Βαγγέλης Νεραντζιάς

Στη Λάρισα θα φανεί το «μέταλλο» του Παναθηναϊκού

Η νέα πρόκληση για τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη, που καλείται να βγάλει άλλα χαρακτηριστικά για να αποδράσει από την «AEL FC Arena». Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Η πραγματικότητα για τον νεανικό Παναθηναϊκό είναι ότι κάθε Κυριακή έχει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει ένα διαφορετικό τεστ… Να μετρήσει τις αγωνιστικές του αντοχές, αλλά και την ψυχολογική του ετοιμότητα.

Η λεπτή γραμμή που χωρίζει τη νίκη από την ήττα, τον ενθουσιασμό από την απογοήτευση και τη διάρκεια μέσα στη σεζόν είναι πράγματα για τα οποία ο Παναθηναϊκός καλείται και πρέπει να τα διαχειριστεί.

Το τριφύλλι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, έκανε το 2Χ2, απαλλάχθηκε άμεσα από το βραχνά του -6 και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Μια αισιοδοξία που προέκυψε όχι μόνο από τις νίκες, αλλά και από την εικόνα που έβγαλε μέσα στο γήπεδο η ομάδα του Γιώργου Δώνη. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Παναθηναϊκός άφησε υποσχέσεις στο ξεκίνημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα για τους πράσινους.

Οι λόγοι που ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει για το νεανικό σύνολο του τριφυλλιού είναι πολλοί. Ο σημαντικότερος; Όλοι πλέον έχουν πάρει ένα δείγμα γραφής από την ποιότητα και τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχει πια το ερωτηματικό δίπλα από το όνομα της ομάδας και όλοι έχουν αντιληφθεί ότι αυτό που χτίζεται δεν… δικαιώνει τους καταστροφολόγους που έβλεπαν υποβιβασμό διάλυση και όλα τα κακά του κόσμου.

Στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός θα κληθεί για πρώτη φορά φέτος να παίξει σε ένα εχθρικό περιβάλλον, καθώς η δυναμική της έδρας της ΑΕΛ δεν έχει σχέση με τα Πηγάδια, αλλά ούτε με ένα εντός έδρας ματς απέναντι στη Λαμία. Επίσης, οι βυσσινί αποτελούνται από μεγάλους ηλικιακά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι πολύ πιο έμπειροι από τη μισή ενδεκάδα των πράσινων. Άλλο ένα εμπόδιο που θα κληθεί να προσπεράσει το τριφύλλι είναι ο κακός αγωνιστικός χώρος του AEL FC Arena που είναι βαρύς και σε κακή κατάσταση. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δυσκολεύει την ομάδα που θέλει να βάλει την μπάλα κάτω, κάτι που δεδομένα κάνει το σύνολο του Δώνη.

Φυσικά ο Παναθηναϊκός δεν καλείται να αντιμετωπίσει κάποιο μεγαθήριο και αν ακολουθήσει πιστά το σχέδιο του, τότε μπορεί να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο ξεκίνημα. Άλλωστε, είναι μια ομάδα που μπορεί να κουράσει τον αντίπαλο με την καλή κυκλοφορία μπάλας και να τον χτυπήσει την κατάλληλη στιγμή, κάτι ανάλογο που συνέβη στην Ξάνθη.

Βασικό ζητούμενο είναι η απόλυτη συγκέντρωση και η αποφυγή των αβίαστων λαθών. Είναι όμως ξεκάθαρο και συγκαταλέγεται στα θετικά, η διαχείριση της ομάδας από το τεχνικό επιτελείο. Οι Δώνης και Νταμπίζας έχουν καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να ξανακάνουν χαρούμενα τα αποδυτήρια της ομάδας και αυτό γίνεται γιατί υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι και όλοι αντιμετωπίζονται ως ίσοι. Επίσης προπονητής και τεχνικός διευθυντής δεν επιτρέπουν τη χαλαρότητα και τον εφησυχασμό. Όλα αυτά όταν μιλάμε για ένα σύνολο με μέσο όρο ηλικίας τα 23.5 χρόνια δεν είναι απλά σημαντικά, αλλά κάτι παραπάνω.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν παίζει στην Λάρισα όλη τη χρονιά, όμως σε μεγάλο βαθμό στο συγκεκριμένο ματς θα φανεί το «μέταλλο» της ομάδας και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αντιμετωπιστεί η επόμενη μέρα… Αυτό που δεν πρέπει να αλλάξει σε καμία περίπτωση είναι η στήριξη του κόσμου στην ομάδα, γιατί οι παράγοντες έρχονται και παρέρχονται αλλά οι ομάδες συνεχίζουν.

Υ.Γ. Οι κύκλοι της ΑΕΛ έβγαλαν δυσαρέσκεια για τον ορισμό του Κομίνη στο κυριακάτικο ματς. Λογικό, βλέπετε είναι τέτοια η… εύνοια του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, ειδικά εκτός έδρας, που οι βυσσινί έχουν λόγους να ανησυχούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x