Stoiximan Super League

Το πλάνο για «διπλό» του Δώνη στον… Άρη

Ο Παναθηναϊκός θέλει νίκη επί του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» για να κάνει άλμα πεντάδας. Πώς σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του ο Γιώργος Δώνης.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό το αποψινό (19:00, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη δωδέκατη αγωνιστική. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως αν πάρουν τη νίκη στο «σπίτι» μιας ανταγωνιστικής ομάδας όπως οι Θεσσαλονικείς, θα έχουν κάνει άλμα για να τερματίσουν στην πρώτη πεντάδα, ου μην και ψηλότερα.

Ο Γιώργος Δώνης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα πέρα από τα γνωστά των Κουλιμπαλί και Μουνιέ, καθώς ο Διούδης επανέρχεται, ενώ οι Κουρμπέλης και Ινσούα δεν άφησαν τους τραυματισμούς να τους θέσουν νοκ άουτ. Ο 50χρονος τεχνικός δεν έχει ανοίξει, ως συνήθως, τα πλάνα του. Βασική του σκέψη είναι ένα 4-3-3, με τον Διούδη στο τέρμα, τους Γιόχανσον δεξιά και Ινσούα αριστερά και τους Κολοβέτσιο-Οικονόμου στόπερ, τον Κουρμπέλη στο κέντρο και εσωτερικά χαφ τους Δώνη και Κάτσε, ενώ Μπουζούκης και Χατζηγιοβάννης θα πλαισιώνουν τον Μακέντα. Το συγκεκριμένο πλάνο μπορεί να μετατραπεί και σε 4-4-2.

Πάντως δεν πρέπει να αποκλειστεί, αν και δεν είναι το πιθανότερο, να προτιμηθεί ένα 3-4-1-2. Σε αυτή την περίπτωση ο Κάτσε θα μείνει στον πάγκο και τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Πούγγουρας γα να παίξει δεξιός στόπερ.

Ο Παναθηναϊκός επισκέπτεται την έδρα του Άρη μετά από πέντε χρόνια. Η τελευταία του επίσκεψη ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2013, όταν είχε επικρατήσει 2-0 με σκόρερ τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Σε 53 ματς με γηπεδούχους τους «κίτρινους», οι «πράσινοι» έχουν 20 νίκες, 18 ήττες και 15 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x