Τάσος Νικολόπουλος

Το νέο δίδυμο Καλάθη-Λάσμε και το εύκολο καλοκαίρι του Πασκουάλ

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sportfm.gr για το «ναι» του Νικ Καλάθη, που έκανε πιο εύκολο το καλοκαίρι του Τσάβι Πασκουάλ και την επιστροφή του Στεφάν Λάσμε που γεμίζει τη ρακέτα του Παναθηναϊκού.

Δέκα μέρες! Τόσες έγινε… σήριαλ το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό. Μπορεί την περασμένη Παρασκευή, η απάντησή του διεθνή γκαρντ να μην ήταν αυτή που περίμενε η διοίκηση, εντούτοις, λίγες μέρες αργότερα και μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, είπε το πολυπόθητο «ΝΑΙ» και θα παραμείνει κάτοικος ΟΑΚΑ για άλλα τρία χρόνια. Στο σπίτι του, δηλαδή…

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Τα 6,5 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει την επόμενη τριετία, είναι ασύλληπτα χρήματα για τα σημερινά δεδομένα στην Ελλάδα και δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τη βούληση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο. Κι αυτό γιατί η ομάδα θα «χτιστεί» γύρω από τον παίκτη, που άγγιξε φέτος το βραβείο του MVP στην Euroleague και ο οποίος θα είναι στο εξής ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας στην ιστορία του συλλόγου με τα έξι αστέρια.

Οι «πράσινοι» είχαν πει εξ αρχής ότι ο Καλάθης ήταν η πρώτη προτεραιότητα ενόψει της νέας σεζόν και του το έδειξαν στην πράξη. Μπορεί το τελεσίγραφο, να μην ήταν μια ιδιαίτερα «κομψή» κίνηση, ωστόσο, προσπάθησαν με τον τρόπο τους να πιέσουν για την απάντηση του παίκτη, από τον οποίο εξαρτιόταν ο σχεδιασμός στον μέγιστο βαθμό. Αυτό δεν συνέβη την Παρασκευή, αλλά δεν έγινε σήριαλ! Και πλέον, έχουν όλο τον χρόνο μπροστά τους για να υλοποιήσουν το πλάνο με αυτόν μέσα. Ό,τι καλύτερο δηλαδή…

Το ίδιο, σε ό,τι αφορά την προτεραιότητα, ίσχυε και για τον διεθνή γκαρντ. Αφενός δεν ήταν τόσο ζεστός για το ΝΒΑ, αφετέρου το ενδιαφέρον της Χίμκι ήταν μόνο φιλολογικό. Στο… μιλητό του έδινε 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, αλλά προφανώς ο ίδιος δεν «καιγόταν». Στην προκειμένη περίπτωση αποδείχθηκε πως τα χρήματα παίζουν μεν σημαντικό ρόλο, αλλά όχι πάντα τον πρωτεύοντα. Μετράνε κι άλλα. Και ο Νικ έδειξε ότι είναι τρόπον τινά δεμένος με το «τριφύλλι», μολονότι οι συναισθηματισμοί συνήθως πάνε περίπατο, όταν μιλάει το χρήμα. Διότι, αν το θέμα ήταν καθαρά οικονομικό, θα είχε χαιρετήσει προ πολλού.

Εκτός από τους φίλους του Παναθηναϊκού, που είχαν «παγώσει» τις τελευταίες μέρες, αλλά χαμογελούν ξανά (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το τμήμα μπάσκετ), αυτός που επίσης τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, είναι ο Τσάβι Πασκουάλ. Κι αυτό γιατί είναι άλλο να ξεκινάς τον σχεδιασμό, διατηρώντας στο ρόστερ τον ηγέτη της ομάδας και άλλο να ψάχνεις για νέο πλέι μέικερ, στον οποίο θέλεις να δώσεις τα… κλειδιά.

Στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες με τα χαρακτηριστικά του Νικ Καλάθη και αν η κατάληξη ήταν αρνητική, έπρεπε ο Καταλανός προπονητής να αλλάξει… ρότα και η ομάδα να «χτιστεί» με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Συν τοις άλλοις, θα ήταν ένα πλήγμα σε ό,τι έχει να κάνει με το ελληνικό στοιχείο. Επειδή, όμως, με τις υποθέσεις δεν γράφεται ιστορία, η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός κρατάει τον Έλληνα ηγέτη του και πλέον απλοποιεί τον μεταγραφικό σχεδιασμό του.

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αναγκάζεται να «χτίσει» από την αρχή, αλλά να βρει τους παίκτες- κομμάτια, που θα τον πλαισιώσουν. Το καλοκαίρι του γίνεται πλέον πιο εύκολο και σίγουρα πιο ήρεμο. Όσο για τον διεθνή γκαρντ, παραμένει το κεντρικό και σημαντικότερο κομμάτι του παζλ και αφού εξαντλήσει το συμβόλαιό του, θα συμπληρώσει εννιά χρόνια με την «πράσινη» φανέλα. Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια, πάντα στην ομάδα υπήρχε ένα σημείο αναφοράς. Τέτοιο ήταν τα τελευταία χρόνια και τέτοιο θα παραμείνει ο Νικ Καλάθης. Μαγκιά του και μαγκιά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που τον κρατάει στα «πράσινα»!

Υ.Γ.: Ο… ηλεκτρολόγος, Στεφάν Λάσμε επιστρέφει στα γνωστά λημέρια του και ετοιμάζεται να ξανασμίξει με τον Τζέιμς Γκιστ για να κάνουν τα… δικά τους. Μπορεί να έχει κλείσει τα 35, αλλά προέρχεται από μια καταπληκτική σεζόν (ίσως την καλύτερη της καριέρας του) με τη φανέλα της Ούνικς Καζάν. Με τον Νικ Καλάθη μπορεί να μην «γνωρίζονται», αλλά αν θυμηθεί κανείς τι έκανε στο παρκέ με τον Δημήτρη Διαμαντίδη τη διετία 2012-14, μπορεί να φανταστεί και τι θα γίνει τώρα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x