Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Παπαπέτρου και τα πρώτα δείγματα γραφής του Παναθηναϊκού

Τα νέα πρόσωπα του Παναθηναϊκού, τα πρώτα συμπεράσματα και η δύσκολη στιγμή που πιάνει το μικρόφωνο ο Θανάσης Γιαννακόπουλος. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί το χρονικό διάστημα στο οποίο βρισκόμαστε να μην προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά στην ετοιμότητα των ομάδων, όμως το ματς με την Χίμκι έδωσε μια σειρά από δείγματα γραφής, καθώς μιλάμε για το πρώτο φιλικό όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε πλήρης.

Όπως είναι φυσικό σε αυτές τις περιπτώσεις τα βλέμματα επικεντρώνονται στα νέα πρόσωπα, καθώς από τους «παλιούς» ξέρει λίγο πολύ τι να περιμένεις. Συνολικά, ο νέος Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που θα στηριχθεί πολύ στην αθλητικότητα και την ενέργεια στην άμυνα. Αυτά τα χαρακτηριστικά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πράσινοι θα επιδιώξουν να παίξουν ένα μπάσκετ κυριαρχίας, αλλά με περισσότερη σύνεση σε σχέση με τη περσινή σεζόν.

Αν σταθούμε στη πρώτη εικόνα των νέων προσώπων, αναπόφευκτα η κουβέντα ξεκινάει από τον Παπαπέτρου. Ο 24χρονς φόργουορντ έδειξε σαν έτοιμος από καιρό… Ο «Πάπα» ήταν ο κορυφαίος των νικητών, καθώς είχε πληθωρική παρουσία μετρώντας 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κοψίματα. Το αξιοθαύμαστο της περίπτωση του πέρα από τα αμιγώς αγωνιστικά είναι η ψυχολογική ετοιμότητα και η άμεση προσαρμογή στη νέα τάξη πραγμάτων. Φυσικά, σε αυτό βοηθάει και ο μπασκετικός οργανισμός του Παναθηναϊκού, που μπορεί με ευκολία να ενσωματώνει τα νέα πρόσωπα.

Από εκεί και έπειτα ο Κιθ Λάνγκφορντ έδειξε με το καλημέρα ότι με την σωστή χρησιμοποίηση του όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής θα δώσει αυτά που περιμένει το τριφύλλι. Αξιοσημείωτη και η τακτική του Τσάβι Πασκουάλ να «κρύβει» στην άμυνα τον Αμερικανό, κάτι που βέβαια του επιτρέπει η σωματοδομή των υπόλοιπων παικτών, καθώς ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που οι περισσότεροι παίκτες είναι πολύ ικανοί στο κομμάτι των αλλαγών στην άμυνα.

Ικανοποιητικός ήταν και ο βαθμός που πήρε στο πρώτο… τεστ ο Ντεσόν Τόμας. Ο Αμερικανός φόργουορντ επιβεβαίωσε την ικανότητα του στο σκοράρισμα και έδειξε έτοιμος για την νέα πρόκληση στη καριέρα του. Αν ειδικά βγάζει αυτό το πάθος και στην άμυνα που θεωρείτο το αδύναμο του σημείο, τότε ο Πασκουάλ μπορεί να περιμένει πολλά περισσότερα.

Για τον Λάσμε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Παρά το νωθρό ξεκίνημα ο Γκαμπονέζος σέντερ έδειξε έτοιμος να δώσει όσα περιμένει από αυτόν η ομάδα. Επίσης, έγινε ξεκάθαρο από το πρώτο παιχνίδι ότι η δική του παρουσία θα επιτρέψει στο τριφύλλι να έχει έναν πιο «φρέσκο» Γκιστ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα. Σε ότι αφορά τον Παπαγιάννη είναι δεδομένο ότι χρειάζεται δουλειά αλλά έχει σύμμαχο τον χρόνο, μιας και μιλάμε για ένα παιδί 21 ετών. Αν συνυπολογίσουμε ότι πρόκειται για ένα κορμί που βλέπει τον κόσμο από τα 2.21, τότε είναι αυτονόητο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει χρόνο στον νεαρό σέντερ και το πιθανότερο είναι ότι τα καλύτερα θα έρθουν στη περίπτωση του.

Υ.Γ. Όλα έγιναν όπως έπρεπε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, το λάβαρο του οποίου κοσμεί πλέον το ΟΑΚΑ, όπως ήταν το σωστό για αυτόν τον τεράστιο παράγοντα της παναθηναϊκής οικογένειας.

Υ.Γ. 1 Ακόμα και οι πιο σκληροί λυγίζουν όταν πιάνει το μικρόφωνο ο Θανάσης…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x