Τον άνεμο αλλαγής που πνέει στην Εθνική και είχε ως αποτέλεσμα να γυρίσει το ματς με τη Βοσνία επιβεβαίωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Μασούρας.

Μιλώντας στην εκπομπή των Αντώνη Πανούτσου και Αντώνη Καρπετόπουλου, ο διεθνής άσος στάθηκε στην αντίδραση που έδειξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά την ψυχρολουσία του πρώτου 20λεπτου στη Ζένιτσα.

Υπογράμμισε λοιπόν ότι σημαντικό μερίδιο στην ψυχολογική ανάταση της ομάδας έχει παίξει ο Άγγελος Αναστασιάδης, τονίζοντας την προσπάθεια να πείσει τους παίκτες του ότι διαφωνεί με την άποψη πως δεν μπορούν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μασούρας

Για την αίσθηση που άφησε η ισοπαλία: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και το ξέραμε από πριν. Είμαστε ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα, όχι για την εικόνα μας στα πρώτα λεπτά. Θέλουμε να είμαστε πιο σταθεροί και ελπίζουμε ότι θα το καταφέρουμε στη συνέχεια».

Για τη φοβισμένη εικόνα της ομάδας στο πρώτο 20λεπτο: «Όταν υπάρχει ένα κλίμα ότι το ματς ήταν πολύ δύσκολο συμβαίνει κάποιες φορές να οπισθοχωρούν οι ομάδες. Δεν είχαμε τέτοια εντολή από τον προπονητή. Ξεκινήσαμε υποσυνείδητα επιφυλακτικά. Το σύστημά μας ήταν να παίξουμε και να δημιουργήσουμε. Φάγαμε όμως ένα περίεργο γκολ, που ήταν και θέμα συγκέντρωσης. Το θετικό είναι ότι μετά απ’ αυτή την ψυχρολουσία, αντιδράσαμε».

Για την απουσία τείχους στο φάουλ-γκολ του Πιάνιτς: «Ο τερματοφύλακας καθορίζει τα άτομα στο τείχος, αλλά στη συγκεκριμένη φάση θεωρώ ότι υπήρξε ασυνεννοησία, δεν υπήρξε απόλυτη ευθύνη του Βλαχοδήμου».

Για το αν διαπιστώνει αλλαγή στο κλίμα της Εθνικής: «Ήδη από τις προηγούμενες κλήσεις ένιωσα να υπάρχει μια κατεύθυνση αλλαγής. Νομίζω ότι έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό ο προπονητής, που μας μεταφέρει ξανά τις αξίες του ποδοσφαίρου, τις οποίες ίσως είχαμε ξεχάσει. Το θέμα είναι να μην αδικούμε τους εαυτούς μας όπως έγινε στο πρώτο 20λεπτο ή στα προηγούμενα ματς του Nations League».

Για τις κατευθύνσεις που δίνει ο Αναστασιάδης: «Θέλει να δίνουμε το 100%, μέσα στο γήπεδο να παίρνουμε όλο το πλάτος, να χτίζουμε από πίσω το παιχνίδι μας. Υπάρχει μια εσφαλμένη άποψη ότι αυτή η Εθνική δεν μπορεί να παράξει ποδόσφαιρο. Σε αυτό διαφωνεί ο κ. Αναστασιάδης και αυτό προσπαθεί να μας μεταφέρει».

Για τα παιχνίδια με Αρμενία και Ιταλία: «Οι έξι βαθμοί είναι το καλύτερο που μπορούμε να κερδίσουμε. Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε το ματς με την Αρμενία, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε και την Ιταλία».

Για το αν συζητιέται από τους διεθνείς το θέμα της έδρας: «Ναι, γίνεται συζήτηση γι’ αυτό. Όλοι θέλουμε να παίζουμε σε ένα πιο ζεστό και ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μας πεισμώνει όμως αυτό και θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι μπορούμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο σε οποιοδήποτε γήπεδο».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ