Επικαιρότητα

Δολοφονία Σταματιάδη: «Αγγίζουν» τους άλλους δύο δράστες

Σκότωσε με δύο σφαίρες αγριογούρουνο μέσα από αυτοκίνητο και πανηγύριζε στο Facebook. Με το ίδιο όπλο σκότωσε τον επιχειρηματία Σταματιάδη.

Κοντά στην σύλληψη και των άλλων δύο δραστών της δολοφονίας του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη βρίσκεται η ΕΛΑΣ. Τρεις από τους τέσσερις δράστες έχουν ταυτοποιηθεί, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη σε συνεργασία με την Ιντερπολ/

Σκότωσε με δύο σφαίρες αγριογούρουνο μέσα από αυτοκίνητο σε δρόμο έξω από την Τρίπολη και πανηγύριζε στο Facebook. Με το ίδιο όπλο σκότωσε τον επιχειρηματία Σταματιάδη λίγες ημέρες μετά, μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά. Το αίμα όμως του αγριογούρουνου υπήρχε και σε ένα τζιπ Ford Maverick, το οποίο είχαν αρπάξει ληστές σε εισβολή σε σπίτι επιχειρηματία ταχυμεταφορών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ κάλυκες από τις σφαίρες είχαν… κάτσει στους υαλοκαθαριστήρες του οχήματος.



Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τα σχόλια έπαρσης στα social media, όπως και επικοινωνίες, οδήγησαν τους παρατηρητικούς αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, να ταυτοποιήσουν τους τρεις από τους τέσσερις δράστες.

Ο 30χρονος Ε.G., είναι ο μοναδικός που συνελήφθη στο Μόλεμπεκ στις Βρυξέλλες. Είναι η ίδια περιοχή όπου είχαν βρει καταφύγιο τζιχαντιστές που είχαν οργανώσει τις επιθέσεις σε Γαλλία και Βέλγιο. Κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών μετέβη εκεί και συνεργάστηκε με τις βελγικές αρχές.

Έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη δράστες, οι Τ.Κ. και Α.F., ενώ ένας παραμένει αταυτοποίητος. Αμέσως μετά τη δολοφονία όλοι διέφυγαν στο εξωτερικό.

Ο 30χρονος είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα και συνελήφθη λίγο πριν διαφύγει στην Αγγλία.

Όσο για τους υπόλοιπους έξι της συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας συνέχισαν τη δράση τους στοχοποιώντας πλέον πολίτες που συμμετείχαν σε πανηγύρια και κοινωνικές εκδηλώσεις. Μετά τη σύλληψή τους, ο ένας απέδιδε στον άλλο τον ρόλο του… πιστολέρου που σκότωσε τον επιχειρηματία.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησε στο Facebook ένας από τους συλληφθέντες διαρρήκτες, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην ληστεία στο σπίτι του άλλου επιχειρηματία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, εμφανίζεται το επίμαχο… αγριογούρουνο, που εκείνος έγδαρε προκειμένου να φάνει όλοι μαζί.

Η εισβολή και το Ford Maverick
Στις 2 Απριλίου 2018 η δολοφονική τετράδα είχε εισβάλει στο σπίτι του γνωστού επιχειρηματία ταχυμεταφορών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Είχαν ακινητοποιήσει τον ίδιο και την οικογένεια του, τους είχαν χτυπήσει, φιμώσει και δέσει και στη συνέχεια είχαν αποσπάσει εκτός από κοσμήματα και τιμαλφή και το αυτοκίνητο του, ένα τζιπ μάρκας Ford Maverick.

Με αυτό το όχημα σε επαρχιακό δρόμο της Τρίπολης, τους πετάχτηκε ένα αγριογούρουνο, με τον συνεπιβάτη να βγαίνει από το παράθυρο, να πυροβολεί και να σκοτώνει το θήραμά του. Το φόρτωσαν στο πορτμπαγκάζ, ενώ δεν πρόσεξαν ότι δύο από τους κάλυκες είχαν σταθεί στο «ρυάκι» των υαλοκαθαριστήρων. Με το ίδιο όχημα έφθασαν έξω από το σπίτι του Αλέξανδρου Σταματιάδη. Αρχικά επιχείρησαν να μπουν στην μεζονέτα του αδερφού του. Δεν τα κατάφεραν και μπήκαν σε αυτό του 52χρονου επιχειρηματία με τα γνωστά θανατηφόρα αποτελέσματα.



«Μαζί ξυπνήσαμε. Είχαμε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο πίσω του. Είδα τον ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ήταν πολύ απειλητικοί και επιθετικοί. Έβριζαν και απειλούσαν σε καλά ελληνικά. Ο σύζυγός μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά τον ληστή. Τότε είδα τον δεύτερο δράστη να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν».

Αυτές ήταν οι πρώτες αναφορές της σοκαρισμένης συζύγου του επιχειρηματία, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, λίγο πριν ο 52χρονος μπει στο χειρουργείο. Οι δράστες δεν είχαν αρπάξει το πορτοφόλι με αρκετά χρήματα που υπήρχε στο κομοδίνο όπως και ένα πανάκριβο ROLEX.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στους Θρακομακεδόνες μετά από έκρηξη σε ΑΤΜ στην περιοχή των Αφιδνών, που εικάζεται πως διέπραξαν οι τέσσερις δράστες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μαζί στο παρελθόν για αντίστοιχα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κάλυκες στους υαλοκαθαριστήρες, οι οποίοι μετά από βαλλιστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι προήλθαν από το ίδιο πιστόλι που είχε σκοτώσει τον επιχειρηματία. Στο πίσω κάθισμα είχαν εντοπίσει κηλίδες αίματος, και γενετικό υλικό είχε μεταφερθεί στο εργαστήριο DNA της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπιστώθηκε πως δεν πρόκειται για αίμα ανθρώπου αλλά ζώου και μάλιστα ενός υβριδικού αγριόχοιρου με την επιστημονική ονομασία «Sus scrofa», το όνομα του οποίου έδωσε και την κωδική ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης για την σύλληψη των δραστών.

Στη συνέχεια της αστυνομικής έρευνας, με έκπληξη οι αστυνομικοί που αναζητούσαν στοιχεία μέσα από τα προφίλ τουλάχιστον 100 υπόπτων στο Facebook, εντόπισαν έναν από τέσσερις δράστες να έχει αναρτήσει φωτογραφίες με το θήραμα τους το επίμαχο χρονικό διάστημα και τον τρόπο με τον οποίο το είχαν σκοτώσει. Από εκεί αλυσιδωτά έφθασαν και στους υπολοίπους.

Η συμμορία εκτός από τη ληστεία μετά φόνου, διέπραξε μία ακόμη 55 κλοπές σε οικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις καθώς και μία απόπειρα διάρρηξης ΑΤΜ Τράπεζας στις Αφίδνες.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x