Διονύσης Δεσύλλας

Οι Δώνης και Νταμπίζας μπορούν, αλλά θα χρειαστούν βοήθεια από τη διοίκηση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον επικείμενο πράσινο σχεδιασμό, το πλάνο της μεταγραφικής ενίσχυσης και την οικονομική βοήθεια που πρέπει να έρθει από τη διοίκηση.

Είναι γενικώς αποδεκτό ότι ένας νορμάλ Παναθηναϊκός δεν μπορεί να έχει στόχο την 4η και την 5η θέση, ούτε, φυσικά, να πορεύεται με χαμηλά μπάτζετ, όπως το φετινό. Αυτό δε χωράει αμφιβολία, μα δε χρειάζεται να το τονίζουμε συνεχώς.

Μπορεί οι ελπίδες και οι ευχές όλων να έχουν να κάνουν με δημιουργία ενός ισχυρού ξανά Παναθηναϊκού, ο οποίος θα είναι ικανός να πρωταγωνιστεί, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει αρχικά να γίνουν κάποια πράγματα απαραίτητα και αναγκαία. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος για την ΠΑΕ, από τη στιγμή που τα παραμύθια για τον Παϊρότζ ήταν… καλά αλλά δεν είχαν δράκο, ο Γιάννης Αλαφούζος πορεύεται μόνος του, έχοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο. Το πλάνο της οικονομικής εξυγίανσης είναι πάνω απ’ όλα με σκοπό στο τέλος της τριετίας (σε δυο σεζόν από τώρα), οι «πράσινοι» να έχουν «καθαρίσει» από τα χρέη, να ξεκινήσουν από το μηδέν και ή να συνεχίσουν από μια διαφορετική βάση ή η ομάδα να πουληθεί σε έναν πραγματικό επενδυτή.

Η πρώτη περίεργη χρονιά των απαγορεύσεων μεταγραφών, του -11 και των δύσκολων συνθηκών πέρασε. Τώρα, λοιπόν, ήρθε η ώρα να μιλήσει η διοίκηση. Θα το τονίσουμε ξανά: Το μπάτζετ για τις μεταγραφές θα πρέπει να είναι ανεβασμένο. Δε θα καταστραφεί το «τριφύλλι», ούτε θα λοξοδρομήσει αν υπάρχει διαθέσιμο 1,5 ή 2 εκατομμύρια ευρώ που θα πάνε αποκλειστικά και μόνο στην ενίσχυση της ομάδας. Δε μιλάμε, φυσικά, για μπάτζετ που θα ανέβει στον… Θεό και ούτε λέμε ότι με αυτά τα διαθέσιμα χρήματα για τις μεταγραφές θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Είναι, όμως, ένα ποσό με το οποίο οι άνθρωποι της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους, έχοντας στόχους ποδοσφαιριστές των 400.000 ευρώ και βάλε. Δεν το λες και άσχημο…

Οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας μπορούν να τα καταφέρουν. Ο πρώτος έχει δώσει τις εξετάσεις του, ενώ ο δεύτερος στο παρελθόν έπραξε κάτι ανάλογο στον Παναθηναϊκό με μικρό μπάτζετ. Το 2013 αποκτήθηκαν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έφτιαξαν μια καλή ομάδα και εξελίχθηκαν κι αυτοί. Με σωστό ψάξιμο, με τις κατάλληλες επαφές και με ένα συγκεκριμένο μπάτζετ σαν κι αυτό που αναφέραμε παραπάνω, ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει καλύτερος με την προσθήκη ποιοτικών ποδοσφαιριστών που θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Αρκεί να έρθει αυτή η οικονομική βοήθεια που πρέπει από τη διοίκηση…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x