Κώστας Νικολακόπουλος

Για τον Ποντένσε ρωτήστε τον Σάμαρη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Ποντένσε, «καταθέτοντας» κι ένα βιντεάκι.

· Για τον Ποντένσε ας ξέρουμε και κάτι άλλο: είχε μεγάλη συμμετοχή σε κάτι πραγματικά σπάνιο στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, που έχει τη μεγάλη ομοιότητα με το δικό μας, ότι όλα τα τρόπαια τα παίρνουν οι τρεις μεγάλες ομάδες, κατά βάση οι Μπενφίκα, Πόρτο και στη συνέχεια η Σπόρτινγκ.

· Ο νέος άσος του Ολυμπιακού λοιπόν κατέκτησε το Γενάρη του 2017 το Λιγκ καπ της Πορτογαλίας με την μικρομεσαία Μορεϊρένσε, στην οποία ήταν δανεικός για ένα πεντάμηνο από την Σπόρτινγκ. Το Λιγκ καπ για τους Πορτογάλους είναι ό,τι και για τους Άγγλους-δίνουν μεγάλη σημασία στο θεσμό και τα εφτά προηγούμενα χρόνια το είχε πάρει έξι φορές η Μπενφίκα και μία η Μπράγκα.

· Ήταν λοιπόν ιστορικής σημασίας η κατάκτηση του Λιγκ καπ για τη Μορεϊρένσε, που στον τελικό κέρδισε την Μπράγκα (1-0), εδώ και χρόνια Νο 4 ομάδα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου. Κι είχε κι άλλη διάσταση γιατί στον προημιτελικό απέκλεισε την Πόρτο (1-0) και στον ημιτελικό την Μπενφίκα (3-1)! Μία Μπενφίκα που είχε παίξει με πολύ δυνατή ενδεκάδα: Έντερσον, Αλμέϊδα, Ζαρντέλ, Λόπεζ, Ελισέου, Σάμαρης, Πίτσι, Σάλβιο, Ράφα Σίλβα, Ζόνας, Καρίγιο! Κι αλλαγές Ζίφκοβιτς, Χιμένεθ και Λίντελοφ…

· Ο Ποντένσε λοιπόν στέρησε μία κούπα από τον Σάμαρη και δείτε τη φάση του 3-1 εδώ



· Πρόκειται για φάση χαρακτηριστική της μαγείας του νεαρού Πορτογάλου: κλέβει την μπάλα από ένα αντίπαλο (τον πανύψηλο στόπερ Ζαρντέλ), αποφεύγει με προσποίηση και τσίμπημα της μπάλας ένα δεύτερο και πασάρει κάθετα για το γκολ στον συμπαίκτη του σέντερ φορ.

· Στο ριπλέϊ αποτυπώνεται απίστευτα όλη η πλαστικότητα μίας τέλειας κίνησης, που ολοκληρώνεται από την λεπτομέρεια ότι ο Ποντένσε με το που έδωσε την μπάλα έφυγε σφαίρα κι έτσι έδωσε τη δυνατότητα στον συμπαίκτη του για μία εξτρά επιλογή, αν δεν ήταν σίγουρος για το σουτ-τη δυνατότητα της πάσας, σε συνδυασμό με την υποχρέωση πια των αμυντικών να έχουν το νου τους και στον Ποντένσε.

· Ο παίκτης της Μπενφίκα πάνω στον οποίο έκανε την ωραία απαλλαγή ο Ποντένσε είναι ο Σάμαρης, το Νο 7.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x