Τάσος Νικολόπουλος

Παϊρότζ μην αργείς. Τέτοιο «λαχείο» πού θα ξαναβρείς;

Ο Παϊρότζ κρατάει στα χέρια του ένα λαχείο (Παναθηναϊκός), που ΕΠΡΕΠΕ να είχε αγοράσει από… χθες! Ως επιχειρηματίας, δεν μπορεί να μην βλέπει, πως όταν το εξαργυρώσει, θα εισπράξει στο πολλαπλάσιο!

Δέκα μέρες μετά την έγκριση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά 10 εκατ. ευρώ και από τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν υπάρχει «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση». Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας δεν έχει εκταμιεύσει είτε ολόκληρο του ποσό, είτε μέρους αυτού, προκειμένου να μπει στην «πράσινη» ΠΑΕ. Προφανώς έχει τους λόγους του, παρότι από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου εκφράζεται η αισιοδοξία, πως όλα βαίνουν καλώς και το deal θα ολοκληρωθεί.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Κι αν το καλοκαίρι δημιουργήθηκαν ερωτηματικά, παρά το brand name που κουβαλάει ο Παναθηναϊκός, τώρα τα πράγματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Κι αυτό που βλέπουμε όλοι οι υπόλοιποι για το φετινό project, δεν μπορεί να μην το βλέπει ο υποψήφιος επενδυτής. Ποιο είναι αυτό; Ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα λαχείο, το οποίο έπρεπε να είχε αγοράσει από… χθες. Διότι, ανεξάρτητα από την κατάληξη της φετινής σεζόν, το σίγουρο είναι πως θα μπουν οι βάσεις για ένα μέλλον ακόμη καλύτερο. Και με τα «υλικά» που είναι φτιαγμένη η φετινή ομάδα (από ανάγκη και όχι κατ’ επιλογή), είναι δεδομένο πως όταν ο Παϊρότζ θα έρθει η ώρα να… εξαργυρώσει το λαχείο, θα εισπράξει στο πολλαπλάσιο.

Τα «υλικά» - ποδοσφαιριστές είναι διαλεγμένα ένα προς ένα από τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη. Και η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα, φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή του «τριφυλλιού». Ίσως των μοναδικών ανθρώπων που πίστευαν από την αρχή σε αυτό το project και έλεγαν από την πρώτη μέρα ότι ο Παναθηναϊκός θα γίνει όπως τον ονειρεύονται. Ξεκαθαρίζοντας σε κάθε τόνο ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία παρά το νεανικό ρόστερ και την έλλειψη εμπειρίας του συνόλου. Μαγκιά τους και μπράβο τους!

Προφανώς και ο Παναθηναϊκός δεν έχει πετύχει τίποτε, όμως, οι πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αποτελούν ασφαλές δείγμα για να διαπιστώσει κάποιος ότι κάνει καλό γίνεται. Τα νούμερα της στατιστικής είναι ένας ωραίος τρόπος για να πει κάποιος ψέματα, αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι οι «πράσινοι» έχουν την κορυφαία επίδοση της κατηγορίας με 12 τέρματα, οχτώ διαφορετικούς σκόρερ, τους περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα, ισάριθμες ασίστ, που επίσης αποτελεί την καλύτερη επίδοση και εξαιρετική αποτελεσματικότητα με 0.2182 γκολ ανά τελική. Άλλη μια πρωτιά!

Είναι επίσης ξεκάθαρο και εξίσου σημαντικό ότι το δίδυμο Δώνη-Νταμπίζα και οι συνεργάτες τους παίρνουν άριστα στη διαχείριση. Και δεν αναφέρομαι στη διαχείριση των αγώνων (κι εκεί ο πρώτος δίνει ρεσιτάλ κάθε αγωνιστική), αλλά της συμπεριφοράς των νεαρών παικτών, οι οποίοι δεν θέλουν και πολύ να… ξεφύγουν στην ηλικία που βρίσκονται. Τα δύσκολα είναι μπροστά, αλλά το επιτελείο βγάζει σιγουριά ότι δεν θα γίνει καμία… στραβοτιμονιά. Κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, αυτό που συμβαίνει φέτος θα αποτελέσει την απαρχή για ακόμη καλύτερα πράγματα. Ακόμη να πατήσετε το κουμπί της κατάθεσης κύριε Παϊρότζ;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x