Ελλάδα

Βόβορας: «Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εμπειρία μας»

Στο γεγονός πως η εμπειρία της ομάδας του έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο για να φτάσει στη νίκη ο Παναθηναϊκός στάθηκε ο εκ των βοηθών του Πασκουάλ, Γιώργος Βόβορας, στη συνέντευξη Τύπου.

Ο βοηθός προπονητή, Γιώργος Βόβορας, αντικατέστησε τον Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα με τον Άρη και μίλησε για τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στη διαιτησία του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Βόβορα στη συνέντευξη Τύπου:

«Γνωρίζαμε από την αρχή πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πάντα είναι δύσκολο 48 ώρες μετά από ένα ματς, όπως ήταν αυτό με τη Μακάμπι για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε τόσο αγωνιστικά, όσο και σωματικά, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες ενός τόσο δύσκολου ματς. Γνωρίζαμε πως ο Άρης, ιδιαίτερα στην έδρα του, παίζει μια πολύ επιθετική άμυνα. Θα έπρεπε να είχαμε απόλυτη συγκέντρωση, να ήμασταν έτοιμοι πνευματικά και από εκεί και πέρα να ελέγξουμε τον αριθμό των λαθών μας. Τα 18 λάθη στα οποία υποπέσαμε είναι ένα στοιχείο που έδειξε πως χάσαμε τον έλεγχο σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού».

Στη συνέχεια ο βοηθός του Πασκουάλ τόνισε: «Δεν είχαμε ηρεμία και αυτό έδωσε στον Άρη την ευκαιρία να ξαναμπεί κάποια στιγμή στο παιχνίδι. Καθοριστικός παράγοντας στο τέλος ήταν η εμπειρία μας. Στα τελευταία λεπτά που ο Άρης έκανε την προσπάθειά του να μπει στο παιχνίδι είχαμε αρκετούς παίκτες με εμπειρία από τέτοιου είδους ματς και με κάποια καθοριστικά καλάθια φτάσαμε δίκαια στη νίκη. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε άλλο αυτό το ματς, καθώς την Τρίτη ακολουθεί ένα άλλο παιχνίδι. Είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, θα πρέπει όλοι οι παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και συγκεντρωμένοι, ώστε παιχνίδι με το παιχνίδι να πετυχαίνουμε τον στόχο μας».

Όσον αφορά τη διαιτησία είπε: «Θεωρώ ότι έγινε ένα παιχνίδι με αρκετές επαφές και σε τέτοια ματς οι διαιτητές προσπαθούν να τις μοιράσουν 50-50. Είναι δύσκολοι τέτοιοι αγώνες για τους διαιτητές, αλλά θεωρώ ότι έκαναν καλή δουλειά. Έλεγξαν το παιχνίδι, έδωσαν τρία αντιαθλητικά βάσει των νέων κανονισμών. Είναι αυτές οι λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουμε τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Να παίζουμε καλύτερη προσωπική άμυνα και να μην έχουμε τόσα πολλά αντιαθλητικά φάουλ και τεχνικές ποινές. Θεωρώ ότι οι διαιτητές προσπάθησαν και έκαναν πολύ καλή δουλειά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x