όπως το Canary Wharf, τη La Defense, τη Marina Bay. Ένα "μεγάλο έργο" που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποκτήσει το μέλλον».

Που ακριβώς βρισκόμαστε στις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση; Τι συμβαίνει με τους συντελεστές δόμησης μετά την αρχική πρόταση στο 1,2;

«Χρειαζόμαστε τη συμφωνία της κυβέρνησης. Ο προγραμματισμός της ήταν να πάει ο συντελεστής στο 0,4. Εμείς χρειαζόμαστε να το αφήσει στο 0,8 ή στο 0,6 τουλάχιστον. Αν συμβεί αυτό, όλα θα πάνε καλά. Ο χώρος στο ΟΑΚΑ υποβαθμίζεται. Η κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι εκεί και πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Έπειτα από δέκα χρόνια ήρθε η ώρα για την Αθήνα. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για το «Athens Alive».

Κατά καιρούς γίνεται κριτική προς εσάς. Υπάρχει μια κατεύθυνση, σύμφωνα με την οποία εσείς δεν ασχολείστε με τον Παναθηναϊκό, αλλά μόνο με το ΟΑΚΑ και την αξιοποίησή του…

«Ορισμένοι με επικρίνουν επειδή δε μιλούσα περισσότερο για τον Παναθηναϊκό. Θέλω να πω το εξής: Ως μέλος μιας κοινοπραξίας με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος έχει επενδύσει τόσα πολλά στον Παναθηναϊκό, δε νομίζω ότι έχω κερδίσει το δικαίωμα να μιλάω εγώ τόσο πολύ για τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να σας πω ότι λατρεύω τα σπορ. Όμως, μια αθλητική ομάδα δεν είναι παιχνίδι κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Εχω εργαστεί στη F1 και στο NBA. Όταν δούλευα με τον Φρανκ Γουίλιαμς (σ.σ. ιδιοκτήτης της ομάδας της φόρμουλα 1, Γουίλιαμς), είδα την ύφεση να λυγίζει ένα γκρουπ μέσα στην ομάδα μας. Η κρίση έκανε το 20% του εργατικού δυναμικού (100 άτομα), να απολυθεί, εξαιτίας κακών χειρισμών μιας τράπεζας. Γιατί τα λέω αυτά; Οι αθλητικές ομάδες δεν είναι μια απλή επιχείρηση. Δεν είναι κάτι με το οποίο ένας πλούσιος άνθρωπος θα παίξει μαζί τους. Είναι κάτι διαφορετικό. Αυτή τη φιλοσοφία έχουμε».

Είστε αισιόδοξος ή έχετε κάποια στοιχεία ότι μπορεί να προκύψει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση; Κι αν ναι, μετά ποιες θα είναι οι κινήσεις σας;

«Αυτό που ακούω είναι ότι οι Έλληνες θέλουν ευκαιρίες, θέλουν να υπερηφανεύονται για την πρωτεύουσά τους και να προχωρήσουν στο μέλλον. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται σαν ένας άνθρωπος που θέλει το καλύτερο για τους ανθρώπους. Για να γίνει αυτό πρέπει να πολεμήσουμε, να κατανοήσουμε τις ευκαιρίες και να στείλουμε μήνυμα στους Έλληνες και τη διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Εμείς, μαζί με τον Δημήτρη, θέλουμε να αγοράσουμε τον Παναθηναϊκό και να εξασφαλίσουμε το μέλλον του με το Athens Alive μακροπρόθεσμα. Για να το κάνουμε αυτό θέλουμε μια συμφωνία με τον κ. Τσίπρα ακόμα και για συντελεστή δόμησης 0,6. Αν συμβεί αυτό, θα προχωρήσουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x