Επικαιρότητα

ΟΗΕ: Επισιτιστική βοήθεια στην Υεμένη

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διευρύνει τα προγράμματα βοήθειας στην Υεμένη, να προσφέρει επισιτιστική βοήθεια σε 14 εκατ. πολίτες, σχεδόν τον μισό πληθυσμό της πάμφτωχης, εμπόλεμης χώρας.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες ότι σκοπεύει να διευρύνει τα προγράμματα βοήθειας στην Υεμένη, να προσφέρει επισιτιστική βοήθεια σε 14 εκατομμύρια πολίτες, σχεδόν τον μισό πληθυσμό της πάμφτωχης, εμπόλεμης χώρας, ο οποίος απειλείται από λιμό.

«Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) καταρτίζει σχέδια για να χορηγεί βοήθεια σε έως και 14 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα, έναντι 7 ως 8 εκατομμυρίων Υεμενιτών τον μήνα το τρέχον διάστημα», γνωστοποίησε στα ΜΜΕ ο Ερβέ Βεροζέλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής στη Γενεύη.

Η επισιτιστική βοήθεια που διανέμεται μέχρι τώρα «συνέβαλε να προληφθεί ο λιμός, αλλά φαίνεται ότι θα είναι αναγκαίες ακόμη πιο μεγάλες προσπάθειες για να αποφευχθεί ο γενικευμένος λιμός», εξήγησε ο Βεροζέλ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Ο νέος στόχος των 14 εκατομμυρίων απαιτεί τεράστιο έργο, από την άποψη του εφοδιασμού, της ευαισθητοποίησης, της χρηματοδότησης και της προετοιμασίας», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε μία ημέρα αφού 35 ΜΚΟ απηύθυναν έκκληση να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» στην Υεμένη, όπου «14 εκατομμύρια άνθρωποι» ήδη «απειλούνται να λιμοκτονήσουν».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x