Stoiximan Super League

Παίζουν τα ρέστα τους οι «αιώνιοι» στο ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στο ΟΑΚΑ, σε ένα ντέρμπι που η νίκη αποτελεί μονόδρομο και για τους δύο, αλλά για διαφορετικούς βαθμολογικούς λόγους. Όσο για το γόητρο, απλώς… εννοείται!

Είναι η «μητέρα των μαχών»! Και ανεξάρτητα από τη βαθμολογική θέση ή την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, ένα ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον. Ακόμη κι αν δεν κρίνεται κάποιος τίτλος. Οι δύο «αιώνιοι» κοντράρονται στο Ολυμπιακό Στάδιο, (19:00, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League έχοντας διαφορετικό βαθμολογικό κίνητρο.

Οι «πράσινοι», σε μια δύσκολη και... ιδιαίτερη γι’ αυτούς χρονιά, θέλουν τη νίκη (θα είναι μόλις η δεύτερη στον δεύτερο γύρο σε δέκα παιχνίδια) για να παραμείνουν στο κυνήγι της πέμπτης θέσης και του Άρη, από τον οποίο απέχουν πέντε βαθμούς, προκειμένου να «σβήσουν» την ευρωπαϊκή τιμωρία. Φυσικά, υπάρχει και το γόητρο, καθώς ο Παναθηναϊκός ψάχνει την πρώτη νίκη του όχι μόνο σε κάποιο από τα φετινά ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλά και την πρώτη από τις 28 Οκτωβρίου 2017, αφού έκτοτε έχουν ακολουθήσει δέκα παιχνίδια, στα οποία μέτρησε πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες απέναντι σε αυτούς τους τρεις αντιπάλους.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν το διπλό, προκειμένου να διατηρήσουν τις λιγοστές ελπίδες τους για τον τίτλο, μειώνοντας εκ νέου τη διαφορά στο -7 από τον ΠΑΟΚ, ενώ υπό προϋποθέσεις, μπορούν από σήμερα να «κλειδώσουν» τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στο Champions League. Αυτό θα συμβεί με δική τους νίκη και γκέλα της ΑΕΚ στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ μετράει τέσσερις σερί νίκες και συνολικά οχτώ σε εννιά παιχνίδια στον δεύτερο γύρο. Η παράδοση των ντέρμπι του Μαρτίου με γηπεδούχους τους «πράσινους» είναι υπέρ των Πειραιωτών, οι οποίοι μετρούν τέσσερις νίκες έναντι δύο του αντιπάλου τους, ενώ πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Αγωνιστικά, από πλευράς γηπεδούχων, ο Γιώργος Δώνης δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαυρομμάτη και Στάικο, αλλά και στον Μουνιέ, που κρίθηκε ανέτοιμος, ενώ εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν Παντελάκης, Βέργος και Αρμενάκας. Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Τοροσίδη και Χριστοδουλόπουλο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Παναθηναϊκός (Γ. Δώνης / 3-4-3): Διούδης - Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί - Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε - Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Μακέντα.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς / 4-2-3-1): Σα - Ομάρ, Μιράντα, Μεριά, Κούτρης - Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε - Ποντένσε, Μασούρας, Φορτούνης - Χασάν (Γκερέρο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x