Euro 2024

Κολοβός στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Βοσνία, ίσως και καλύτεροι»

Για την τρομερή ισοφάριση της Εθνικής κόντρα στη Βοσνία, το γκολ που πέτυχε αλλά και τη συνέχεια στα προκριματικά του Euro μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Κολοβός.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Replay» με τον Μιχάλη Τσόχο:
Για το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βοσνία: «Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να σκοράρω και να χαρίσω ένα σημαντικό βαθμό στην ομάδα, όμως το σημαντικό είναι ότι πατάω καλά στα πόδια μου και έχω αφήσει πίσω τους τραυματισμούς μου. Για έναν ποδοσφαιριστή είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά και είναι σημαντικό να σκοράρεις με την Εθνική σε μια δύσκολη έδρα και να παίρνεις έναν σημαντικό βαθμό, για αυτό το κρατάω και κοιτάζω τη συνέχεια».

Για το αν σηματοδότησε την επιστροφή του η εμφάνισή του με την Ομόνοια κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα: «Τα γκολ που έβαλα ήταν σημαντικά για να αποκτήσω αυτοπεποίθηση, αλλά ήξερα ότι δεν σημαίνει κάτι μια καλή εμφάνιση σε ένα ματς. Είχα μιλήσει με τον προπονητή και ήξερα ότι πρέπει να δουλέψω πολύ για να φτάσω στην κατάσταση που θέλω».

Για το αν είναι απόλυτα έτοιμος: «Χρειάζομαι ακόμα χρόνο, δεν είμαι στο 100%»

Για την εικόνα που είχε η Εθνική στις πρώτες προπονήσεις ενόψει των δύο πρώτων ματς: «Είμαστε πάντα μια οικογένεια. Τους πιο πολλούς παίκτες τους ήξερα από πριν. Δεν ήταν κάτι καινούρια για μένα, από την άποψη ότι έχουμε παίξει μαζί, ήταν εύκολο να προσαρμοστώ. Αυτό που μου άρεσε μόλις πήγα ήταν το οικογενειακό κλίμα. Σίγουρα ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούσαν. Από την προηγούμενη κλήση μου με αυτή τώρα είδα μεγάλες διαφορές».

Για το τι πήγε στραβά στα πρώτα λεπτά του ματς με τη Βοσνία: «Δεν μπήκαμε καλά. Οι Βόσνιοι έχουν πολλές καλές μονάδες και το εκμεταλλεύτηκαν. Μετά το 25' δείξαμε ότι δεν έχουμε καμία διαφορά σαν ομάδα. Είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Βοσνία, ίσως και καλύτεροι».

Για το πώς είχαν προετοιμαστεί για την αλλαγή του συστήματος: «Είχαμε συζητήσει πριν το ματς. Το είχαμε δουλέψει λίγο, δεν βγήκε. Στην ομάδα, όμως, υπάρχει ταλέντο και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι μέσα από ένα σύστημα που δεν μας έβγαινε».

Για το αν πίστευε ότι μπορεί να γίνει η ανατροπή στο διάστημα από το 2-0 μέχρι το ημίχρονο: «Πίστευα πάρα πολύ ότι μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Νομίζω όλοι το πίστευαν. Σίγουρα μας αδικούσε αυτή η εικόνα των πρώτων λεπτών».

Για το τι σκεφτόταν κατά την είσοδό του στο παιχνίδι: «Πάντα σκέφτομαι ότι θέλω να σκοράρω. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το σκέφτηκα. Μπήκα μέσα για να κάνω ό,τι περισσότερο ώστε να βοηθήσω την εθνική να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Για το αν προτιμάει να παίζει στον άξονα, ή στα άκρα: «Έχει μεγάλη διαφορά για μένα. Αισθάνομαι πιο καλά στον άξονα, δεν νιώθω το ίδιο καλά στα πλάγια. Σίγουρα μπορώ να παίξω και αριστερά, γιατί έχω παίξει πολλά χρόνια, αλλά θεωρώ ότι τα προσόντα μου ταιριάζουν περισσότερο στον άξονα».

Για την κίνησή του στο γκολ: «Είχα στο μυαλό μου να πάω εκεί, μόλις έδωσα την πάσα στον Ζέκα. Στην αρχή είδα ότι η μπάλα πηγαίνει στο δοκάρι, σκέφτηκα ότι δεν γίνεται. Δεν πίστεψα ότι μπήκε. Νόμιζα ότι χτύπησε δοκάρι και έξω».

Για τη συνέχεια: «Κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός, αλλά πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως κάνουμε μέχρι τώρα. Στο γήπεδό μας πρέπει να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Το παιχνίδι με την Ιταλία είναι πρόκληση για όλους μας».

Για τις ιδανικές συνθήκες που επικρατούν για τον κόσμο στο ματς με την Ιταλία: «Είναι στο χέρι του κόσμου να έρθει. Σίγουρα θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, αν και ο κόσμος θέλει να είναι δίπλα στην Εθνική, τους περιμένουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x