Διονύσης Δεσύλλας

Η «λύσσα» για το Κύπελλο, ο πρόωρος τελικός και η Ξάνθη

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη «μάχη» του Παναθηναϊκού για να προχωρήσει μέχρι το τέλος στο Κύπελλο Ελλάδας και τη ρεβάνς με τη Λαμία που προμηνύεται πρόωρος τελικός.

Του Διονύση Δεσύλλα

Τα όσα έγιναν χθες στη «λίμνη» της Λαμίας, κάνουν τον Παναθηναϊκό να είναι αναγκασμένος να πάει με το μαχαίρι στα δόντια στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Η ήττα, έπειτα από κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σε ένα ιδιαίτερο ματς και μάλιστα σε κάκιστο αγωνιστικό χώρο, δε βάζει – ακριβώς – σε μπελάδες το «τριφύλλι». Όμως, το κάνει να πάει αποκλειστικά και μόνο για τη νίκη στον επαναληπτικό, προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση, απέναντι στον… μεγάλο βραχνά που λέγεται Λαμία.

Το Κύπελλο είναι ένας μεγάλος στόχος για την ομάδα του Γιώργου Δώνη φέτος. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, άλλωστε, το έχει πει. Οι «πράσινοι» θέλουν να διεκδικήσουν το τρόπαιο και να δώσουν χαρά στον κόσμο τους με έναν τίτλο. Για να συμβεί αυτό, αρχικά, θα πρέπει το «εμπόδιο» της Λαμίας να ξεπεραστεί και στο ματς του Ολυμπιακού Σταδίου, οι ποδοσφαιριστές να… λυσσάξουν για την ανατροπή που θα τους δώσει το «εισιτήριο» στους «8» της διοργάνωσης.

Μαζί τους και ο κόσμος, ο οποίος οφείλει να δώσει δυναμικό «παρών» στο Στάδιο για να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει στον στόχο της. Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Μάκη Χάβου παίρνει χαρακτήρα πρόωρου τελικού και γίνεται το πρώτο εξαιρετικά κρίσιμο ματς της σεζόν για το «τριφύλλι».

Βέβαια, προηγείται χρονικά το πρωτάθλημα και αρχικά η αναμέτρηση με την Ξάνθη την Κυριακή στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όπως καταλαβαίνει κανείς, η νίκη κόντρα στην πολύ καλή ακριτική ομάδα είναι αναγκαία για περισσότερους από έναν λόγους. Ο κυριότερος είναι βαθμολογικός, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτός.

Μια δεύτερη σερί ήττα μέσα σε λίγες μέρες ή ένα δεύτερο συνεχόμενο κακό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει και μια μίνι γκρίνια. Θα ρίξει την ψυχολογία και θα βάλει πίεση στα αποδυτήρια. Κάτι που φυσικά κανείς δεν το θέλει, ενόψει της συνέχειας. Νίκη και μόνο νίκη λοιπόν απέναντι στην Ξάνθη, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της νέας χρονιάς και βλέπουμε για τη συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x