Κώστας Νικολακόπουλος

Θα έπρεπε ήδη στον Ολυμπιακό να το είχαν ψάξει και να είχαν πάει κι ένα βήμα παραπέρα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr μία χαρακτηριστική αδυναμία του φετινού Ολυμπιακού και το πάει και λίγο πιο πέρα.

· Το σκορ που καταστρέφει, που λέει ο λόγος, τον φετινό Ολυμπιακό είναι το 0-1! Πιο σωστά: το σκορ που εμποδίζει τον Ολυμπιακό να ανοίξει τα φτερά του στη φετινή σεζόν.

· Ήττα 0-1 από τον ΠΑΟΚ, αλλά κι από τη Λαμία στο Καραϊσκάκη. Ήττα 0-1 από την Ντινάμο Κιέβου, αλλά κι από την Μπέτις, αλλά κι από τον ΟΦΗ εκτός έδρας.

· Το 0-1 στο Κίεβο έφερε τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ. Το 0-1 από τη Λαμία έφερε τον αποκλεισμό από το Κύπελλο. Τα δύο 0-1 στο πρωτάθλημα έφεραν το τεράστιο ντεζαβαντάζ έναντι του ΠΑΟΚ. Έστω ισοπαλίες να είχε φέρει ο Ολυμπιακός σε αυτά τα δύο ματς, η διαφορά του από τον ΠΑΟΚ θα ήταν αυτή την στιγμή τρεις βαθμοί…

· Άρα, είναι εύκολο να διακρίνουμε ποιο είναι το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα του φετινού Ολυμπιακού: όταν του στραβώνει το παιχνίδι και βρεθεί πίσω στο σκορ, τα βρίσκει σκούρα. Δυσκολεύεται πάρα πολύ. Μάλλον υπερβολικά για δεδομένα του Ολυμπιακού.

· Τι έκανε ο Ολυμπιακός στα υπόλοιπα παιχνίδια του στα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ;

· Πειστικά ανέτρεψε μόνο ένα παιχνίδι, αυτό με την ΑΕΚ, μέσα στο σπίτι του. Το 0-1 του ημιχρόνου, το μετέτρεψε στο εντυπωσιακό 4-1 στο β΄. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, ο Άρης χθες μπορούσε κι έπρεπε να βάλει ακόμη περισσότερα γκολ στην ΑΕΚ. Πέτυχε τρία γκολ, εκ των οποίων μέτρησαν τα δύο, είχε δύο δοκάρια κι έσωσε άλλα δύο γκολ ο Μπάρκας. Αλλά, για να τα λέμε όλα, ο Άρης βρήκε την ΑΕΚ χωρίς μπαταρίες, αφού τα είχε δώσει όλα την περασμένη Τρίτη για να περάσει τον Ατρόμητο. Ενώ όταν η ΑΕΚ πήγε στο Καραϊσκάκη, αυτή δεν είχε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, ο δε Ολυμπιακός προέρχονταν από ματς Πέμπτη με την Ντινάμο Κιέβου.

· Στο Περιστέρι επίσης ο Ολυμπιακός μετέτρεψε στο β΄σε 2-1 το 0-1 του α΄ ημιχρόνου, αλλά με εντελώς οριακό τρόπο, με γκολ στο 94’.

· Ακόμη και με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, οριακά, με γκολ του Σισέ στο 95’, έσωσε την ισοπαλία (1-1). Όπως και στην Ξάνθη, με ένα γκολ στο 80’ (1-1).

· Στη δε Λαμία, για το Κύπελλο, ισοφάρισε μόλις στο 12’ (1-1), προηγήθηκε δύο φορές 2-1 και 3-2, αλλά ισοφαρίστηκε και τις δύο. Με το 3-3 να γίνεται με τρόπο εξευτελιστικό για σύλλογο σαν τον Ολυμπιακό: η Λαμία τον ισοφάρισε το που έκανε σέντρα μετά το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού. Κι εύκολα μπορεί κάποιος να πει ότι εκεί κρίθηκε η πρόκριση. Γιατί αν έμενε εκείνο το 3-2, ακόμη και με την ήττα 0-1 στο Καραϊσκάκη θα περνούσε ο Ολυμπιακός. Αλλά το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί, όταν δεν το σέβεσαι. Κι όταν κάνεις πλακίτσα, βάζοντας το 3ο γκολ στη Λαμία και δεχόμενος με τη σέντρα το 3-3.

· Τέλος πάντων, η ουσία είναι αυτή: δέκα φορές φέτος ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ 0-1. Το «γύρισε» μόνο στις δύο, έσωσε την ισοπαλία τρεις φορές κι έχασε τις πέντε. Ο απολογισμός αγγίζει τα όρια του απογοητευτικού.

· Το γιατί συμβαίνει αυτό το πράγμα, θα έπρεπε ήδη να το είχε ψάξει και να το είχε βρει ο προπονητής με το επιτελείο του-διότι το επιτελείο υπάρχει για να βοηθάει τον προπονητή. Άλλωστε, δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων αγώνων, αλλά από τις αρχές της σεζόν.

· Και θα έλεγε ότι θα έπρεπε να είχαν πάει στον Ολυμπιακό ένα βήμα παραπέρα: γιατί μία ομάδα με τέτοια κατοχή μπάλας και διάθεση κυριαρχίας στο παιχνίδι της, έχει βρεθεί στην δύσκολη θέση να μένει πίσω στο σκορ με 0-1 στο ένα τέταρτο των αγώνων της! Στους δέκα από τους συνολικά 41 σε όλες τις διοργανώσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x