Διονύσης Δεσύλλας

Η αντίδραση οφείλεται στη σωστή… εκπαίδευση του Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον Παναθηναϊκό που αρνείται να χάσει ακόμη κι αν απέναντί του βρει εχθρική διαιτησία, όπως αυτή του Τζοβάρα στο ματς με τον Αρη.

Του Διονύση Δεσύλλα

Αρχικά, δυο λόγια για τη διαιτησία και την ξεκάθαρη αδικία του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Είναι απορίας άξιον αυτό που έγινε στο παιχνίδι. Αφού πρώτα ο διαιτητής Τζοβάρας δίνει ένα πέναλτι στο πρώτο 5λεπτο στους Θεσσαλονικείς, το οποίο όπως φάνηκε από το ριπλέι ήταν, αποφασίζει 9 λεπτά αργότερα με μεγάλη ευκολία, με χαρακτηριστική άνεση να δείξει ξανά τη λευκή βούλα και φυσικά να εκτεθεί.

Προκαλεί, επίσης, εντύπωση πως τον… επηρέασε ο βοηθός Νικολακάκης. Το γράφουμε αυτό διότι, είναι εξαιρετικά δύσκολο ο βοηθός από τη θέση την οποία βρίσκεται να δει μια τέτοια φάση. Όπως φάνηκε, φυσικά, δεν υπήρχε καμία περίπτωση πέναλτι, αφού η μπάλα δε βρίσκει το χέρι, αλλά το πόδι του Γιόχανσον.

Και από μια τέτοια άδικη απόφαση, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά αποσυντονίστηκε και αναγκάστηκε να κυνηγάει ένα αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια καλή ομάδα, η οποία, μάλιστα, από το 60’ και μετά αποφάσισε να κλειστεί, γεγονός που έβαλε μια διπλή δυσκολία στο «τριφύλλι». Πρώτον, η τακτική αυτή έκλεισε κάθε ανοιχτό διάδρομο στους «πράσινους» και δεύτερον, έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Αρη να βγαίνουν στην κόντρα και να απειλήσουν δυο – τρεις φορές την αντίπαλη εστία.

Όταν ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να αλλάξει τον σχηματισμό και το 3-4-3 να γίνει 4-3-3, οι «πράσινοι» έγιναν πιο επιθετικοί. Έχασαν δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και σιγά – σιγά ανέβαζαν στροφές. Το 3-5-2- με την είσοδο του Καμπετσή στην επανάληψη και το γεγονός ότι ο Αρης κλείστηκε πάρα πολύ, έκανε το «τριφύλλι» να κυριαρχεί, έχοντας την κατοχή, όχι όμως και τις πολλές ευκαιρίες, αν εξαιρέσουμε το σουτ του Κάτσε το οποίο πέρασε άουτ και την κεφαλιά του Μακέντα, που έβγαλε ο γκολκίπερ. Από την άλλη, το δοκάρι που είχαν οι γηπεδούχοι και οι φάσεις στην κόντρα έγιναν διότι, όπως αναφέραμε παραπάνω, ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να παίζει πολύ ψηλά για να φτάσει στην ισοφάριση.

Για μια ακόμη φορά, η επιμονή, η σωστή αντιμετώπιση του αγώνα, η νοοτροπία και η πειθαρχία που είχαν οι «πράσινοι», επιβραβεύτηκε. Το τελικό 1-1 με το καταπληκτικό πέναλτι του Χατζηγιοβάνη δικαίωσε την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν ξανά οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, οι οποίοι… αρνήθηκαν να χάσουν για ένα ακόμη παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο όλο αυτό, ούτε οι αρκετές αντιδράσεις που βγάζουν οι παίκτες του «τριφυλλιού», ακόμη κι αν δεν κάνουν σούπερ παιχνίδι.

Το ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το σωστό ποδόσφαιρο, η ψυχραιμία και η λογική στο παιχνίδι μιας ομάδας. Έτσι έρχονται οι καλές αντιδράσεις, έτσι και τα αποτελέσματα, ακόμη και σε μέτρια μέρα. Κι αυτό είναι κάτι που χτίζεται στον Παναθηναϊκό και κάτι που μεταδίδεται στους παίκτες από την εκπαίδευση, η οποία γίνεται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του. Άλλωστε, ο κόουτς το είπε ξανά: «Στόχος μας είναι να εξελίξουμε τους παίκτες μας». Από τέτοιες κατάστασεις, η εξέλιξη έρχεται με καλύτερο τρόπο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x