Stoiximan Super League

Ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί απόψε το απόγευμα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και ένα πράγμα είναι σίγουρο σε ό,τι αφορά την ομάδα του λιμανιού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί απόψε το απόγευμα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό και ένα πράγμα είναι σίγουρο σε ό,τι αφορά την ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός θέλει το γρήγορο γκολ, θέλει να ανοίξει νωρίς το σκορ και γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να πιέσει τον αντίπαλο του στο ξεκίνημα του αγώνα.

Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να πάθουν οι ερυθρόλευκοι αυτό που έπαθαν στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη, όταν άφησαν να περάσει το πρώτο ημίχρονο χωρίςν καταφέρουν να σκοράρουν.

Κι αυτό ήταν κάτι που επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να κλειστεί ακόμα περισσότερο στην περιοχή του στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να γλιτώσουν την ήττα στις καθυστερήσεις με το γκολ του Σισέ.

Ένα γκολ νωρίς στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό, θα απλοποιήσει πολύ τα πράγματα σε ότι αφορά το πλάνο των ερυθρόλευκων, γιατί πολύ απλά ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει λόγο να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην αμυντική του λειτουργία.

Και τι σημαίνει αυτό; Μα προφανώς αν ο Ολυμπιακός σκοράρει νωρίς και περισσότερους χώρους θα βρει και μεγαλύτερη πίεση θ’ ασκήσει στην ομάδα του τριφυλλιού. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα στο ματς με τους πράσινους εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του Διούδη στο δεύτερο λεπτό και σκόραρε.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέπει να μπει αποφασισμένος στο ματς και κυρίως με διάθεση να εκμεταλλευτεί τα βαριά «χαρτιά» του. Να εκμεταλλευτεί τον Ποντένσε, τον Φορτούνη, τον Ομάρ και τον Γκιγιέρμε.

Ο πρώτος στόχος των ερυθρόλευκων στο ντέρμπι θα πρέπει να είναι να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ γιατί πολύ απλά ένα γκολ νωρίς σε ντέρμπι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

Για να πετύχει όμως τον συγκεκριμένο στόχο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πιέσει τον Παναθηναϊκό από το ξεκίνημα του ματς και ακόμα περισσότερο να υπάρχει συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα στις φάσεις που θα δημιουργήσουν οι ερυθρόλευκοι.

Ένα στοιχείο το οποίο είχε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Άρη καθώς κατάφερε να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Και είναι φυσικά πολύ μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να βρίσκει τέσσερα γκολ σε εφτά τελικές προσπάθειες.

Είναι «κλειδί» για τον Ολυμπιακό ο τρόπος με τον οποίο θα μπει στο ματς και αυτό είναι κάτι που πρέπει να επισημάνει στους παίκτες του ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού.

Αν οι ερυθρόλευκοι καταφέρουν και σκοράρουν νωρίς τότε θα μπορέσουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και όταν ο Ολυμπιακός καταφέρει να επιβάλει το τέμπο του, τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τον αντίπαλο του. Φάνηκε και στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου οι πειραιώτες πέτυχαν τέσσερα γκολ, επικρατώντας με 4-1 της Ένωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x