Nικόλας Ακτύπης

Ευτυχώς για τον ΠΑΟ που η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να αλλάξει σήμα γιατί θα έπαιρνε και το τριφύλλι

Αν υπάρχει κάτι που επιβεβαιώνει πως ο Παναθηναϊκός παραμένει μαγαζί γωνία είναι η προτίμηση της ΑΕΚ στα προϊόντα του. Μετά και τον Ουζουνίδη, το μόνο που δεν έχει πάρει είναι το έρμο το τριφύλλι.

Το πέταξε ο καλός συνάδελφος Σπύρος Σιαμπλής, ο οποίος ενημερώθηκε για τη λογοκλοπή και συμφώνησε πως με μια απλή ονομαστική αναφορά είναι καλυμμένος και δεν θα εγείρει άλλες απαιτήσεις για πνευματικά δικαιώματα.

«Μόνο το τριφύλλι από το σήμα δεν έχει πάρει ακόμα η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό» ήταν τα λόγια του και περιγράφουν λιτά και περιεκτικά την κατάσταση. Με διαφορά ελάχιστων λεπτών στον αέρα του ΣΠΟΡ FM βγήκαν οι ρεπόρτερ των δύο ομάδων και με λίγες λέξεις έδωσαν το στίγμα της επικρατούσας κατάστασης.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Πρώτα ο Γιώργος Τσακίρης με την ανακοίνωση της πρόσληψης Ουζουνίδη στην Ένωση και στο «καπάκι» ο Τάσος Νικολογιάννης, ο οποίος μετέφερε τα «καλά νέα» για τη λύση της συνεργασίας των πράσινων με τον Λουτσιάνο.

Στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού τα «καλά νέα» συνοδεύονται από εκφράσεις του τύπου «βρέθηκε η χρυσή τομή», «έλυσε το συμβόλαιό του κι έμεινε ελεύθερος», «αναβολή στην εκδίκαση της προσφυγής» και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία που ξεκίνησε με την αλλαγή πολιτικής από την παρούσα διοίκηση και εκφράζεται εδώ και μήνες με κύμα φυγής, είτε με φιλικά «διαζύγια» είτε με προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Στα «καλά νέα» για το τριφύλλι συμπεριλαμβάνεται και η αλλαγή της ποινής των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ, που στο μέλλον θα είναι πάντα ένας λόγος καζούρας από τους οπαδούς των άλλων ομάδων. Το «τότε που άλλαξε ο νόμος για να μην υποβιβαστείτε» θα είναι κάτι που σε βάθος χρόνου οι Παναθηναϊκοί θα πρέπει να μάθουν να το υπομένουν, όπως έμαθαν να κάνουν με τόσα άλλα πράγματα εδώ και χρόνια.

Η «υπομονή» είναι άλλη μία λέξη που αποτελεί παρέα των φίλων του τριφυλλιού εδώ και καιρό. Έκαναν υπομονή και θα χρειαστεί να κάνουν κι άλλη αφού τόσο η διαφαινόμενη αλλαγή ιδιοκτησίας όσο και μεγαλεπήβολα σχέδια τύπου Athens Alive δεν πρόκειται να δώσουν λύσεις άμεσα.

Σ’ αυτό το διάστημα της υπομονής υποχρεωτικά θα βλέπουν ό,τι καλύτερο διαθέτει (ή μάλλον διέθετε) η ομάδα σε περιουσιακό στοιχείο να την κάνει προς άλλες πολιτείες, με δημοφιλέστερο προορισμό την πρωταθληματική -πια- ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, που λατρεύτηκε και εκτιμήθηκε όσο λίγοι τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε από την Ένωση. Το ίδιο και οι συνεργάτες του στον Παναθηναϊκό, Κόλα και Γιάγκου. Χθες ήταν ο Λαγωνικάκης. Τον Γενάρη ο Χουλτ, πιο πριν ο Σαμαράς, ο Καρβουνίδης κι ο Λυμπερόπουλος και αργότερα ένας Θεός ξέρει ποιος.

Τα συναισθήματα της βάσης των φίλων της ομάδας διαφέρουν για τον καθένα από αυτούς, αλλά κοινή συνισταμένη στο σύνολο των περιπτώσεων είναι πως αυτή η δίχως προηγούμενο εκποίηση πρέπει να φτάσει σε ένα τέλος όσο η κατάσταση μοιάζει να είναι αναστρέψιμη, έστω σε βάθος χρόνου.

Εάν δεν υπάρξει σύντομα μια «βαρβάτη» αλλαγή, τέτοια που να μπορεί να φέρει νέα πνοή, αισιοδοξία και συστράτευση, τα πάντα στο σύλλογο «κινδυνεύουν» να ντυθούν στα κιτρινόμαυρα. Ακόμα και το ίδιο το σήμα της ομάδας, το τριφύλλι, που λέει ο λόγος. Χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί οποιαδήποτε μορφή κατηγορίας ή μομφής για την ΑΕΚ που πολύ καλά κάνει και προσπαθεί να αναπληρώσει τα κομμάτια του παζλ που την οδήγησαν στον τίτλο, παίρνοντας αυτό που θεωρεί καλύτερο από τον ανταγωνισμό. Αν και είναι αλήθεια πως στην παρούσα φάση το μέγεθος (καθαρά αγωνιστικά) των πράσινων δεν είναι συγκρίσιμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x