Champions League

Πολύ... Μπάγερν για να μην είναι πρώτη

Η Μπάγερν άντεξε απέναντι στον μαχητικό Άγιαξ και με 3-3 στο Άμστερνταμ τερμάτισε πρώτη στον πέμπτο όμιλο του Champions League.

Ίδρωσε, κινδύνεψε, δεν έπεισε, αλλά η Μπάγερν απέδειξε για πολλοστή φορά πόσο βαριά φανέλα έχει. Αν και είδε τον εξαιρετικό Άγιαξ να επιστρέφει από το 0-1 σε 2-1 και να φτάνει κοντά στη νίκη, η ομάδα του Νίκο Κόβατς αντέδρασε στο φινάλε και με πρωταγωνιστές τους Λεβαντόφσκι και Τιάγκο πήρε το 3-3 στο Άμστερνταμ και τερμάτισε πρώτη στον πέμπτο όμιλο.

Οι Βαυαροί μπήκαν αποφασισμένοι να μην δώσουν θάρρος στους γηπεδούχους και στο 13’ ο Λεβαντόφσκι από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Γκνάμπρι άνοιξε το σκορ. Ο «Αίαντας» είχε αρκετή πλην όμως ανούσια κατοχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο 61’ κατόρθωσε να ισοφαρίσει μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια και γύρισμα του Ντε Μπέικ στον Τάντιτς.

Ο «αέρας» του Άγιαξ κόπηκε στο 67’, όταν ο Βέμπερ έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Γκορέτσκα και δικαίως αποβλήθηκε. Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν αμέσως, καθώς στο 75’ ο Μίλερ πήγε με… καρατιά πάνω στον Ταλιαφίκο και αντίκρισε επίσης σωστά την κόκκινη κάρτα.

Στο 81’ όλα ήρθαν τούμπα, καθώς ο Μπόατενγκ ανέτρεψε τον Ντόλμπεργκ μέσα στην περιοχή και ο Τάντιτς δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα γράφοντας το 2-1. Στο 87’ οι Βαυαροί κέρδισαν με τη σειρά τους πέναλτι σε ανατροπή του Τιάγκο από τον Ταλιαφίκο και ο Λεβαντόφσκι ισοφάρισε σε 2-2 φτάνοντας τα οκτώ γκολ στη φάση των ομίλων και κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Η Μπάγερν δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία, καθώς σε μια καταπληκτική αντεπίθεση στο 90’ ο Τιάγκο τροφοδότησε τον Κομάν κι αυτός έγραψε το 2-3. Οι γηπεδούχοι έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια και στο πέμπτο από τα επτά λεπτά καθυστερήσεων έφτασαν στο τελικό 3-3 με αυτογκόλ του Ζίλε από κόντρα με τον Χούντελααρ.

Άγιαξ (Τεν Χάαγκ): Ονάνα, Μαζράουι, Ντε Λιχτ, Βέμπερ, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Φαν Ντε Μπέικ (78’ Ντόλμπεργκ), Ζίγεκ, Νέρες (89’ Χούντελααρ), Τάντιτς.

Μπάγερν (Κόβατς): Νόιερ, Ραφίνια, Ζίλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Κίμιχ, Γκορέτσκα (89’ Σάντσες), Γκνάμπρι (62’ Τιάγκο), Μίλερ, Ριμπερί (71’ Ριμπερί), Λεβαντόφσκι.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία).

Βαθμολογία
1. Μπάγερν 14 (15-5)
2. Άγιαξ 12 (11-5)
3. Μπενφίκα 7 (6-11)
4. ΑΕΚ 0 (2-13)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x