sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ατρόμητος vs Άρη: Η μάχη για την 4η θέση και ο τελικός της 14ης Απριλίου!

Μάχη για δύο αποτελεί το 4ο και τελευταίο εξασφαλισμένο εισιτήριο για την Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος, με Ατρόμητο και Άρη να αναμένεται να παλέψουν μέχρι το τελευταίο δεύτερο της Super League.

Μέχρι και πριν από λίγες αγωνιστικές η 4άδα της Super League φάνταζε δεδομένη, τόσο ως προς τη στελέχωση, όσο και ως προς κατάταξη, με τον ΠΑΟΚ να φαντάζει βέβαιος πρωταθλητής ειδικά μετά τη νίκη του στην Τούμπα επί του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκος» να έχουν αποκτήσει διαφορά ασφαλείας στη 2η θέση και ΑΕΚ, Ατρόμητο να είναι εδώ και καιρό στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Κι αν για τις δύο πρώτες θέσεις δεν άλλαξε τίποτα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, η 3η θέση της ΑΕΚ μπήκε προ στιγμήν σε αμφισβήτηση, αφού πριν από το ματς του Περιστερίου κόντρα στον Ατρόμητου, οι «κυανόλευκοι» είχαν την ευκαιρία με νίκη να περάσουν εκείνοι από πάνω, βάζοντας τους «κιτρινόμαυρους» σε μια διαδικασία... κυνηγιού.

Ωστόσο, το τρίποντο της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ ξεκαθάρισε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την κατάσταση, αφού αύξησε τη διαφορά της στο +4 από την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι και έχει μπροστά της ένα πολύ πιο βατό πρόγραμμα συγκριτικά με αυτό των «κυανολεύκων», την ίδια ώρα όμως, άνοιξε το «χοντρό παιχνίδι» για την κατάκτηση της 4ης θέσης.

Αυτό οφείλεται στην τρομερή πορεία του Άρη τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία σε συνδυασμό με τις γκέλες που είχε κάνει ο Ατρόμητος στην αρχή του δεύτερου γύρου τον βοήθησαν να μειώσει μια διαφορά 9 βαθμών μόλις στους 3 και ενώ απομένουν 5 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έχει 43 βαθμούς, με τον Άρη να έχει 40 που τον φέρνει στην 5η θέση, που με τα τωρινά δεδομένα δεν «μεταφράζεται» σε ευρωπαϊκό εισιτήριο, όσο υπάρχουν στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας ομάδες που δεν θα τερματίσουν εντός 5άδας (Λαμία, Αστέρας Τρίπολης). Δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο είναι το τρόπαιο του Κυπέλλου να καταλήξει ή στον ΠΑΟΚ ή στην ΑΕΚ, αλλά τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο μέχρι να ολοκληρωθεί ή διοργάνωση.

Το πρόγραμμα που απομένει για Ατρόμητο και Άρη

Σε πρώτη ανάγνωση το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών φαντάζει ισορροπημένο, ωστόσο, οι Περιστεριώτες έχουν ένα ματς στο οποίο είναι το απόλυτο αουτσάιντερ, αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα γήπεδο βέβαια που στην περσινή σεζόν πήραν το τρίποντο.

Την ίδια μέρα, ο Άρης υποδέχεται τον ΟΦΗ, που είναι το ξεκάθαρο φαβορί ειδικά στο «Κλ. Βικελίδης», οπότε το ενδεχόμενο να υπάρξει ισοβαθμία την 26η αγωνιστική φαντάζει πάρα πολύ πιθανό και με αυτή τη συνθήκη οι δύο ομάδες θα κάνουν ένα μίνι – πρωτάθλημα 4 αγωνιστικών, που όποιος μαζέψει τους περισσότερους από τους 12 διαθέσιμους βαθμούς, θα επιβραβευθεί με την 4η θέση.

Το πρόγραμμα του Ατρόμητου:

26η αγωνιστική – Ολυμπιακός* (31/3, 19:30)
27η αγωνιστική – Απόλλων Σμύρνης (8/4, 19:00)
28η αγωνιστική – Άρης* (14/4, 19:00)
29η αγωνιστική – Παναθηναϊκός (21/4, 19:00)
30ή αγωνιστική – ΟΦΗ (5/5, 19:00)

Το πρόγραμμα του Άρη:

26η αγωνιστική – ΟΦΗ (31/3, 16:00)
27η αγωνιστική – Παναθηναϊκός* (6/4, 19:00)
28η αγωνιστική – Ατρόμητος (14/4, 19:00)
29η αγωνιστική – Παναιτωλικός* (21/4, 19:00)
30ή αγωνιστική – Ξάνθη (5/5, 19:00)

* Τα εκτός έδρας ματς

Ο τελικός της 17ης Απριλίου και το σενάριο ισοβαθμίας

Όπως γίνεται αντιληπτό, πολλά θα κριθούν, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Κλ. Βικελίδης» στις 17 Απριλίου, που ο Άρης θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο και βάσει ενός σεναρίου, οι Περιστεριώτες μπορεί να είναι στο +3 από τους Θεσσαλονικείς.

Η νίκη για τους «κίτρινους» θεωρείται μονόδρομος, αφού εκτός από την πιθανότατη πλεονεκτική θέση του συνόλου του Κάναντι, υπάρχει κι ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να παίξει τον δικό του ρόλο. Ο λόγος για το ενδεχόμενο ισοβαθμίας...

Και σε αυτή την περίπτωση, ο Ατρόμητος έχει αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα, αφού έπειτα από ένα τρελό ματς στο Περιστέρι, είχε επικρατήσει του Άρη με 4-2, χωρίς τότε βέβαια να έχουν αντιληφθεί πολλοί το πόσο σημαντικό μπορεί να αποδειχθεί το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πήραν μια ευρεία νίκη.

Αξίζει, λοιπόν, να υπενθυμιστούν τα κριτήρια που υπερισχύουν σε περίπτωση απόλυτης ισοβαθμίας, ακόμα και μετά το πέρας της αναμέτρησης των δύο ομάδων στην έδρα του Άρη, αν δηλαδή οι τότε γηπεδούχοι επικρατήσουν με 2-0.

Από εκεί και πέρα, θα μετρήσει:

1. Η καλύτερη επίθεση (Ατρόμητος: 35, Άρης: 34)
2. Η καλύτερη άμυνα (Ατρόμητος: 24, Άρης: 25).

Παύλος Κουστέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x