Μαχητικά Αθλήματα

Ο Τραμπ ζήτησε συγγνώμη από πυγμάχο!

Σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει ένθερμα σχόλια στον αμερικανικό Τύπο προχώρησε σήμερα ο Ντόναλτ Τραμπ.

Σε μια κίνηση που έχει προκαλέσει ένθερμα σχόλια στον αμερικανικό Τύπο προχώρησε σήμερα ο Ντόναλτ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε «συγγνώμη» από έναν πυγμάχο σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την αλήθεια και να επαναφέρει το όνομα του εκεί που πραγματικά άξιζε να βρίσκεται.

Πρόκειται για τον Τζακ Τζόνσον. Τον πρώτο μαύρο πυγμάχο ο οποίος το 1908 αναδείχθηκε πρωταθλητής βαρέων βαρών, έγινε είδωλο για τους αφροαμερικανούς που στο πρόσωπό του είδαν έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να «σπάσει» το ρατσισμό και μέσω αυτού να μπορέσουν να αποκτήσουν τα δικαιώματα τους,

Κράτησε τον τίτλο μέχρι και το 1915 αλλά νωρίτερα είδε τη ζωή του να καταστρέφεται. Το 1910 κατηγορήθηκε για τον νόμο «Mann Act» . Πρόκειται για έναν νόμο περί ηθικής καθαρότητας που καθιστούσε παράνομη τη μεταφορά γυναικών σε άλλες πολιτείες.



Ωστόσο οι εισαγγελείς, επηρεασμένοι από το έντονο ρατσιστικό στοιχείο που υπήρχε στη χώρα εκείνη την εποχή, μέσα σε δύο ώρες έκριναν ένοχο τον Τζόνσον για τον νόμο αυτό, ενώ στην πραγματικότητα ο Τζόνσον είχε σχέση με την λευκή Λουσίλ Κάμερον και μετέπειτα σύζυγό του.

Ο Τζόνσον έφυγε από τις ΗΠΑ για την Ευρώπη εκεί πέρασε αρκετά χρόνια προσπαθώντας να κρυφτεί από τις αμερικανικές Αρχές και «μυστικές υπηρεσίες». Το 1920 επέστρεψε στην Αμερική και πέρασε 10 μήνες στη φυλακή.

Το 1946 πέθανε σε αυτοκινητιστικό.



Σήμερα, τον Τζόνσον τον εκπροσώπησαν γνωστοί πυγμάχοι της κατηγορίας βαρέων βαρών, αλλά και ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Έδωσαν το ‘’παρών’’ στον Λευκό Οίκο και σε μια ειδική τελετή άκουσαν τον Ντόναλτ Τραμπ να ζητά συγγνώμη από τον Τζόνσον.

Πηγή: topranknews.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x