Euro 2024

Βολική ισοπαλία για τη Δανία!

Καλύτερη στην αρχή η Δανία, προηγήθηκε με το φοβερό γκολ του Έρικσεν, αλλά η Αυστραλία ανέκαμψε και απάντησε με το πέναλτι μέσω VAR του Γέντινακ, με το τελικό 1-1 να βολεύει πιο πολύ τους Σκανδιναβούς

Μετά από ένα «χορταστικό» παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να έχουν ουσιαστικά από ένα ημίχρονο, η Δανία αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Αυστραλία, στη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Μουντιάλ.

Αποτέλεσμα που… κάνει περισσότερο στους Σκανδιναβούς, αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση στους «16», καθώς έμειναν αήττητοι για δεύτερο παιχνίδι στη διοργάνωση, την ώρα που τα «καγκουρό» πήραν τον πρώτο τους μόλις βαθμό στο τουρνουά!

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έβαλε τη Δανία σε θέση οδηγού, με μια… βολίδα στο 7’, και έφτασε έτσι τα 17 τέρματα στα 20 τελευταία παιχνίδια του με το εθνόσημο. Ωστόσο, ο Μάιλ Γέντινακ είχε την… απάντηση, σχεδόν μια ώρα αργότερα, με τον αρχηγό της Αυστραλίας να σκοράρει με το… συνήθη για εκείνον τρόπο. Από το σημείο του πέναλτι, όπου μετράει πλέον δύο στα δυο στο φετινό Μουντιάλ αλλά και 16/16 εκτελέσεις από τα 11 βήματα συνολικά στην καριέρα του.

Το ματς:

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημά του, με τις δυο ομάδες να πιέζουν καταστάσεις και να ψάχνουν για ευκαιρίες, μέσα από κάποιες στατικές φάσεις κυρίως, είτε μιλάμε για φάουλ είτε για κόρνερ...

Τελικά, ήταν η Δανία εκείνη που τα κατάφερε, μόλις στο 7ο λεπτό, χάρη στην πολύ ωραία πάσα του Νικολάι Γιόργκενσεν και τη «ρουκέτα» του Έρικσεν μέσα από το «κουτί» με το αριστερό! Μάλιστα, οι Σκανδιναβοί συνέχιζαν να πρεσάρουν ψηλά τον αντίπαλό τους και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους αλλά η κεφαλιά του… πασέρ στο 24’ πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Μάθιου Ράιαν.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Αυστραλία κατάφερε να ανακτήσει την συνοχή της, να πάρει εκείνη την κατοχή της μπάλας και να… επιβραβευθεί με την ισοφάριση, καθώς ο Γιουσέφ Πούλσεν έκανε χέρι, όπως… απεφάνθη μέσω VAR ο διαιτητής Αντόνιο Ματέου, είδε την κίτρινη κάρτα -που ειρήσθω εν παρόδω θα του κοστίσει και τη συμμετοχή στο ματς με τη Γαλλία, ούσα η δεύτερη- και έδωσε τη δυνατότητα στον Μάιλ Γέντινακ να σκοράρει με πέναλτι στο 38ο λεπτό…

Με το ματς να έχει ισορροπήσει και την επόμενη μοναδική επικίνδυνη φάση να καταγράφεται με ένα παρ’ ολίγον αυτογκόλ του Σένσμπουρι, στο 42’, οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια μάλλον δίκαια ισόπαλες.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι έδειξε να αποκτάει ακόμα καλύτερο ρυθμό. Η Αυστραλία προσπάθησε με το… καλημέρα να κάνει την ολική επαναφορά, απειλώντας μέσω των γρήγορων αντεπιθέσεων, ενώ μετά και την είσοδο του Αρζάνι έδειξε να βρίσκει πιο πολλές επιλογές στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού της.

Δεν μπόρεσε να σκοράρει όμως το πολυπόθητο τέρμα που θα της αύξανε τις ελπίδες πρόκρισης, χάνοντας ειδικά στο τελευταία δεκάλεπτο σημαντικές φάσεις για να τα κατάφερε, με τον Κάσπερ Σμάιχελ να σταματάει τους αντιπάλους του…

Νωρίτερα, η Δανία είχε κι αυτή τη δυνατότητα να… κλέψει το «τρίποντο», με τον Σίστο να σπαταλάει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, αλλά τελικά μένει ευχαριστημένη που πήρε έστω και τον ένα πόντο, με τον Σιμόν Κιάερ να βοηθάει τα μέγιστα στα μετόπισθεν προς αυτή την κατεύθυνση.


Οι συνθέσεις:

Δανία: Σμάιχελ, Κιάερ, Κρίστενσεν, Ντιλέινι, N. Γιόργκενσεν (68’ Κορνίλιους), Έρικσεν, Ντάλσγκααρντ, Λάρσεν, Σένε, Πούλσεν (59’ Μπρεϊθγουέιτ), Σίστο.

Αυστραλία: Ράιαν, Μίλιγκαν, Λέκι, Κρούζε (68’ Αρζάνι), Ναμπούτ (75’ Γιούριτς), Μόουϊ, Γέντινακ, Μπεχιτς, Ρίσντον, Σένσμπουρι, Ρόγκιτς (82’ Ίρβιν).

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου (Ισπανία)

Θυμηθείτε εδώ το live του ματς
:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x