Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός που γουστάρεις να βλέπεις

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το πράσινο πάρτι στο Ολυμπιακό Στάδιο, την πεντάρα επί του Απόλλωνα Σμύρνης και τον γοητευτικό Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη.

Οι περίπου 8.000 φίλοι του Παναθηναϊκού που πήγαν σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο όχι απλώς χάρηκαν με τα όσα είδαν από την αγαπημένη τους ομάδα, αλλά… γούσταραν. Γούσταραν και με το παραπάνω, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, να ξεσπάνε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, να… κερνάνε πεντάρα και να δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι το φετινό οικοδόμημα βρίσκεται σε πάρα μα πάρα πολύ καλό δρόμο.

Φυσικά, το παιχνίδι δεν είναι για πολλή ανάλυση και κριτική. Οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είχαν διάθεση (μοναδικό «νεκρό» διάστημα ένα δεκαπεντάλεπτο μετά το 4-0, στο οποίο ήρθε και το τέρμα του Απόλλωνα), έδειξαν φρεσκάδα μετά τη διακοπή και απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο στην Καλογρέζα.

Παίζοντας με ένα 4-4-2 με ρόμβο και στη συνέχεια με 4-3-3, ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός. Κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα, δεν έδινε την δυνατότητα στον αντίπαλο να απειλήσει ιδιαίτερα, έφτιαχνε φάσεις πότε από τον άξονα και πότε από τα πλάγια και το αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν το θέαμα και το ποδόσφαιρο υψηλής ποιότητας.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Όχι απλώς διότι σκόραρε δυο φορές, αλλά και για τη γενικότερη εικόνα που είχε στο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε την ασίστ του στο γκολ του Ινσούα (ανεβασμένος ο Αργεντινός), αλλά και το πόσο πολύ ταλαιπώρησε την άμυνα του Απόλλωνα είτε με τις κινήσεις του στον χώρο, είτε με την επίδειξη τεχνικής όποτε έπαιρνε την μπάλα εκτός περιοχής.

Πολύ σημαντικό, επίσης, το γεγονός ότι η ομάδα πήρε δυο γκολ από τους δυο ακραίους μπακ. Αυτό δείχνει την ξεκάθαρη επιθετικότητα που είχε το σύνολο του Γιώργου Δώνη και το γεγονός ότι οι πλάγιοι όχι απλώς ανέβαιναν για να βοηθήσουν, αλλά και πατούσαν περιοχή, κάτι που το θέλει πολύ ο Έλληνας προπονητής.

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να υστέρησε στο σημερινό ματς. Οι Κουρμπέλης και Κάτσε αλώνιζαν στη μεσαία γραμμή, ο Δώνης έκανε σημαντική δουλειά, όπως και οι Χατζηγιοβάνης και Μπουζούκης, που έτρεξαν πολύ, απείλησαν την αντίπαλη εστία, ενώ από δική τους συνεργασία… ξεκινάει το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού. Οι αμυντικοί δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ολοι τους είχαν πολύ καλή παρουσία και με ελκυστικό ποδόσφαιρο ευχαρίστησαν τους φιλάθλους που πήγαν στο Στάδιο. Κρίμα που δεν ήταν περισσότεροι για να γουστάρουν με αυτόν τον Παναθηναϊκό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x