Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Λάζαρος ήταν ισοπεδωτικός, αλλά έκανε ένα λάθος…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον «έφηβο» Λάζαρο και κάνει και μία επισήμανση.

· Ο Λάζαρος πράγματι έχει γυρίσει «γεμάτος» μετά τον τραυματισμό του. Και σε ένα μεγάλο βαθμό, σε αυτόν οφείλεται η εντυπωσιακή παραγωγή του Ολυμπιακού επιθετικά μετά τις γιορτές. Όπως στον ίδιο σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλονταν και το πώς είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι, όταν είχε βάλει πέντε γκολ στα τρία πρώτα παιχνίδια του…

· Χθες με τον Πανιώνιο ο Λάζαρος ήταν απολαυστικός. Σούπερ. Ένας κυνηγός ισοπεδωτικός για τον αντίπαλο! Μπούκαρε συνεχώς, σούταρε, έπαιρνε φάουλ και πέναλτι (άλλα του τα έδιναν κι άλλα όχι), εκτελούσε καλά στημένα και σε κάποια στιγμή στην αρχή του ματς είχε γυρίσει και πίσω κι έκλεψε μία μπάλα.

· Το μοναδικό γκολ που έβαλε, με το πέναλτι που ο ίδιος κέρδισε, ήταν πολύ λίγο για να δείξει τι έκανε ο διεθνής άσος σε αυτό το παιχνίδι. Δεν υπήρχε πιο εύκολο ματς για να κάνει χατ τρικ! Είχε την ατυχία αφενός μεν να ντυθεί σούπερμαν ο γκολκίπερ Κότνικ (καμία σχέση η εικόνα του σε σχέση με εκείνη τις προάλλες στην Τούμπα), που τον νίκησε σε τέσσερις περιπτώσεις (!!!), ενώ σε άλλες δύο φάσεις ο Λάζαρος αστόχησε από θέσεις για γκολ και σε μία κόμη τον έκοψαν με σωτήριο τάκλιν πάνω στο σουτ, ξανά από ευνοϊκή θέση.

· Να βρεθεί ένας ακραίος κυνηγός οκτώ φορές (!!!) σε θέση βολής, όπως συνέβη χθες με τον Λάζαρο είναι τεράστια υπόθεση. Και αποδεικνύει και την πολυτιμότητα του συγκεκριμένου παίκτη στον Ολυμπιακό. Με τον Λάζαρο να μοιάζει να έχει περίοδο δεύτερης νιότης από πέρσι, αφού τα τρεξίματα του δεν θυμίζουν σε τίποτα παίκτη 30+, νομίζω πάντως και λόγω της διαχείρισης που του κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς.

· Δεν τον…ξεζουμίζει ο προπονητής τον Λάζαρο. Στην Ξάνθη για το Κύπελλο δεν τον είχε βάλει καθόλου. Στη ρεβάνς του Κυπέλλου τον πέρασε αλλαγή στο 58’. Και στο παιχνίδι με τη Λάρισα τον πέρασε αλλαγή στο 50’. Και χθες τον έβγαλε στο 79’. Μοιάζει λίγο περίεργο, έως και…σπαστικό, αυτό που κάνει ο Μαρτίνς-δηλαδή γκολ ο Λάζαρος στα Γιάννινα, αλλαγή με την Ξάνθη, γκολ ο Λάζαρος στην Τρίπολη, αλλαγή με τη Λάρισα. Γιατί υποτίθεται ότι τον κυνηγό όταν έχεις ρέντα δεν τον αφήνεις στον πάγκο.

· Όμως, για τον Ολυμπιακό τώρα έρχονται τα πιο δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια και τα καλύτερα του όπλα τα χρειάζεται σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Κι ο Λάζαρος είναι από τα καλύτερα όπλα της ομάδας. Στα 32 του, μοιάζει πιο ώριμος και ουσιαστικός από ποτέ!

· Κι έχει δίκιο όταν λέει ότι διανύει την ίσως πιο παραγωγική χρονιά του, έχοντας ήδη εννιά γκολ σε 23 παιχνίδια-πέρσι είχε 16 γκολ σε 47 εμφανίσεις και εκτελούσε και τα πέναλτι που κέρδιζε η ΑΕΚ… Η δε απουσία του το δίμηνο από τις 11 Νοεμβρίου έως τις 13 Γενάρη, λόγω της θλάσης και της υποτροπής, κατά την γνώμη μου κόστισε πολύ στον Ολυμπιακό. Εκείνο το 1-1 στην Ξάνθη, με δεξί εξτρέμ τον…Ομάρ κι αριστερό τον Ναουέλ, δεν επρόκειτο να υπήρχε ποτέ με τον Λάζαρο μέσα.

· Τέλος πάντων, κάνει ένα λάθος, πάντως, ο Λάζαρος και θέλω να πιστεύω ότι θα το καταλάβει. Γιατί τον έβλεπα χθες στην τηλεόραση να λέει για τα πόσα γκολ έχει βάλει κι έχει χάσει κλπ, κλπ, αλλά ξέχασε να πει για τις ασίστ. Διότι, και η ασίστ σαν να βάζεις γκολ είναι. Κι ο Ολυμπιακός όπως περιμένει από αυτόν γκολ, περιμένει και ασίστ.

· Η πάσα που έβγαλε στον Φορτούνη κι άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη, ισοδυναμεί με γκολ. Κι ας μην το έβαλε ο Λάζαρος. Όμως, είναι πολύ φτωχός ο απολογισμός της μίας ασίστ σε 23 συμμετοχές μέχρι στιγμής. Καλά κάνει και κυνηγάει το γκολ, αλλά πρέπει να επικεντρωθεί πιο πολύ και στη δημιουργία. Ένας κυνηγός με τη δική του ξυραφένια σέντρα και την έξυπνη πάσα, είναι ανεπίτρεπτο να έχει μόλις μία ασίστ. Χθες, π.χ. σε μία περίπτωση, εκεί που έκανε το μπάσιμο από αριστερό και τρύπησε την άμυνα, έπρεπε να σπάσει την μπάλα στον Γκερέρο, που περίμενε στο πέναλτι.

· Το ίδιο θα εκτιμήσει ο Ολυμπιακός ένα γκολ με μία ασίστ που θα κάνει. Να το έχει υπόψιν του ο Λάζαρος, τον οποίο έχει αγαπήσει ήδη όλη η Ολυμπιακή οικογένεια, αφού εκτός όλων των άλλων και να μην ξέραμε ότι ήταν γαύρος, θα το καταλαβαίναμε με την όλη παρουσία του. Ήρθε… λίγο αργά στο λιμάνι του, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x