Europa League

Πρωτιά μέσω… Κύπρου για τη Λεβερκούζεν!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν διέσυρε 5-1 την ΑΕΚ Λάρνακας μέσα στη Λευκωσία και «σφράγισε» την πρώτη θέση, ενώ το 1-1 με τη Λουντογκόρετς έδωσε στη Ζυρίχη το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «32».

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
ΑΕΚ Λάρνακας-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-5
(26’ Κατάλα-28’, 68’ Κορ, 41’ πεν., 86’ Αλάριο, 78’ Παουλίνιο)

Λουντογκόρετς-Ζυρίχη 1-1
(45’+1’ Σβίερτσοκ-(21’ Οντέι)

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:
1. Μπάγερ Λεβερκούζεν (16-9) 13
2. Ζυρίχη (7-6) 10
3. ΑΕΚ Λάρνακας (6-11) 5
4. Λουντογκόρετς (5-7) 4

inner

Από τη Λευκωσία στην… κορυφή η Μπάγερ
Σε… παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το παιχνίδι της με την ΑΕΚ Λάρνακας η Μπάγερ Λεβερκούζεν, στην Κύπρο. Με το τελικό 1-5 να μην αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας και να χαρίζει στους νικητές παράλληλα την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο του Europa League!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν κόντρα στη ροή του αγώνα στο 26’, όταν από τη σέντρα του Κάσες στην περιοχή, ο Καταλά με δυνατή «καρφωτή» κεφαλιά νίκησε τον Κίρσμπαουμ. Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να το χαρούν πολύ. Δύο λεπτά, μόλις, για την ακρίβεια…

Ο Κορ έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Τελίν και στη συνέχεια έκανε ένα συρτό σουτ από τα 15 μέτρα, στέλνοντας όμως τη μπάλα εκεί όπου ο Χριστοδούλου δεν μπορούσε να αντιδράσει. Μάλιστα, ο σκόρερ πρωταγωνίστησε και στην επόμενη φάση των «ασπιρίνων», στο 40’.

Όταν και ανατράπηκε από τον Τρουγιόλς, με τον Αλάριο να αναλαμβάνει στο επόμενο λεπτό την εκτέλεση του πέναλτι. Να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να κάνει το 2-1 για την ομάδα του, φτάνοντας τα τέσσερα τέρματα στην Ευρώπη φέτος. Όλα, απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας!

Ο Κορ ήταν… σεληνιασμένος, με αποτέλεσμα να σκοράρει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, αυτή την φορά με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 68ο λεπτό. Στην συνέχεια, επήλθε η κατάρρευση από πλευράς ΑΕΚ, με τον Παουλίνιο να φεύγει πίσω από την «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο πλασέ να κάνει το 1-4.

Ενώ ο Αλάριο, με ένα φοβερό γυριστό σουτ πέντε λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης, διαμόρφωσε το τελικό 5-1 για την ομάδα από το Λεβερκούζεν.

inner

Έμεινε δεύτερη η Ζυρίχη
Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ζυρίχη ήθελε μόνο τη νίκη για να ελπίζει στην πρώτη θέση. Ωστόσο, αντ’ αυτής ήρθε η ισοπαλία με σκορ 1-1 με τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία κι έτσι… αρκέστηκε στην πρόκριση μέσω της δεύτερης θέσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την κλήρωση των «32»…

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 21ο λεπτό, με τον Κολόλι να εκτελεί το φάουλ και τον Οντέι να σκοράρει με κεφαλιά, για να έρθει η απάντηση από τους γηπεδούχους στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Σβίερτσοκ να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Κριεζλίου και με σουτ να διαμορφώνει αυτό που έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x