Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ένγκελς στην καλύτερη ενδεκάδα του γαλλικού πρωταθλήματος!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για την πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού του Ολυμπιακού!

• Ήταν, είναι και νομίζω ότι θα είναι η πιο ακριβή μεταγραφή κεντρικού αμυντικού του Ολυμπιακού!

• Ο λόγος φυσικά για τον Μπιόρν Ένγκελς, τον πανύψηλο Βέλγο που είχε φέρει από την Κλαμπ Μπριζ το καλοκαίρι του 2017, πληρώνοντας 7,5 εκ. Ευρώ, όπως γνωστοποίησε επίσημα κι η πρώην ομάδα του, δημοσιοποιώντας τις προάλλες στο Βέλγιο τα οικονομικά της στοιχεία για την περασμένη σεζόν.

• Τι κάνει αυτή η ψυχή; Τα πάει μια χαρά στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρεμς! Μέχρι που στην τελευταία αγωνιστική του α΄ γύρου ήταν για την απόδοση του στο Ρεμς-Καέν (2-2) στην ιδανική ενδεκάδα, σύμφωνα με δύο γνωστές ιστοσελίδες, τόσο την football365, όσο και την topmercato!

• Ο Ένγκελς πήγε καθυστερημένα στη Ρεμς, προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου κι έτσι έχασε τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές στο Σαμπιονά. Όμως, με το που ξεκίνησε να παίζει, την 5η αγωνιστική, έκτοτε και σε 15 σερί αγωνιστικές δεν έχει χάσει ούτε λεπτό. Οι εμφανίσεις του είναι πειστικές, η δε Ρεμς έχει μία από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας, μετά την…ήδη πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν και την 4η στη βαθμολογία Μονπελιέ.

• Κι όταν μιλάμε για τη Ρεμς, αναφερόμαστε σε μία νεοφώτιστη ομάδα, στην 9η θέση της βαθμολογίας επί 20 ομάδων. Κατά βάση δε είναι τόσο ψηλά για τα δικά της στάνταρ, ακριβώς λόγω της καλής της αμυντικής γραμμής, με τον Ένγκελς αναντικατάστατο. Παρεμπιπτόντως, καλή δουλειά κάνει κι εκεί ένας άλλος γνωστός μας, ο Αλέξις Ρομάο, παρότι σε λίγες ημέρες γίνεται 35 ετών. Είναι βασικός σε 18 παιχνίδια και δεν έπαιξε σε ένα λόγω αποβολής!

• Η ουσία είναι ότι για τον Ολυμπιακό σίγουρα αποτελεί καλό νέο που ο Ένγκελς παίζει βασικός και δη παίζει καλά σε ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, έστω σε ένα κλαμπ μικρομεσαίο όπως η Ρεμς. Γιατί έτσι μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες μίας καλής πώλησης του, π.χ. το ερχόμενο καλοκαίρι, προκειμένου ο Ολυμπιακός να μην χάσει το τσουβάλι με τα εκατομμύρια που έδωσε.

• Η, τέλος πάντων, αν δεν βρεθεί μία πολύ μεγάλη πρόταση, να ξέρει ο Ολυμπιακός ότι έχει ένα κεντρικό αμυντικό 25 ετών, που μπορεί να στέκεται σε υψηλό επίπεδο όπως το γαλλικό πρωτάθλημα, άρα αν τον χρειαστεί η ομάδα του, θα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x