Βαγγέλης Νεραντζιάς

Απόψε ανατριχιάζουμε…

Μπορεί ο Παύλος Γιαννακόπουλος να μην βρίσκεται ανάμεσά μας, αλλά το μαγικό άγγιγμα του ενώνει τον Παναθηναϊκό ακόμη και από εκεί ψηλά… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μεγάλες στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας αναμένεται να ζήσει απόψε και αύριο το κλειστό του ΟΑΚΑ με την διεξαγωγή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», στο περιθώριο του οποίου το λάβαρο με το όνομα του ιστορικού ηγέτη του τριφυλλιού θα πάρει τη θέση του στον ουρανό του κλειστού και θα μείνει εκεί για πάντα…

Τα συναισθήματα όλων των Παναθηναϊκών είναι ανάμικτα. Από την μια η στεναχώρια για την πρόσφατη απώλεια και από την άλλη η περηφάνια για τα τεράστια επιτεύγματα και τους δεκάδες τίτλους. Βέβαια, όταν μιλάμε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο το πράγμα ξεφεύγει από την παναθηναϊκή οικογένεια, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που δίδαξε ήθος και έδειξε ότι με πολύ αγάπη και υπομονή όλα γίνονται.

Όλα αυτά είναι εύκολα αντιληπτά αν δει κανείς τον τρόπο με τον οποίο τοποθετούνται όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι του ευρωπαϊκού μπάσκετ μιλώντας για αυτόν το άνθρωπο. Τι να πει κανείς άλλωστε για τον πρωτεργάτη της πιο πετυχημένης ελληνικής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο… Με τον Παύλο το ανέφικτο για τον Παναθηναϊκό έγινε απλά εφικτό.

Είναι τέτοια η επιρροή του Παύλου ακόμη και τώρα που έφυγε από την ζωή που ενώνει τους πάντες. Είναι βέβαιο ότι ο μεγαλύτερος ηγέτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού θα βλέπει με ικανοποίηση από εκεί ψηλά τον Σύλλογο ενωμένο μετά από χρόνια, καθώς ΟΛΑ τα τμήματα θα ενωθούν και θα τιμήσουν τη μνήμη του.

Εκεί, μεταξύ πολλών και σπουδαίων ανθρώπων θα βρίσκεται και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον οποίο το δέσιμο είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο και η σχέση που είχε ο Σέρβος προπονητής με τον Παύλο έκανε τον Παναθηναϊκό εξάστερο. Ο Ζοτς ξέρει να σέβεται και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να εκτιμά και φαίνεται ότι ακόμη και σε αυτή τη σχέση ο Παύλος έβαλε το χεράκι του φεύγοντας από την ζωή.

Το όνειρο του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν ο ενιαίος και αδιαίρετος Παναθηναϊκός και σήμερα που είναι ημέρα τιμής για όσα προσέφερε στον Σύλλογο, μεταξύ άλλων το τριφύλλι θα γιορτάσει και για αυτόν τον λόγο. Για την ακρίβεια θα..ανατριχιάσουν όλοι όσοι αγάπησαν και λάτρεψαν τον ιστορικό παράγοντα.

Και κάτι τελευταίο. Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο που πήρε τον ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό από το κλειστό της Λεωφόρου τη δεκαετία του 80΄ και τον έκανε την καλύτερη και πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη δεν αρμόζουν δάκρυα αλλά μόνο περηφάνια!

Λένε ότι οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν όταν φεύγουν από την ζωή, αλλά όταν τους ξεχνάμε. Υπό αυτή την έννοια ο Παύλος Γιάννακόπουλος είναι αθάνατος γιατί πολύ απλά δεν θα τον ξεχάσει κανείς.
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΟΑΚΑ.

Υ.Γ. Τελικά η «φασαρία» που προκάλεσε πέρσι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την Ευρωλίγκα μόνο τσάμπα δεν πήγε.

Περισσότερα στη διάρκεια της σεζόν…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x