Θοδωρής Τσούτσος

Όταν το ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατό από οποιαδήποτε ημέρα!

Το ενδιαφέρον της ελληνικής ποδοσφαιρικής κοινότητας, ανθρώπων όλων των ηλικιών και κατηγοριών, για ένα Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη δίψα για κανονικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας

Είμαστε σε ημέρες συσκέψεων. Για το αν θα γίνει πρωτάθλημα. Για το πώς θα συνεχιστεί. Από ποια αγωνιστική. Ποιες ημερομηνίες. Και για όλα αυτά που συζητάνε οι άνδρες (του ελληνικού ποδοσφαίρου) μεταξύ τους. Σε όλα όσα θα πουν και θα αποφασίσουν, ας έχουν υπόψιν τους ότι το Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Όχι βέβαια σε ποιότητα ποδοσφαίρου. Είναι ουτοπικό κάτι τέτοιο. Αλλά ας το έχουν υπόψιν τους για το (μεταξύ άλλων) ελληνικό ενδιαφέρον που συγκέντρωσε. Στο πριν, στη διάρκειά του, στο μετά, ασφαλώς και στη συνέχεια του αγγλικού πρωταθλήματος. Είναι ένα κοινό καταρχάς πολύ μεγάλο, μάλλον μεγαλύτερο από εκείνο που ασχολείται με το ελληνικό πρωτάθλημα στην καθημερινότητά του, αλλά και ένα κοινό που επιβεβαιώνει τη δίψα που υπάρχει στη χώρα μας για κανονικό ποδόσφαιρο.

Για αυτό το κοινό, λοιπόν, δεν είχε καμία σημασία ότι ο αγώνες γινόταν Πέμπτη. Δεν θα είχε σημασία οποιαδήποτε ημέρα, ημερομηνία, ώρα και αν γινόταν. Διότι το ποδόσφαιρο, το ίδιο το γεγονός δηλαδή (πρώτα τέτοιο είναι και μετά προϊόν όπως συνηθίζουμε να το λέμε) είναι πιο δυνατό από οποιαδήποτε ημέρα.

Για αυτό το κοινό, λοιπόν, για εκείνους που συνεχώς είτε με ένα ντέρμπι στην Ισπανία, είτε με ένα ντέρμπι στην Αγγλία, είτε παλαιότερα στην Ιταλία, αποδεικνύουν πόσο πολύ τους λείπει το κανονικό ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται να εφεύρουμε ημέρες. Δεν χρειάζεται να βρούμε περισσότερα Σάββατα ή Κυριακές για να κάνουμε το πρωτάθλημά μας.

Χρειάζεται απλώς να κάνουμε το ποδόσφαιρό μας να είναι πιο δυνατό από οποιαδήποτε ημέρα. Προφανέστατα δεν είναι. Και για αυτό γίνεται τούτες τις ημέρες αυτό το μπάχαλο με τις αγωνιστικές. Αν η Τετάρτη μπορούσε να είναι σαν την Κυριακή, επειδή το ίδιο το ποδόσφαιρο θα μπορούσε να την κάνει να είναι, δεν θα υπήρχε καμία αναστάτωση.

Σε όλες αυτές τις συζητήσεις των αρμοδίων, λοιπόν, όταν το θέμα θα είναι οι ημερομηνίες, ας μην ψάξουν τις πιο δυνατές. Ας ψάξουν πώς θα δυναμώσουν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι το αγωνιστικό κομμάτι πρωτίστως. Είναι ολόκληρη η λειτουργία του εκείνη που πάσχει.

Βέβαια, αυτό είναι πιο δύσκολο από το να βρεθεί μια όμορφη Κυριακή στην πορεία της σεζόν για το "ελληνικό ντέρμπι τίτλου". Χρειάζεται δουλειά, χρόνο, κοινό στόχο και συνεργασία. Αλλά πού να βρεθούν όλα αυτά; Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο το πότε θα παιχθεί η 15η ή η 16η αγωνιστική, είναι πιο σημαντικό από την επίθεση που δέχθηκε ένας άνθρωπος.

Κάπως έτσι, λοιπόν, το ελληνικό κοινό που θέλει να ασχοληθεί με το ίδιο το ποδόσφαιρο και με τίποτε άλλο τριγύρω του, θα βρει το επόμενο Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ για να απολαύσει αυτό που αγαπάει. Κι ας είναι Δευτέρα, Παρασκευή, Πέμπτη ή και ξημερώματα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x