Europa League

«Αέρας» και απόλυτη η Σάλτσμπουργκ, χαμός για τη δεύτερη θέση

Μία εκπληκτική Σάλτσμπουργκ σάρωσε 5-2 την ανύπαρκτη Ρόζενμποργκ στο Τροντχάιμ και διατήρησε το απόλυτο στις τέσσερις αγωνιστικές των ομίλων του Europa league.

Η Σάλτσμπουργκ σάρωσε 5-2 τη Ρόζενμποργκ στο Τροιντχάιμ για την τέταρτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του Europa League και διατήρησε το απόλυτο στις τέσσερις αγωνιστικές, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση.

Μεγάλη νίκη για τη Σέλτικ, που επικράτησε 2-1 της Λειψίας στη Γλασκώβη και οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στη δεύτερη θέση.

Ρόζενμποργκ-Σάλτσμπουργκ 2-5
Οι Αυστριακοί ξεκίνησαν επιθετικά και απειλούσαν την εστία των Νορβηγών. Στο 6’, ο Μιναμίνο με σουτ από 30 μέτρα έκανε το 0-1. Στο 20’, ο Μιναμίνο συνδυάστηκε με τον Ραμάλιο και έκανε το 0-2. Στο 37’, έγινε το 0-3 με τον Γκούλμπραντσεν να δέχεται την μπαλιά του Λάινερ και να τελειώνει τη φάση. Στο 45’, ο Μιναμίνο σε φάση διαρκείας έκανε το 0-4.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’, ο Αντεγκμπέρνο έκανε το 1-4. Στο 57’ο Χόβλαντ στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα σε σουτ του Μιναμίνο με αυτογκόλ έκανε το 1-5. Στο 62’, ο Γένσεν συνδυάστηκε με τον Μπέντνερ και έκανε το 2-5.

Σέλτικ-Λειψία 2-1
Οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυνατά και στο πρώτο δεκάλεπτο δημιούργησαν δύο ευκαιρίες για να σκοράρουν. Όμως, στο 11΄ο Τίρνι μέσα στην περιοχή νίκησε συμπαίκτες και αντιπάλους και έκανε το 1-0. Οι «καθολικοί» ήταν ανώτεροι μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου και έχασαν κάποιες ευκαιρίες.

Στην επανάληψη, η Λειψία μπήκε «φουριόζα», πίεσε την εστία του Γκόρντον και δημιούργησε ευκαιρίες. Ο ρυθμός έπεσε και ο Σάμπιτζερ έχανε ευκαιρίες για τους Γερμανούς. Έτσι, στο 78’, ο Λάιμερ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ογκουστέν με κεφαλιά έκανε το 1-1. Οι πρωταθλητές Σκωτίας απάντησαν άμεσα στο 79’, όταν συνδυάστηκαν άψογα οι Σινκλέρ και Κρίστι και ο Εντουαρντ προώθησε την μπάλα στα δίχτυα.


Βαθμολογία:
Σάλτσμπουργκ 12
Σέλτικ 6
Λειψία 6
Ρόζενμποργκ 0


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x