Καλεσμένος στην Αθλητική Κυριακή ήταν ο Γιώργος Δώνης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως η ομάδα του έχει μπει σε σωστό δρόμο αγωνιστικά και διοικητικά, αλλά πρόσθεσε πως ίσως θα πρέπει να υπάρξει πώληση παίκτη (αποκλείοντας όμως τον Μπουζούκη) για να αυξηθεί ουσιαστικά το μπάτζετ για την ενίσχυση της ομάδας.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Δώνης μίλησε για:

-το μπάτζετ της νέας σεζόν: «Δεν υπάρχει τίποτα απ' αυτά. Δεν υπάρχουν δεδομένα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεταγραφικά σενάρια όταν μπροστά μας δεν έχουμε τα δεδομένα. Δεν μπορώ να προσελκύω παίκτες εγώ, ο Νταμπίζας, αν δεν ξέρουμε αν θα έχουμε την αδειοδότηση. Δεν ξέρουμε το μπάτζετ μας. Δεν έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας. Περιμένουμε μόλις θα κάνουμε το ραντεβού με τη διοίκηση, ίσως και πριν το τέλος της σεζόν. Έχω στο μυαλό μου τι πρέπει να γίνει για να εξελιχθούμε και να μπούμε στη διαδικασία για να κάνουμε το πλάνο μας».

-το ενδεχόμενο πώλησης παίκτη: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για να γίνουμε καλύτεροι, θα πρέπει να πουληθεί παίκτης. Μην μπαίνουμε στην ονοματολογία, γιατί αν με ρωτήσετε για τον Μπουζούκη, θα σας πω ότι πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό, γιατί πρέπει να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος παίκτης, γιατί θα είναι καλύτερο και για τον ίδιο και για τον Παναθηναϊκό. Αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να αντλήσουμε κάποια κεφάλαια από το δυναμικό μας και κάποιο κεφάλαιο από πώληση. Η αξιολόγηση από τη δική μου πλευρά συνεχίζεται, με έναν μόνο γνώμονα. Το καλό της ομάδας και πώς θα εξελιχθεί».

-το μπάτζετ για τη νέα σεζόν: «Το μπάτζετ μας είναι μικρό. Στα συμβόλαια της επόμενης σεζόν υπάρχουν και κάποιες αυξήσεις. Αρα λοιπόν θα πρέπει να έχουμε κάποια δεδομένα κάτω και πάνω σε αυτά να κινηθούμε για την εξέλιξη της ομάδας».

-το αν τίθεται θέμα πώλησης του Μπουζούκη: «Ο κάθε παίκτης ανεξαρτήτως ηλικίας έχει την τιμή του. Ο Μπουζούκης για παράδειγμα για τον Παναθηναϊκό έχει μία πολύ μεγάλη τιμή. Αν έρθει μία ομάδα και δώσει αυτή την τιμή, φυσικά μπορεί να πάρει τον Μπουζούκη. Δεν μπορείς να πάρεις αυτή τη στιγμή τον Μπουζούκη από τον Παναθηναϊκό ούτε με 1,5, ούτε με 2 εκατ».

-τα σενάρια για Μπουζούκη-ΠΑΟΚ: «Δεν γνωρίζω κάτι. Όλα αυτά τα παιδιά, έρχονται σε μία φάση ανάπτυξης με μία συγκεκριμένη λογική που λειτουργούν στην καθημερινότητα. Θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά είναι πολύ τυχερά που βρίσκονται στον Παναθηναϊκό για την ανάπτυξή τους. Το περιβάλλον που έχει ο Παναθηναϊκός για τους νέους παίκτες, δεν θα το βρουν πουθενά στην Ελλάδα, ακόμα και στο εξωτερικό. Άρα όταν κάποιος παίκτης θα πάρει την απόφαση είτε να φύγει, είτε να γίνει μία πώληση, θα πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην επόμενη μέρα. Οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι».

-τη φετινή πορεία: «Τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά τη φετινή σεζόν. Μπορεί να είμαστε στενοχωρημένοι γιατί πιστεύαμε ότι θα μπούμε στην πεντάδα και θα σβήσουμε την ποινή πιο γρήγορα, αλλά στο πλάνο ότι θα υπάρχουν κάποιοι νέοι παίκτες που θα στηρίξουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν και να μπορούμε να βγάλουμε κι άλλα παιδιά στην Ακαδημία, που υπάρχουν παιδιά με ταλέντο. Είναι πολύ σημαντικό να έρθουν και ισχυρές προσωπικότητες στην ομάδα ώστε να έχουν οι νέοι κάποιους αρχηγούς. Σκεφτείτε τι κουβέντα είχαμε πριν για τον Βιεϊρίνια».

-τον ανταγωνισμό με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ: «Δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με την ΑΕΚ, ούτε με τον ΠΑΟΚ. Μπορούμε όμως να κάνουμε μία ομάδα πιο ισχυρή απέναντι στον Άρη, τον Ατρόμητο και σιγά-σιγά να προσεγγίσουμε τους άλλους τρεις».

-την απόδοση του Ινσούα: «Δικαιωθήκαμε, γιατί ήταν από τους λίγους παίκτες που έφεραν πρόταση στον Παναθηναϊκό και η πρώτη σκέψη του ήταν να φύγει. Του εξηγήσαμε όμως και δικαιωθήκαμε πάνω σε αυτό ότι με μία καλή χρονιά, γεμάτη και με καλή απόδοση, θα βγει κι ο ίδιος δικαιωμένος».

-την πτώση της ομάδας στον δεύτερο γύρο: «Πρέπει να βάλουμε μια τάξη σε όλα τα πράγματα. Εγώ αποφάσισα να έρθω στον Παναθηναϊκό μετά την πίεση του κ. Νταμπίζα ξέροντας ότι είναι στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας του. Και το έκανα σαν κίνητρο γιατί είναι η ομάδα μου. Η κρίση που γίνεται στην ομάδα θα πρέπει να εξαρτάται γύρω από το στόχο της σεζόν. Ο πρώτος στόχος ήταν η εξυγίανση ξέροντας ότι ξεκινάμε με το -6. Ακόμα θυμάμαι ότι η πρώτη ερώτηση που μου είχε γίνει στην αρχή της περιόδου ήταν αν θα μπορούσαμε να κάνουμε δέκα νίκες. Η λέξη που χρησιμοποίησα και τότε αλλά και τώρα είναι η ίδια. Η ενότητα είναι κάτι που πρέπει να περάσει στον κόσμο. Αν θυμηθείτε το παιχνίδι της Τρίπολης και πόσος κόσμος ήταν δίπλα μας ήταν πολύ σημαντικό. Δεν μπορούμε να μένουμε στο 1996 και τότε που έπαιζαν οι Βαζέχα και Δώνης. Η ομάδα έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο και αγωνιστικό και διοικητικό. Και μειώνονται τα χρέη και το πιθανότερο σενάριο είναι να πάρουμε την αδειοδότηση. Με τις συνθήκες που υπήρχαν το πλάνο ήταν να προωθηθούν νέοι ποδοσφαιριστές, όχι να παίξουν. Ώστε σε ένα τριετές πλάνο να μπορούμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Δημιουργήσαμε τις προσδοκίες με έναν πολύ καλό πρώτο γύρο. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο όμως. Μας έτυχαν πολλά περίεργα πράγματα. Για εμάς ήταν περίεργο να βρεθούμε 15 άτομα με Η1Ν1 στο νοσοκομείο. Στο δικό μας ρόστερ όταν θα τραυματιστεί ο Κουρμπέλης, όταν θα λείψει ο Γιόχανσον με τον Κουλιμπαλί και είναι απών και ο Ινσούα είναι παίκτες βαρόμετρο και ακόμα και αν αντικατασταθούν δεν ήταν εύκολο να αποδώσουμε τόσο καλά».

-τους ξένους διαιτητές: «Είχα στο μυαλό μου να τα απαντήσω όλα αυτά στο τέλος της σεζόν οι συμπεριφορά μας και του πάγκου μας είναι πολύ καλή και σε Έλληνες και σε ξένους διαιτητές. Nομίζω καλώς μπήκαν οι ξένοι διαιτητές καθώς το κομμάτι το οποίο υστερούν οι Έλληνες διαιτητές δεν είναι αν έχουν ικανότητες, είναι πως αυτή τη στιγμή υπολειπονται σε προσωπικότητα. Δηλαδή ο τρόπος που διαχειρίζονται τα παιχνίδια μου δημιουργεί έντονο προβληματισμό και ξέρετε γιατί; Εγώ είναι φανερό ότι έχω ηρεμήσει τον τελευταίο καιρό, όμως δεν μου αρέσει ο τρόπος που μερικοί πάγκοι φέρνουν πίεση και ο τρόπος που συμπεριφέρονται δεν είναι ο κατάλληλος. Βλέπω ότι δυστυχώς μερικοί διαιτητές επηρεάζονται από αυτό και επηρεάζονται και στα ημίχρονα, όπου γίνονται διάφορα στα αποδυτήρια. Στον ξένο διαιτητή δεν τολμάει κανένας να πάει, ούτε στα ημίχρονα, ούτε από τους πάγκους, είναι πολύ διαφορετική η συμπεριφορά μας. Αυτό πρέπει να δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, αλλά πρέπει να προβληματίσει και και τους Έλληνες διαιτητές. Όπως λέμε να αναπτύξουμε τους νέους παίκτες όχι μόνο στο ταλέντο τους αλλά και ως προσωπικότητες, έτσι πρέπει και οι Έλληνες διαιτητές, οι νέοι. οι οποίοι έχουν ικανότητες πρέπει να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και να είναι πολύ πιο ισχυροί στην ώρα που διαχειρίζονται ένα παιχνίδι, την ώρα που διαχειρίζονται τους πάγκους και την ώρα που διαχειρίζονται τα ημίχρονα. Εμένα αυτό μου δημιουργεί έναν τεράστιο προβληματισμό, γιατί βλέπω ότι μετά λειτουργούν διαφορετικά στον αγωνιστικό χώρο».

-το αν θα φύγει ο Μουνιέ: «Όλα είναι υπό αξιολόγηση. Μην μένουμε όμως στα ονόματα. Για τον Μουνιέ όμως θα ήθελα να πω ότι ήταν άτυχος αυτή τη σεζόν και είναι ένας εξαίρετος επαγγελματίας».

-τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό: «Για εμάς είναι μεγάλο τροχοπέδη όσα έγιναν με τον Ολυμπιακό. Σημαντικό να επανέλθει η ενότητα, να μην πληρώνουμε τέτοια λάθη. Για εμάς στόχος ήταν η εξυγίανση της ομάδας και πρέπει να δώσουμε να το καταλάβουν οι οπαδοί μας».

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ