Διονύσης Δεσύλλας

Η ταπεινωτική ήττα και τα μηνύματα που πήρε (και έστειλε) ο Δώνης

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΟΦΗ και για την ντροπιαστική εμφάνιση της ομάδας στο ΟΑΚΑ.

Το γεγονός ότι βαθμολογικό κίνητρο για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν στην ομάδα. Ο Γιώργος Δώνης, άλλωστε, το είχε πει στους ποδοσφαιριστές του πριν δούμε τα σημερινά… μαύρα χάλια στο ΟΑΚΑ.

Ο κόουτς του «τριφυλλιού» ήθελε νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν όχι νίκες, εμφανίσεις ανάλογες του μεγέθους και της φανέλας του συλλόγου.

Τα όσα είδαμε στο ΟΑΚΑ είναι απαράδεκτα. Σαφώς και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν όλα τα αποτελέσματα. Διαφέρει όμως η ήττα από την ταπείνωση. Το σημερινό, λοιπόν, ήταν για τον Παναθηναϊκό μια ποδοσφαιρική ταπείνωση από μια ομάδα που δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα έκανε μια μεγάλη ανατροπή και πήρε πανάξια μια τεράστια νίκη.

Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ακόμη κι όταν προηγήθηκαν. Είχαν ένα πρώτο ημίχρονο πολύ κακό δημιουργικά και καλό αμυντικά, απλώς και μόνο επειδή ο ΟΦΗ δεν έβγαινε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Όταν οι Κρητικοί επιτέθηκαν στην επανάληψη, η αμυντική λειτουργία των «πράσινων» ήταν για κλάματα!

Δεν είναι τυχαία τα τρία γκολ, όπως και οι 9 τελικές των φιλοξενούμενων στο δεύτερο 45λεπτο. Το ξαναγράφουμε: Ο ΟΦΗ πήρε ένα μεγάλο διπλό δικαιότατα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός γνώρισε μια ταπεινωτική ήττα που δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχουν ποδοσφαιριστές στην ομάδα οι οποίοι δε θα έχουν πολύ μέλλον.

Ο Δώνης μετά το ματς είπε μεταξύ άλλων ότι το ματς ήταν χρήσιμο. Εννοούσε, φυσικά, τα συμπεράσματα που έχει βγάλει για κάποιους παίκτες. Οσο σκληρό κι αν είναι, αποτελεί την πραγματικότητα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν… αντέχουν ή δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να αγωνίζονται με αυτή τη φανέλα.

Και γι αυτό στο επικείμενο «ξεσκαρτάρισμα» και ενόψει σχεδιασμού, θα είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση. Τουλάχιστον, 4-5 παίκτες δε θα είναι και του χρόνου στην ομάδα. Αυτό δε θα γίνει εξαιτίας της σημερινής ήττας. Απλώς, το σημερινό ήταν, πιθανότατα, και η τελευταία τους ευκαιρία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x