Βαγγέλης Νεραντζιάς

Για αυτό ο Τσάβι είναι το απόλυτο αφεντικό

Ο Τσάβι Πασκουάλ που είναι ακλόνητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού και θα κριθεί στο τέλος της επόμενης σεζόν και ο… εύκολος δρόμος του Ολυμπιακού. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε με κούπα για την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, που διεύρυνε το απίστευτο σερί της σε 23 συνεχόμενες σεζόν που κατακτά τουλάχιστον ένα τίτλο! Οι πράσινοι κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και ο Τσάβι Πασκουάλ έφτασε τους τρεις τίτλους σε δύο σεζόν στην Ελλάδα, καθώς πέρσι είχε κατακτήσει το νταμπλ.

Η θέση της διοίκησης του Παναθηναϊκού για το ζήτημα του προπονητή είναι ξεκάθαρη. Ο Ισπανός τεχνικός έχει άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο και θα συνεχίσει κανονικά στην άκρη του πράσινου πάγκου. Με την θέση της ομάδας ταυτίζονται και οι περισσότεροι φίλοι του τριφυλλιού, πλην κάποιων εξαιρέσεων που εκτιμούν ότι ο Πασκουάλ θα πρέπει να αντικατασταθεί γιατί δεν πήγε τους πράσινους για δεύτερη σερί χρονιά στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Μπορεί η απουσία του Παναθηναϊκού από τα Final 4 να είναι πραγματικά μεγάλο ζήτημα, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση για το ένα αρνητικό, υπάρχουν άλλα τόσα θετικά.

Ο Πασκουάλ με την έλευση του στον Εξάστερο έφερε ηρεμία και προσέδωσε ακόμη μεγαλύτερο κύρος στον Σύλλογο. Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι ομάδες επιπέδου του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν αρκεί να έχουν έναν καλό προπονητή, αλλά ένα ιδανικό «πακέτο». Ο Τσάβι πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Είναι ικανότατος και διαβασμένος προπονητής, ξέρει τι σημαίνει να εργάζεσαι σε ένα κλαμπ τοπ επιπέδου και τη διαχείριση αυτού, εμπνέει σεβασμό σε εχθρούς και φίλους και δεν κρύβεται στα δύσκολα πίσω από τους παίκτες του ή τους διαιτητές.

Ένα ακόμη επίτευγμα του Τσάβι Πασκουάλ είναι η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την οποία κέρδισε μέσα από τη δουλειά του. Ο ηγέτης της πράσινης ΚΑΕ είδε στο πρόσωπο του Καταλανού τον προπονητή που έψαχνε μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς, χωρίς αυτό να αποτελεί αιχμή για τους τεχνικούς που μεσολάβησαν και ειδικά για τον Αργύρη Πεδουλάκη που έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.

Στην ουσία της κουβέντας ο Πασκουάλ είναι και πρέπει να μείνει ακλόνητος στο πράσινο πάγκο. Στις εγχώριες διοργανώσεις έκανε το 2/2 στα πρωταθλήματα απέναντι στον Ολυμπιακό και κυριάρχησε στις περισσότερες μονομαχίες του με τον Σφαιρόπουλο. Πέρσι πήρε ένα «αντρικό» κύπελλο με νίκες σε ΣΕΦ και Αλεξάνδρειο, ενώ η μοναδική του αποτυχία εντός των συνόρων ήταν η ήττα από την ΑΕΚ και η απώλεια του φετινού κυπέλλου.

Η μόνη κουβέντα και κριτική που μπορεί να γίνει στον Τσάβι αφορά την πορεία της ομάδας στην Ευρωλίγκα και την αποτυχία της να φτάσει στο Final 4 πέρσι και φέτος, παρά το γεγονός ότι είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Βέβαια, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις η ομάδα που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα και σήκωσε την Ευρωλίγκα. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά πρέπει να μπει στη κουβέντα.

Ωστόσο, αυτό το σκέλος δεν είναι ικανό να θέσει υπό αμφισβήτηση τη θέση του Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό. Ο Καταλανός πρέπει να μείνει, να ολοκληρώσει το συμβόλαιο του, να κλείσει τη τρίτη σεζόν στην ομάδα και τότε να κριθεί, μέσα από έναν σοβαρό απολογισμό.

Όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και είναι λογικό να βρίσκεται στο μυαλό τους. Όμως ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα της επανασύνδεσης. Και κάτι ακόμη. Ένας από τους λόγους που ο Παναθηναϊκός των Γιαννακόπουλων έγινε τεράστιο μέγεθος, αυτός ήταν η σταθερότητα και η στήριξη στις επιλογές του, μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Υ.Γ. Για άλλη μια σεζόν ο επίσημος Ολυμπιακός ρίχνει τις ευθύνες για την απώλεια του πρωταθλήματος σε έξω-αγωνιστικούς παράγοντες και αρνείται να παραδεχθεί την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού. Εύκολος δρόμος είναι αυτός, όμως προκύπτει το εξής ερώτημα… Γιατί να ξηλωθεί η ομάδα, να φύγει ο Σφαιρόπουλος και 6-7 παίκτες αφού οι τελικοί χάθηκαν λόγω της διαιτησίας;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x