Γιώργος Ζαχαριάδης

Ο ΠΑΟΚ της πεντάρας και της καταξίωσης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ και για το αν θα γίνει οριστικά ο κυρίαρχος του ποδοσφαίρου εντός κι αν θα καταξιωθεί εκτός συνόρων.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Μπαίνουμε σε μια περίοδο που όλα όσα έχουν προηγηθεί θα πρέπει να αξιολογηθούν και να γίνουν οδηγός για τη συνέχεια. Είμαστε πλέον σε μέρες που ο ΠΑΟΚ το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να προετοιμαστεί για όσα θα ακολουθήσουν κι όσα ακούω για προβοκάτσια, για ενέδρες που θα τον χαντακώσουν και θα τον αναγκάσουν να πέσει από την κορυφή, είναι μπουρδολογία κακής ποιότητας.

Απομένει να πάρει την… πιστοποίηση για να εδραιώσει την κυριαρχία του, να φτάσει πλέον σε εκείνο το σημείο που θα τον θεωρούν οριστικά τον καλύτερο και τον ισχυρότερο σε κάθε επίπεδο και δεν εννοώ στα κέντρα των αποφάσεων και στη διαιτησία. Δεν είναι αυτό που με απασχολεί. Άλλωστε, όλοι αυτοί, θα πάνε με τον ισχυρό. Τόσο αλαζονικά το βλέπω γιατί έτσι το αντιλαμβάνεται το dna μου. Σε κάθε περίπτωση οι μέρες που ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει τα σημαντικότερα βήματα εμπρός είναι αυτές εδώ, αυτές που διανύουμε τώρα και που διασκεδάζει με πεντάρα… περιπάτου στη Ριζούπολη και σε κάθε επόμενο παιχνίδι μέχρι να του περάσουν το μετάλλιο του πρωταθλητή στο λαιμό.

Ετσι θα πηγαίνει το πράμα. Κάθε στάση μια γιορτή.

Με απασχολεί τι θα κάνει μέχρι το καλοκαίρι. Πως θα το υποδεχθεί και πως θα κινηθεί, διότι αυτές οι κινήσεις καθορίζουν τη χρονιά που θα τρέξει. Χρονιά με τσάμπιονς λιγκ και πρωτάθλημα που είναι δικό του και δεν θα πρέπει να το χάσει.

Είναι ανόητο να βλέπουμε τους αγώνες με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Είναι ανόητο να τους ερμηνεύουμε και να ψάχνουμε να βρούμε τι και πως συνέβη με τους σχηματισμούς και τις επιλογές του Λουτσέσκου, όσο υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μας η φιέστα ενός τίτλου μετά από μισό αιώνα σχεδόν και πολλές σκέψεις για όμιλο του τσάμπιονς λιγκ.

Πόσο αξία υπάρχει στον επόμενο ή τον μεθεπόμενο αγώνα σε μια πορεία που καταλήγει, χωρίς αμφισβήτηση στον τίτλο; Καμία απολύτως.
Ο ΠΑΟΚ θα το διασκεδάσει και μαζί του θα διασκεδάσουν πολλοί ακόμη. Μπορεί να χάσει σε κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια, αλλά, δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει να το συζητούμε ακόμη κι όταν προκύψει.

Ας σηκώσουν όλοι το βλέμμα τους, ας κοιτάξουν στο ορίζοντα κι ας αφήσουν τη μιζέρια του «τίποτε δεν τελείωσε ακόμη» και του «κινδυνεύουμε από τη σπέκουλα και την προβοκάτσια του Ολυμπιακού».

Εμείς εδώ στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να σταματήσουμε κάποια στιγμή το εμπόριο της αδικίας που κατατρέχει μονίμως τις ομάδες, τις αφήνει πίσω στη βαθμολογία και τις κλέβει τίτλους και κύπελλα. Φτάνει πια. Ανοίξτε τα μάτια σας και ενεργοποιήστε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα. Καιρός είναι να αλλάξετε λογικές και κατευθύνσεις. Ειδάλλως είστε οι πρώτοι που ευθύνεστε για το πόσο πίσω μένει ο ΠΑΟΚ, ενώ θα μπορούσε να εκτοξευθεί πολύ νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x