Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ του μέλλοντος και των τίτλων

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τις αποφάσεις που οδηγούν τον ΠΑΟΚ στο μέλλον και στη σταθερότητά του ως σπουδαίο ευρωπαϊκό κλαμπ με όλα τα… κομφόρ.

Μέσα από αυτή την περίοδο, κι όχι την αγωνιστική, αλλά τις μέρες που ακολουθούν και είναι κρίσιμες για συμφωνίες με παίκτες του βασικού κορμού ή νεοεισελθέντες (για να διορθώσουν ανορθογραφίες και να γεμίσουν ελλείψεις) κρίνονται πολλά.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Είναι μια περίοδος που θα φανεί τελικά, αν αυτός ο άνθρωπος που το… πήρε αλλιώς και αντί να ξεκινήσει από την καλύτερη οργάνωση, τη λειτουργία και ένα σωστό γήπεδο, ξόδευε σε παίκτες που δεν έφερναν τίτλο, θα ακολουθήσει τη σωστή τακτική.

Θα φτιάξει δηλαδή όλα τα υπόλοιπα, θα σταθεροποιήσει οριστικά μια κατάσταση στο εσωτερικό του οργανισμού που επιχορηγεί αδρά, θα ξεκινήσει και θα τελειώσει ένα γήπεδο της προκοπής, θα δώσει στην ομάδα τις διαστάσεις του ευρωπαϊκού κλαμπ και θα πάψει να είναι η ομάδα του λαού.

Θα νοιώθουν πλέον και οι οπαδοί ότι δεν είναι πλέον τα πράγματα όπως τα γνώριζαν, αλλά, είναι πολύ διαφορετικά, έστω κι αν αυτό δεν γίνεται μέσα από σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές στους αγωνιστικούς χώρους. Θα έρθουν κι αυτές.

Ο Σαββίδης ήρθε από τη Ρωσία, αλλά, η ελληνική νοοτροπία ήταν οδηγός του στα έξι χρόνια της ηγεσίας του: Μεταγραφές και χρήματα που σπαταλήθηκαν, δεν έπιασαν τόπο, αλλά, οδήγησαν σε απογοήτευση και πολλά λάθη ερασιτεχνικού επιπέδου.

Η εξαετία του, ενδεχομένως να μην ήταν το καλύτερο μάθημα, μέσα από πολλά γεγονότα, αλλά, σε κάθε περίπτωση τον οδηγεί σε αποφάσεις που θα έπρεπε να είχαν προηγηθεί εδώ και πολύ καιρό άλλων αποφάσεων, λιγότερο σημαντικών.

Ο Σαββίδης έχει μπροστά του μια σειρά από αποφάσεις από τις οποίες θα απομονώσουμε το γήπεδο, θεωρώντας ότι είναι κάτι που δεν θα σταματήσει και απλά εξελίσσεται και τοποθετείται στο αρχικό του στάδιο.

Οι ανανεώσεις ορισμένων συμβολαίων δεν είναι υποχρεωτικές. Είναι πολλά αυτά που ζητούν, εφόσον είναι αληθινά όσα μαθαίνουμε, για εκατομμύρια σε ποδοσφαιριστές που αμείβονται με λίγες εκατοντάδες χιλιάδες. Θα είναι μεγάλο το λάθος αν δεν υπάρξουν οριστικές αποφάσεις, αποχωρήσεις, ξεκαθάρισμα και μια βαρβάτη ανανέωση που θα ξεκινήσει από το Γενάρη.

Το ζύγισμα θα πρέπει να είναι προφανώς προσεκτικό, αλλά, δεν χάθηκε κανείς… χάνοντας τον Μπίσεσβαρ ή έναν-δύο ακόμη από το βασικό κορμό, τη στιγμή που έχει δείξει πόσο εύκολα μπορεί να ξοδέψει και να αποκτήσει καλύτερους.

Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα για μια ομάδα που έχει αρκετούς μεγάλους σε ηλικία βασικούς κι όλοι αναγνωρίζουν ότι ένα κύκλος, στο τέλος της χρονιάς θα κλείσει. Θα ανοίξει υποχρεωτικά ένας άλλος, πάντα με γνώμονα την κατάκτηση κάθε επόμενου τίτλου.

Το πρώτο ξεκαθάρισμα, του Γενάρη, αν πάρει αναβολή για το καλοκαίρι, δεν βγάζει πουθενά. Χρόνος, ουσία και ίσως χρήματα θα χαθούν κι αυτό είναι βέβαιο ότι δεν επιθυμεί κανείς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x