Διονύσης Δεσύλλας

Ο «σκασμένος» Παναθηναϊκός και η μάχη για την 5η θέση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που βρίσκονται στα όριά τους και για τη συνέχεια του «τριφυλλιού».

Δε χρειάζεται και ιδιαίτερο… μάτι για να αντιληφθεί κάποιος ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει θέμα κόπωσης. Αρκετά βασικά στελέχη του «τριφυλλιού» είναι στα όριά τους, γεγονός που επηρεάζει το παιχνίδι της ομάδας και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, με μοναδική εξαίρεση το «διπλό» στο Αγρίνιο.

Ποδοσφαιριστές που έχουν τραβήξει το κουπί από την αρχή της σεζόν βρίσκονται στα… κόκκινα. Στα παιχνίδια, όσο τα λεπτά περνούν, άλλο τόσο πέφτει η απόδοση και πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Δείτε ξανά το δεύτερο ημίχρονο και το πώς οι «πράσινοι»… έσβηναν σταδιακά. Η ομάδα η οποία είχε ως μεγάλο όπλο την ταχύτητα και τη συνεχή κίνηση, δεν το δείχνει το τελευταίο διάστημα στο γήπεδο. Παίκτες όπως ο Μπουζούκης, ο Κουρμπέλης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Δώνης και ο Μακέντα δείχνουν σοβαρά σημάδια κόπωσης, με αποτέλεσμα η δημιουργία να μην είναι αυτή που πρέπει, η απόδοση να πέφτει και η ομάδα να έχει νεκρά διαστήματα για αρκετή ώρα. Αν συνυπολογίσουμε στα παραπάνω το γεγονός ότι βάθος στο ρόστερ δεν υπάρχει, καταλαβαίνουμε και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει.

Οι ποδοσφαιριστές είναι «σκασμένοι». Το θετικό για το «τριφύλλι» είναι ότι μετά τα συνεχόμενα ματς, ακολουθεί ένα πρόγραμμα με μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στους «πράσινους» να πάρουν τις απαιτούμενες ανάσες, να δουλέψουν καταλλήλως στο Κορωπί, να αποφορτιστούν και σιγά – σιγά να αποκτήσουν αυτό που έχουν χάσει. Την ενέργεια και την κινητικότητα στο γήπεδο.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, όλες οι αναμετρήσεις μέχρι το τέλος της σεζόν είναι στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Τα εντός έδρας ματς είναι με Αστέρα, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Αρη, ΟΦΗ, Παναιτωλικό και τα εκτός με Πανιώνιο, ΑΕΚ, Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο. Είναι άκρως θετικό για μια κουρασμένη ομάδα να έχει τόσα ματς μπροστά της δίχως την ταλαιπωρία ταξιδιού. Και στη «μάχη» για την 5η θέση, ειδικά εδώ που φτάσαμε, τα πάντα μετράνε. Ακόμη κι αυτές οι μικρές, μα σημαντικές λεπτομέρειες για τους ποδοσφαιριστές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x