Γενικά

Ιδανική αρχή για Σγουρόπουλο στο πολωνικό Οπεν

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στο Τσέτνιεβο η πρώτη αγωνιστική μέρα στο δυνατό Οπεν επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων της Πολωνίας και ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε τον καλύτερο απολογισμό.

Έδωσε μόνο «νοκ άουτ» παιχνίδια και, αφού προχώρησε στα προημιτελικά του διπλού νέων με τρεις διαδοχικές νίκες, το βράδυ προκρίθηκε και στους «32» του απλού νέων.

Στο διπλό έχει συμπαίκτη τον Λιθουανό Μεντάρδας Στανκεβίτσιους και είναι πέμπτο φαβορί. Στο απλό, είναι έκτο φαβορί και απέφυγε τα προκριματικά γκρουπ. Το τουρνουά της Πολωνίας εντάσσεται στο World Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος και είναι της κατηγορίας Premium.

Στο απλό, ο πρωταθλητής Ευρώπης του αγωνίσματος περίμενε την ολοκλήρωση της προκριματικής διαδικασίας για να παίξει το βράδυ στον πρώτο γύρο. Η κλήρωση τον έφερε αντίπαλο με τον Λευκορώσο Ουλαντισλάου Ρουκλιάτσου, ο οποίος είχε προκριθεί στο ταμπλό με τη δεύτερη θέση από το 21ο γκρουπ.

Ο Σγουρόπουλος επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και νίκησε με 4-0 σετ (11-9, 11-5, 11-6, 11-9). Για το γύρο των «32», το πρωί της Πέμπτης συναντά τον Πορτογάλο Βίτορ Αμορίμ.

Στο διπλό νέων, οι Σγουρόπουλος/Στανκεβίτσιους αντιμετώπισαν στον γύρο των «64» τους Δανούς Τορ Κρίστενσεν/Ντάνιελ Σίμονσεν. Έκαναν πολύ καλή αρχή και επιβλήθηκαν με 3-0 σετ. Στους «32», είχαν πιο δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στους Πολωνούς Κάσπερ Πέτας/Λούκας Βατσόβιακ, αλλά ξεπέρασαν την αντίστασή τους με 3-1 σετ και λίγο αργότερα, στη 16άδα, έκαμψαν και τους Σουηδούς Μπρούνο Νέταρπ/Τζόναθαν Τάιμον με 3-0.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα διεκδικήσουν την είσοδο στην τετράδα και τα μετάλλια σε αναμέτρηση με τους Κινέζους Κάο Γιαντάο/Ζενγκ Μπέισουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x