Κώστας Νικολακόπουλος

Το ρεκόρ Ευρώπης που έχει εδώ και μισό αιώνα ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για ένα απίστευτο ρεκόρ του Ολυμπαικού, που μας υπενθύμισαν σήμερα από τη…Γαλλία!

· Η γαλλική ιστοσελίδα «24matins.fr» αναφέρεται σήμερα στην προσπάθεια της Παρί Σεν Ζερμέν να κατακτήσει εκ νέου το Κύπελλο στη Γαλλία και μας υπενθυμίζει ένα πανευρωπαϊκό ρεκόρ του Ολυμπιακού!

· Η Παρί λοιπόν μπαίνει και στη μάχη του θεσμού του Κυπέλλου και θα επιχειρήσει να γίνει η πρώτη ομάδα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, που θα το πάρει για πέντε συνεχόμενα χρόνια, αφού είναι νικήτρια της διοργάνωσης και το 2018, το 2017, το 2016 και το 2015!

· Το γαλλικό σάϊτ τονίζει ότι παρόμοιο ρεκόρ έχουν τόσο η Γιουβέντους στην Ιταλία, όσο κι η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, που κι αυτές τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια σήκωσαν το Κύπελλο συνεχώς στις χώρες τους!

· Το «24matins.fr», όμως, το πάει κι ένα βήμα παρακάτω, μνημονεύοντας το ρεκόρ που έχει σε όλη την Ευρώπη ο Ολυμπιακός, με την κατάκτηση έξι συνεχόμενων Κυπέλλων Ελλάδας, στο τέλος της δεκαετίας του ’50 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60! Για την ακρίβεια της πενταετίας από το 1957 έως το 1961 και το 1963 (αφού το 1962 ο τελικός διακόπηκε!).

· Μάλιστα μεμονωμένα το απόλυτο ρεκόρ της κατάκτησης και των έξι σερί Κυπέλλων έχει ένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο θρυλικός Κώστας Πολυχρονίου, που πριν έξι μήνες έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών.

· Τιμή και δόξα στον Πολυχρονίου και στους υπόλοιπους μεγάλους άσους του Ολυμπιακού, που δημιούργησαν εκείνο το ιστορικό ρεκόρ, που παραμένει ακατάρριπτο στις δεκαετίες εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Στον Σάββα Θεοδωρίδη, τον Ρωσσίδη, τον Μπέμπη, τον Υφαντή, τον Κοτρίδη, τον Στεφανάκο, τον Σούλη, τον Κ. Παπάζογλου, τον Γκαβέτσο, τον Σιδέρη και τους υπόλοιπους…

· Η φωτογραφία είναι από την 11άδα του Ολυμπιακού στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού το 1960! Διακρίνονται από αριστερά, πρώτα οι όρθιοι, οι Ρωσσίδης, Θεοδωρίδης, Κοτρίδης, Στεφανάκος, Λαιμός, Πολυχρονίου και καθιστοί οι Ψύχος, Σιδέρης, Υφαντής, Αρ. Παπάζογλου, Μπέμπης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x