Κώστας Νικολακόπουλος

Άλλες στροφές από τον Κούτρη και την καρδιά της ενδεκάδας…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τις… στροφές με τις οποίες μπήκε ο Ολυμπιακός μέσα στο 2019!

· Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν κάθετος στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στη Νόβα: ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν θα εμφανιστεί την Κυριακή στη Λιβαδειά όπως έπαιξε την Τρίτη στην Ξάνθη.

· Κι είναι καλό που ο προπονητής του Ολυμπιακού βγάζει μία τέτοια σιγουριά για την ομάδα του. Κι ακόμη καλύτερο φυσικά θα είναι να δούμε τους παίκτες του να ανεβάζουν στροφές και να είναι πιο αφοσιωμένοι και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι τους.

· Στο παιχνίδι του Κυπέλλου για παράδειγμα είδαμε τον Κούτρη να παίζει για πρώτη ίσως φορά σε τόσο χαμηλές ταχύτητες. Δεν ξέρω αν ήταν επηρεασμένος από το «θόρυβο» της μεταγραφής του, που δεν το νομίζω γιατί η εικόνα που βγάζει είναι σοβαρού παιδιού, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι είναι ζήτημα αν πέρασε μία καλή σέντρα σε ολόκληρο το 90λεπτο.

· Αν τον θυμόμαστε από αυτό το ματς ήταν για δύο-τρεις στιγμές. Ένα σουτ στην αρχή, που βρήκε το χέρι αμυνόμενου κι από αυτό το φάουλ είχε το πρώτο δοκάρι ο Φορτούνης…Ένα καλό τάκλιν, με το οποίο έκοψε ένα επικίνδυνο μπάσιμο του Κοβάσεβιτς…Και μία καλή αντεπίθεση, στην οποία τον έκοψε ο Καντά της Ξάνθης με ένα φάουλ και μία κίτρινη…

· Ο Κούτρης, όμως, είναι για πολύ περισσότερα πράγματα από τρεις στιγμές.

· Τα ίδια ισχύουν και για τους δύο κεντρικούς χαφ του Ολυμπιακού, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ενδεκάδας, τον Γκιγέρμε και τον Καμαρά. Μία-δύο καλές κάθετες του Βραζιλιάνου από πίσω και άλλες μία-δύο καλές προωθήσεις του κοντά στην αντίπαλη περιοχή φυσικά και δεν αρκούν. Όπως δεν αρκούν και κάποια καλά «ανοίγματα» του Καμαρά στα πλάγια.

· Για τον φετινό Ολυμπιακό όλο το μυστικό φέτος είναι η καλή δουλειά των δύο κεντρικών χαφ και των δύο ακραίων μπακ. Εκεί είναι η δύναμη του κι ο Φορτούνης. Όταν λοιπόν η «καρδιά» της ενδεκάδας υπολειτουργεί η, λειτουργεί «ίσα ίσα», όπως συνέβαινε στην Ξάνθη, πώς θα έρθουν οι καλές εμφανίσεις κι έτσι και οι νίκες;

· Βεβαίως, πάνω απ΄ όλα είναι θέμα όλης της ομάδας. Γιατί αυτό που βλέπαμε ήταν τους παίκτες της Ξάνθης να πηγαίνουν πρώτοι στην μπάλα... Και γενικά ένα παιχνίδι από πλευράς του Ολυμπιακού, στα μέτρα της Ξάνθης.

· Το δε πιο στενόχωρο ήταν ότι για πρώτη φορά είδαμε φέτος τον Ολυμπιακό να μην κυνηγάει ένα παιχνίδι ως το τέλος αυτός περισσότερο από τον αντίπαλο του. Γιατί η Ξάνθη ήταν που απείλησε στο 88’ και στο 93’…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x