Κώστας Νικολακόπουλος

Περί διαχείρισης του ρόστερ του Ολυμπιακού ο λόγος…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr περί διαχείρισης Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη, Ανδρούτσου, Χασάν, Βρουσάϊ Μασούρα!

· Ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν στη Ριζούπολη και είδε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα. Απ΄ ότι δε έλεγε στο τέλος του αγώνα, από τους πέντε-έξι «ερυθρόλευκους» διεθνείς του άρεσε περισσότερο ο Μπουχαλάκης.

· Κι η αλήθεια είναι ότι ο Κρητικός μέσος έκανε άλλο ένα αρκετά καλό παιχνίδι, όπως συνήθως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, όταν τον βάζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν λέω ότι βγάζει μάτια, αλλά αν μη τι άλλο κάνει καλή δουλειά. Όπως στο Κίεβο και στους αγώνες με τον ΟΦΗ και τη Λαμία.

· Για παράδειγμα τη Δευτέρα ο Μπουχαλάκης πέρασε πάρα πολλές καλές πάσες, εκ των οποίων ορισμένες στον Κούτρη δημιουργούσαν συνθήκες δημιουργίας καλής φάσης, με μία καλή σέντρα από τον συμπαίκτη του. Και το 1-0 ξεκίνησε από δική του πολύ όμορφη ενέργεια. Ανασταλτικά έδωσε βοήθειες, με κλεψίματα κι επεμβάσεις, εκ των οποίων μία στο φινάλε του α΄ ημιχρόνου ήταν καίριας σημασίας. Είχε πολύ γρήγορη επιστροφή και κάλυψε άψογα τον στόπερ Μιράντα, που είχε χάσει τη φάση.

· Κατά την γνώμη μου, ο αριστεροπόδαρος μέσος θα μπορούσε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο, τόσο γενικά, όσο και ειδικά σε αυτό το παιχνίδι. Και δεν αναφέρομαι σε κάποιες αδυναμίες που γενικά εμφανίζει το παιχνίδι του, όπως λ.χ. στο πώς δεν σταματάει αρκετές αντίπαλες επιθέσεις από τον άξονα. Αλλά είναι κρίμα με το ποδάρι που έχει να μην μπορεί να κάνει ένα γκολ σε μία ολόκληρη σεζόν! Επιχείρησε δύο σουτ από αρκετά καλές θέσεις, αλλά το ένα πήγε πάνω στον αντίπαλο αμυντικό και το άλλο το μπλόκαρε ο γκολκίπερ. Καλό είναι που προσπαθεί κάποιες στιγμές να χώνεται σαν κρυφός φορ, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε.

· Τέλος πάντων, αλλού θέλω εγώ να καταλήξω κι όχι να κολακέψω τον Μπουχαλάκη-θέλω να γυρίσω στο θέμα της διαχείρισης εκ μέρους του προπονητή. Διότι είδαμε στη Ριζούπολη τον Γκιγέρμε να παίζει έβδομο συνεχόμενο ολόκληρο 90λεπτο μέσα σε 23 ημέρες!!! Συγνώμη, αλλά νομίζω ότι πρόκειται για επιλογή που δεν βγάζει κανένα νόημα-ο βασικός σου αμυντικός μέσος να παίζει ασταμάτητα επί τρεις εβδομάδες κάθε τρεις ημέρες.

· Από την στιγμή που υπήρχε ο Μπουχαλάκης, παίκτης να θυμίσω της αρχικής ενδεκάδας σε ολόκληρο το πρώτο δίμηνο της σεζόν, γιατί να μην έκανε ο προπονητής ένα ροτέισον στον Γκιγέρμε, ώστε να μην φτάναμε στο σημείο στη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λαμία να εμφανίζει αυτή την εικόνα, από την οποία καταλάβαινες ότι δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του.

· Ακόμη κι ο Ανδρούτσος, που έχει στα πόδια του πολύ λιγότερα παιχνίδια, θα μπορούσε να βοηθήσει παίζοντας σε ρόλο αντιΚαμαρά, που να θυμίσω ότι έβγαλε δύο θλάσεις μέσα σε ενάμιση μήνα μέσα στο χειμώνα, προφανώς από υπερχρησιμοποίηση η, πιο γρήγορη απ΄ ότι έπρεπε χρησιμοποίηση μετά την πρώτη θλάση.

· Ο Ανδρούτσος δεν είναι πια μικρό παιδί, στα 22 του. Έχει εδώ και μία τριετία 54 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις. Και τελικά τον Γενάρη βρέθηκε να κάνει προπονήσεις στον Πανιώνιο, να επιστρέφει στον Ολυμπιακό επειδή ο Πανιώνιος δεν μπορούσε τότε να κάνει μεταγραφές και να μένει στον Ολυμπιακό δίνοντας λύσεις, όσο αγωνίστηκε.

· Κατά την άποψη μου, το Γενάρη ούτε ο Βρουσάϊ θα έπρεπε να είχε φύγει (διαπρέπει ήδη στην Ολλανδία κι ο Ολυμπιακός εδώ έχει μείνει χωρίς τρίτο εξτρέμ), ούτε ο Γιάννης Μασούρας, από την στιγμή που ο ένας δεξιός μπακ, ο Τοροσίδης, είναι 33,5 ετών και πέρσι στην Ιταλία είχε βγάλει επανειλημμένως τραυματισμούς, άρα δεν θα ήταν παράλογο να βγάλει και φέτος-και πάλι αρκετά έπαιξε φέτος (24 ματς, εκ των οποίων τα 10 βασικός).

· Γυρίζουμε λοιπόν πάλι στο θέμα της διαχείρισης του ρόστερ, που ούτως η, άλλως έχει κενά από πλευράς ποιότητας, ειδικά σε επίπεδο εναλλακτικών λύσεων-οπότε αν κάνεις και λάθη στην διαχείριση του, τότε τα προβλήματα του πολύ απλά μεγεθύνονται.

· Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός πήγε στην Τούμπα να παίξει το πρωτάθλημα και το μεγάλο του επιθετικό όπλο στο β΄μισό της σεζόν, τον Χασάν, το έβαλε στο 76’...Πριν από εκείνο το παιχνίδι, ο Αιγύπτιος είχε σκοράρει στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια στα οποία τον είχε ο προπονητής στην αρχική ενδεκάδα…

· Απλά, τουλάχιστον τώρα ελπίζεις ότι αν μείνει ο ίδιος προπονητής, να έχει κατανοήσει τις εσφαλμένες επιλογές του και να μην κάνει τα ίδια του χρόνου, έχοντας την εμπειρία μίας σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x