Γιώργος Ζαχαριάδης

Ποιος Πρίγιοβιτς και κουραφέξαλα

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που μας κορόιδεψε με την Παναχαϊκή και είναι πρωταθλητής ακόμη και χωρίς τον Πρίγιοβιτς.

Προφανώς δεν είναι η νίκη επί του Πανιωνίου το θέμα. Προφανώς δεν περίμενε κανείς κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που συνέβη. Ακόμη και με τους «έντεκα» δεν απειλούσε ο Πανιώνιος. Ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει και το ρυθμό και τη φινέτσα για να τελειώνει τα παιχνίδια.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Διαθέτει «γεμάτες» ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες. Δεν χαρίζονται όταν σοβαρεύονται αυτά τα παιδιά. Αυτοί οι ώριμοι ποδοσφαιριστές, που δεν τολμάς να τους αμφισβητήσεις, αλλά, όχι ότι καίγεσαι να τους κλείσεις για τα επόμενα τρία χρόνια…

Και το λέω αυτό διότι το τριετές στον Μπίσεσβαρ είναι δώρο και μαζί για τη γιορτή του, και για το Πάσχα και για πολλά από τα επόμενα Χριστούγεννα.
Για την ακρίβεια, μιλώντας, όπως πάντα, ειλικρινά, θα τον είχε στείλει αν ήμουν στη θέση του Γιωργάκη ή του Ιβαν ή τέλος πάντων όλων αυτών που έχουν λόγο στις ανανεώσεις.

Ναι και πολλά ναι και μπράβο για τον Πασχαλάκη που το τέλειωσε χωρίς πολλά πολλά και ενώ θα μπορούσε να είχε εμπλακεί ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας σε σενάρια μεταγραφών, ειδικά από το εξωτερικό, όπου δεν φείδονται χρημάτων. Και θα μπορούσε να είχε γίνει σήριαλ και να το έχουμε μπροστά μας και να λέμε ότι το Σαββιδέικο πάλι κοιμήθηκε και δεν αποφασίζει άμεσα, πριν δημιουργηθεί αναστάτωση.

Λέμε, λοιπόν, ότι με τον Μπίσεσβαρ δεν είναι δα και η συμφωνία του αιώνα, αλλά, κρατάς έναν ποδοσφαιριστή που είναι χρήσιμος, αλίμονο αν είναι τελικά ο καλύτερος και ο βασικότερος στο άμεσο μέλλον του πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

Θα τα ξαναπούμε για τον συμπαθή μέσοεπιθετικό.

Είναι βέβαια, ένα είδος επιτυχίας που πέρασε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και ποιος να ασχοληθεί με το 3-0… Ασχολούμαστε με τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις. Με τον Γιαννούλη που έρχεται και με τον Βαρέλα που κάποια στιγμή είναι ίσως προτεραιότητα να κλείσει και να επιβεβαιωθεί ότι τον χρειάζεται ως τον καλύτερο αμυντικό της ελληνικής ποδοσφαιρικής φύσης.

Ο ΠΑΟΚ, θα έχει ανανεώσει ποδοσφαιριστές που δεν είναι δα και στο καλύτερο σημείο σε ότι αφορά τη βιολογική και ποδοσφαιρική τους ηλικία, αλλά, φανταστείτε να είχε ξεκινήσει ήδη η αποψίλωση… Το θέμα είναι να υπάρχουν νέα και φρέσκα πρόσωπα και καλύτεροι ποδοσφαιριστές, αλλά, όχι να τα γκρεμίσουμε όλα και να μην υπάρχει μια καλή αφετηρία, ένας αναγνωρίσιμος κορμός.

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία για ένα πρώτο ξεκαθάρισμα και να τελειώνει από τώρα με μερικούς που μοιάζουν βαρίδια και θα γίνουν ακόμη πιο..,. βαρίδια στο μέλλον. Του χρόνου για παράδειγμα όταν θα πρέπει, υπό κανονικές συνθήκες, να επιβεβαιώσει ότι είναι πρωταθλητής και μπορεί να φτιάξει μια καλή «ταινία» στην Ευρώπη και να διατηρηθεί ως πρωταθλητής στην Ελλάδα. Με τους ίδιους δεν θα το κάνει, θα το κάνει με μερικούς από τους ίδιους και ορισμένους καλύτερους, νεότερους, ποιοτικότερους.

Είπαμε, διαθέτει έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, προσωπικότητα, όπως τον Βιειρίνια και με αυτό τον τρόπο κάνει τη διαφορά από τους άλλους, κι από τον άμεσο αντίπαλο του, τον Ολυμπιακό.

Δεν ήταν ο αγώνας με την Παναχαϊκή ο οδηγός, ήταν τα παιχνίδια με τον Αστέρα και τον Πανιώνιο το καλύτερο δείγμα για να αποφασίσουμε τελικά πόσο έχει επηρεάσει η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς και πόσο θα μετρήσει στην πορεία του για τον τίτλο, που είναι και το σημαντικότερο.

Τα πάει περίφημα είναι αποτελεσματικός και κάπου εδώ ταιριάζει το να κερδίζουμε ακόμη κι αν δεν είμαστε στην καλύτερή μας μέρα, του Λουτσέσκου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x