Πόλο

Ομάδα πρότυπο σε όλη την Ευρώπη

O Ολυμπιακός είναι μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού πόλο εδώ και πολλά χρόνια, με τους κορυφαίους συλλόγους της Γηραιάς ηπείρου να δείχνουν μεγάλο σεβασμό στους ερυθρόλευκους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου



Ένα θέμα της σημερινής επικαιρότητας που δεν πρέπει να περάσει στα «ψιλά» έχει να κάνει με το μυθικό ρεκόρ της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, καθώς οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τις 150 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα της Α1. Είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό επίτευγμα από τους ερυθρόλευκους κι οφείλει να σταθεί κάποιος στην προσπάθεια που κάνουν οι πειραιώτες.

Σε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να είναι όχι μόνο πρωταθλητές Ελλάδος σε μόνιμη βάση αλλά και πρωταθλητές Ευρώπης, κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού πόλο εδώ και πολλά χρόνια, με τους κορυφαίους συλλόγους της Γηραιάς ηπείρου να δείχνουν μεγάλο σεβασμό στους ερυθρόλευκους.

Θα πρέπει λοιπόν να εστιάσουμε στην δουλειά που κάνουν ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του για να είναι σε αυτό το επίπεδο. Για να έχει μια ομάδα 150 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα σημαίνει πως υπάρχει πλάνο και σωστή λειτουργία. Για να φτάνει μια ομάδα στην κατάκτηση της κορυφής σε ευρωπαϊκό επίπεδο τότε σημαίνει πως όλα έχουν γίνει τέλεια.

Κι αυτό ακριβώς έχει καταφέρει η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που είναι πρότυπο για όλη την Ευρώπη, μια ομάδα που είναι ικανή να πετύχει ακόμα και την μεγαλύτερη υπέρβαση όπως άλλωστε απέδειξε με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο εδώ και πολλά χρόνια, γιατί πολύ απλά στηρίζεται στην σκληρή δουλειά των ανθρώπων που εργάζονται στον σύλλογο. Και είναι ξεκάθαρο από τις επιτυχίες των ερυθρόλευκων πως όλα είναι θέμα σωστής οργάνωσης και εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος.

Η «παγίδα» στην Λιβαδειά

Πάμε όμως να δούμε και τον αυριανό αγώνα του Ολυμπιακού στην Λιβαδειά, ένα ματς - «παγίδα» για την ομάδα του λιμανιού. Κι αυτό ακριβώς πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι ερυθρόλευκοι καθώς ο Λεβαδειακός θα τα παίξει όλα για όλα. Καίγεται για τη νίκη η γηπεδούχος ομάδα και αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει και μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι αλλά και μεγάλη θέληση για να πάρει τη νίκη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει από τους παίκτες του να δείξουν άλλη νοοτροπία σε σχέση με αυτή που είχαν στον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη κι αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους. Επαναλαμβάνουμε ότι το παιχνίδι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή από τον Ολυμπιακό και οι πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τη νίκη, ώστε να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στον ΠΑΟΚ που θα παίξει λίγο αργότερα στην Τρίπολη.

Θα είναι πολύ σημαντικό για τους ερυθρόλευκους να κερδίσουν στην Λιβαδειά και ο ΠΑΟΚ να ξέρει πως αν δεν κερδίσει στην Τρίπολη τότε θα μειωθεί η απόσταση που χωρίζει αυτή την στιγμή τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δείξει από το πρώτο λεπτό του αγώνα στην Λιβαδειά πόσο πολύ θέλει τη νίκη, πιέζοντας τους γηπεδούχους από το ξεκίνημα του ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x