Κώστας Νικολακόπουλος

Πέδρο Μαρτίνς, η περηφάνεια, το άγχος κι η χαρά…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί να «μεταφράσει» μέσα από το sport-fm.gr ένα σημαντικό κομμάτι της τελευταίας συνέντευξης του προπονητή του Ολυμπιακού.

· Είδα την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Πέδρο Μαρτίνς στη Νόβα και θέλω να σταθώ σε ένα σημείο, όπως τουλάχιστον το αντιλήφθηκα εγώ.

· Νομίζω ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού προτιμάει να μην χάσει κανένα παίκτη από το υπάρχον ρόστερ, παρά να πάρει κάποιον εξτρά ποδοσφαιριστή, κάποια επιπλέον δηλαδή μεταγραφή.

· Αν κατάλαβα καλά, ο Μαρτίνς από τη μία νιώθει υπερηφάνεια κι από την άλλη άγχος, ενώ κάπου ενδιάμεσα είναι κι η χαρά. Κι είναι λογικό.

· Λογικό να νιώθει υπερηφάνεια γιατί επί των ημερών του φτάνουν προσφορές εκατομμυρίων Ευρώ για νέα παιδιά όπως οι Κούτρης, Σισέ και Καμαρά. Αλλά και για παίκτες όπως οι Φορτούνης κι Ομάρ, που βρίσκονταν πέρσι σε μία άλλη κατάσταση σε σχέση με φέτος.

· Λογικό είναι να νιώθει και άγχος, γιατί ξέρει ότι όσο παραμένει ανοικτή η αγορά, μπορεί αύριο μεθαύριο τα πέντε εκ. Ευρώ που έχουν έρθει από την Ιταλία για τον Κούτρη να γίνουν εφτά. Η, τα οκτώ εκατομμύρια Ευρώ που έχουν έρθει από την Αγγλία για τον Καμαρά να γίνουν 12 εκ. Ευρώ, κ.ο.κ., με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

· Λογικό είναι να νιώθει και ικανοποίηση, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε, κανείς παίκτης δεν του κτύπησε την πόρτα για να του ζητήσει να φύγει. Κι αυτό ακριβώς του δίνει χαρά. Την χαρά του προπονητή, που βλέπει ότι οι παίκτες του εμπιστεύονται το πλάνο το δικό του, το πλάνο του κλαμπ και θέλουν να μετέχουν σε αυτό κι όχι να φύγουν από αυτό.

· Τέλος πάντων, νομίζω ότι καλά κάνει ο Ολυμπιακός και με την μέχρι στιγμής πολιτική του σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο ζητάει τόσα πολλά λεφτά για τους παίκτες του, που είναι σαν να μην θέλει να τους δώσει. Σαν να θέλει να κρατήσει αυτή την ομάδα ως το καλοκαίρι και μετά θα δει τι θα κάνει.

· Και νομίζω ότι κάνει καλά τόσο αγωνιστικά, γιατί κανείς βασικός παίκτης δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί μεσούσης της σεζόν, αλλά και οικονομικά, γιατί όσο παίζουν αυτοί οι καλοί παίκτες η χρηματιστηριακή τους αξία θα ανεβαίνει, δεν θα πέφτει. Κι άρα, δεν πρόκειται να χάσει χρήματα ο σύλλογος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x