Ευρώπη

Σφαιρόπουλος: «Αν χτυπούσαν τον φυσιοθεραπευτή στην Ελλάδα, θα παίρναμε το ματς με σκορ 0-20»

Στο περιστατικό που συνέβη στο ματς της Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη συμπολίτισσα Χάποελ αναφέρθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος εξήγησε τι θα γινόταν σε ανάλογη περίπτωση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Συνθήκες... ζούγκλας επικρατούσαν στο γήπεδο της Χάποελ Τελ Αβίβ, στο ματς με τη Μακάμπι, όπως άφησε να εννοηθεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως εάν οπαδός χτυπούσε στέλεχος ομάδας στην Ελλάδα, τότε οι διαιτητές θα είχαν διακόψει το παιχνίδι και θα είχε κατακυρωθεί στα χαρτιά με σκορ 0-20.

«Όταν πας να δώσεις ένα παιχνίδι, οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Θα πρέπει να αφήνουμε τους παίκτες να αγωνίζονται και να τους προστατεύουμε μέχρι να ολοκληρωθεί το ματς. Αλλά, κάτι τέτοιο δεν έγινε στο παιχνίδι με τη Χάποελ. Εάν πας να παίξεις κάπου και σκέφτεσαι ότι θα σε προκαλέσουν, θα σε φτύσουν και θα σε χτυπήσουν οι οπαδοί, τότε δεν μπορείς να μιλάς για αθλητισμό και μπάσκετ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, εάν γινόταν αυτό στον φυσιοθεραπευτή της ομάδας, τότε οι διαιτητές θα είχαν σταματήσει το παιχνίδι, θα είχαν στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια και το ματς θα κατακυρωνόταν υπέρ των φιλοξενούμενων με σκορ 0-20. Δεν μπορείς να χτυπάς κάποιον και αν τραυματιστεί άνθρωπος της ομάδας, τότε το ματς διακόπτεται αμέσως», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και στη συνέχεια ερωτήθηκε για την απειλή της Μακάμπι, πως θα αποχωρήσει από το παρκέ εφόσον συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον:

«Δεν μπορώ να προτείνω εγώ κάτι στη Μακάμπι, η ομάδα αποφασίζει για μένα και για όλους μας. Μπορεί να μιλήσουμε όλοι μαζί, αλλά η τελική απόφαση ανήκει στην ιδιοκτησία και εμείς θα την στηρίξουμε. Είμαστε μία οικογένεια και είμαστε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x