Βαγγέλης Νεραντζιάς

Πιο καλή και από την εικόνα η διαχείριση στον Παναθηναϊκό

Τα δεδομένα που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μυαλό των πράσινων πιτσιρικάδων θα μείνει… μέσα στο κεφάλι και ο αρχικός στόχος που δεν πίστευε κανείς. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Όπως είναι φυσιολογικό τα αποτελέσματα του νεανικού Παναθηναϊκού έχουν σκορπίσει μετά από καιρό χαμόγελο στον κόσμο του τριφυλλιού και αισιοδοξία ότι καλό χτίζεται.

Τα θετικά δεν σταματούν εκεί. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παράγει ποιοτικό ποδόσφαιρο, υπερκάλυψε με το καλημέρα το -6 και δείχνει ότι διαθέτει και ποιότητα αλλά και ένα σχετικό βάθος στο ρόστερ. Όλα αυτά συμβαίνουν με τον καλύτερο τρόπο. Δηλαδή από έναν Παναθηναϊκό με τέσσερα παιδιά από τις Ακαδημίες στην ενδεκάδα του και εννέα Έλληνες συνολικά στο αρχικό σχήμα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο και στον πλέον δύσπιστο φίλο του τριφυλλιού ότι η φετινή ομάδα δεν θα είναι ούτε σάκος του μποξ, ούτε φτωχός συγγενής του πρωταθλήματος. Πρόκειται για μια ομάδα με αρχές που για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος κάνει απλά αλλά σημαντικά πράγματα. Παίζει κάθετο ποδόσφαιρο, οι ποδοσφαιριστές της σουτάρουν αρκετά και η κυκλοφορία της μπάλας γίνεται με πλάνο και τακτική.

Όλα αυτά είναι καλά και όμορφα, όμως υπάρχουν και ακόμη καλύτερα νέα… Αυτά αφορούν στη διαχείριση αυτού του νεανικού συνόλου, στην οποία ηγούνται οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας.

Ο προπονητής της ομάδας δεν στέκεται στα αποτελέσματα και ασκεί κριτική στους παίκτες ακόμη και μετά από νίκες με σκορ 3-0 όπως αυτή κόντρα στον Λεβαδειακό. Μεγάλο επίτευγμα του έμπειρου τεχνικού είναι και το οικογενειακό κλίμα της ομάδας. Όλοι παίζουν για την ομάδα και ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Η αγάπη των παικτών προς τον κόουτς αποδεικνύεται μετά από κάθε γκολ και όπως είναι κοινά αποδεκτό οι σχέσεις προχωρούν και προοδεύουν όταν είναι αμφίδρομες.

Στη περίπτωση του Γιώργου Δώνη ο Παναθηναϊκός βρήκε και κάτι ακόμη… Έναν προπονητή που δεδομένα αγαπάει την ομάδα και δηλώνει ευθαρσώς ότι η ανάληψη της τεχνικής του τριφυλλιού ήταν ένα όνειρο που ήθελε να εκπληρώσει. Ο διχασμένος Παναθηναϊκός είχε και έχει ανάγκη από ανθρώπους που βλέπουν την ομάδα ως κάτι παραπάνω από μια δουλειά.

Στο «κάδρο» μπαίνει φυσικά και ο πολυσύνθετος ρόλος του Νίκου Νταμπίζα που είναι τεχνικός διευθυντής αλλά με πολύ αυξημένες αρμοδιότητες. Ο «Νταμπι» βοηθάει ώστε τα μυαλά των νεαρών και ταλαντούχων παικτών να… μείνουν μέσα στο κεφάλι.

Μπορεί λοιπόν το πρώτο δείγμα να είναι κάτι παραπάνω ενθαρρυντικό, όμως πιο καλό νέο για το τριφύλλι είναι η εγγύηση που δίνουν αυτοί άνθρωποι για την εξαιρετική διαχείριση μέσα και έξω από το γήπεδο. Άλλωστε στόχος όσων εργάζονται για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν απλά το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά μια θέση στη πεντάδα. Έστω κι αν στην αρχή δεν τους πίστευε κανείς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x