Η πρόσφατη ανάρτηση του Στέφανου Μάνου στο λογαριασμό του στο Facebook όπου κατηγορούσε τον Κώστα Καραμανλή ως υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας (επειδή δεν καταλάβαινε και δεν άκουγε κανέναν) άνοιξε ξανά την κουβέντα για χρεοκοπία και τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή.

Κάποιοι με αφορμή την ανάρτηση του Στέφανου Μάνου, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις θυμίζουν ένα γεύμα εργασίας που έγινε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2014 με τη συμμετοχή του τότε φρεσκοεκλεγμένου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στο γεύμα συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο της Κομισιόν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που στη συνέχεια ανέλαβε χρέη Ευρωπαίου Επιτρόπου.

Παρόντες ήταν επίσης ο τότε διευθυντής του Γιούνκερ Μάρτιν Σελμάγιερ και ο σύμβουλος του τότε Ελληνα πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Το γεύμα έγινε στο roofgarden του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα.

Κάποια στιγμή η κουβέντα έφθασε στα αίτια της χρεοκοπίας και στη διαχείρισή της από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Γιούνκερ φέρεται να είπε τότε ότι: «Ο Γιώργος Παπανδρέου, δυστυχώς, δεν είχε τις ικανότητες να χειριστεί την κρίση. Ωστόσο (πρόσθεσε) ο υπεύθυνος για τη χρεοκοπία είναι ο Καραμανλής».

Πηγή: iefimerida.gr