Επικαιρότητα

«Κανείς δεν θα μας υποχρεώσει να λέμε Μακεδόνες τους γείτονές μας», λένε στη ΝΔ

Στη σκληρή γραμμή κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία των Πρεσπών επιμένει η ΝΔ.

Το σφυροκόπημα της Πειραιώς συνεχίζεται προς το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει μια πολύ καθαρή εικόνα τόσο για τη συναισθηματική φόρτιση των κατοίκων της Μακεδονίας, μετά την πρόσφατη περιοδεία του σε Γιαννιτσά, Σιάτιστα και Κοζάνη, όσο και για τα προβλήματα που κρύβει η συμφωνία Αθήνας–Σκοπίων.

Στις αιτιάσεις κυβερνητικών στελεχών ότι είναι όλοι υποχρεωμένοι πλέον να αποκαλούν τη γειτονική χώρα ως Βόρεια Μακεδονία, με αφορμή δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης και άλλων παραγόντων ότι θα συνεχίσουν να την αποκαλούν Σκόπια, στην αξιωματική αντιπολίτευση περνούν στην αντεπίθεση και στέκονται στις κυβερνητικές υποχωρήσεις και τα συνεπακόλουθα της συμφωνίας.

Όπως αναφέρουν, κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν για το πώς θα αποκαλεί στο εξής τη γειτονική χώρα. «Πόσο μάλλον τους κατοίκους της που ο κ. Τσίπρας με τους κ. Κοτζιά και Καμμένο αποφάσισαν στο εξής ότι πρέπει να αποκαλούνται Μακεδόνες σκέτο», ξεκαθαρίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπέγραψε μια επιζήμια συμφωνία, αλλά δεν μπορεί να μετατραπεί και σε αστυνόμο της έκφρασής. Με άλλα λόγια κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν για το πώς θα αποκαλεί τη γειτονική χώρα και τους κατοίκους της» υποστηρίζουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα θυμίζουν την αναφορά του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή κατά την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ. «Εγώ δεν πρόκειται να καλωσορίσω ποτέ τον κ. Ζάεφ ως ''Μακεδόνα'' πρωθυπουργό. Αν θέλει να το κάνει ο κ. Τσίπρας, όλη η ντροπή δική του» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Μητσοτάκη.

Με βάση την συμφωνία η γειτονική χώρα αναγνωρίζεται πλέον όχι μόνον από την Ελλάδα, αλλά και διεθνώς ως Βόρεια Μακεδονία, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε επιπλέον να αποκαλούνται οι γείτονές μας ως Μακεδόνες σκέτο, όπως και ότι η γλώσσα που μιλούν είναι μια τάχα μακεδονική γλώσσα, σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ θα καταβάλει στο εξής κάθε δυνατή προσπάθεια για να αμβλύνει τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της συμφωνίας, επαναλαμβάνουν στην Πειραιώς. Δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδος να βάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, εφόσον κρίνει ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα και έχει θέσει ως όρο να κατοχυρωθούν τα μακεδονικά προϊόντα τα οποία λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών είναι απροστάτευτα. Η ΝΔ μάλιστα ήδη επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο και θα παρουσιάσει άμεσα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x