Stoiximan Super League

«Αυτό είναι το πλάνο! Δεν θα διαλύσουμε τον Άρη για οποιονδήποτε παίκτη»

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος έκανε τον απολογισμό του για τη χρονιά που έκλεισε στον Άρη και έθεσε τους στόχους για την επόμενη.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος. Ο αθλητικός διευθυντής του Άρη αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στην πρώτη χρονιά της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα και στα όσα άλλαξαν από τον Ερέρα μέχρι τον Παντελίδη. Από εκεί και πέρα ρωτήθηκε για το μπάτζετ, ενώ αναφέρθηκε και στις θέσεις που οι κίτρινοι θα ρίξουν το βάρος στη μεταγραφική περίοδο ξεκαθαρίζοντας, με αφορμή την υπόθεση του Ματέο Γκαρσία, πως οι άνθρωποι της διοίκησης δεν σκοπεύουν να ξεφύγουν απ’ το οικονομικό πλάνο και να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο μιας νέας οικονομικής διάλυσης.

«Θα θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό στο Κύπελλο, βέβαια, δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση, ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας, να παραπλανήσω τον κόσμο. Ένα πράγμα, λοιπόν, που περνά από την τύχη, με την κλήρωση, που εξαρτάται από την κατάσταση του αντιπάλου ή και την δική σου όταν θα έρθει ο αγώνας, δεν μπορώ να το θέσω ως βασικό στόχο της ομάδας. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Και πάνω σε αυτό θα δούμε τι κάνουμε και θα πούμε ότι αν έρθει κάτι καλό, θα το κυνηγήσουμε. Δεν μπορώ ως τεχνικός διευθυντής να στηρίξω τη δουλειά μου σε κάτι τυχαίο, από τη στιγμή που και το ρόστερ δεν εχει διαμορφωθεί ακόμη. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι αν είμαστε καλά, θα φτάσουμε μακριά.

Είναι πολύ σημαντικό η φετινή χρονιά να έχει συνέχεια. Η αρχική φιλοσοφία του κ. Ερέρα πέρυσι ήταν να βρούμε και να δομήσουμε μια ομάδα, της οποίας ο σχηματισμός θα ήταν 4-3-3 με έναν αμυντικό χαφ και δύο οκτάρια. Αυτή η ομάδα, όμως, στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Ντε Χααγκ, άλλαξε σχηματισμό και δεν τον ξαναχρησιμοποίησε έκτοτε ποτέ. Πάρα μονο στο παιχνίδι κυπέλλου μέσα στην Τούμπα.

Συμπερασματικά, ότι είχαμε ως φιλοσοφία μέχρι εκείνη τη στιγμή άλλαξε εν μία νυκτί. Αυτό δεν πρέπει να το αφήσουμε να ξανασυμβεί ως ομάδα.
Φέτος, μίλησα με τον κ. Παντελίδη και θα αλλάξουμε σχηματισμό. Θα υπάρξει μετάβαση βέβαια μέχρι να τον αντιληφθούν όλοι και εννοώ οι παίκτες. Πιθανώς να μη γίνει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά θα το κάνουμε στο πρωτάθλημα - και είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε - και θα το στηρίξουμε ως Άρης, γιατί αυτό θα οδηγήσει τον Άρη στην επόμενη μέρα. Δουλειά δική μου είναι να προσπαθώ να πηγαίνω την ομάδα ένα βήμα παραπάνω. Όταν έρθει η ώρα, είμαι σίγουρος ότι θα περάσουμε το στάδιο της κριτικής, με ανεπιτυχή αποτελέσματα που θα φέρουμε και με μια περίοδο κάμψης μέχρι να "απορροφήσει" ο οργανισμός τον νέο τρόπο παιχνιδιού, αλλά θα πρέπει να τον υποστηρίξουμε.
Ολα τα παραπάνω αποτελούν την φιλοσοφία που με διέπει ως τεχνικός διευθυντής. Και καθήκον μου είναι η εξέλιξη της ομάδας βάσει ενός πρότζεκτ. Αυτό το πλάνο πιστεύω είναι το σωστό για την πρόοδο της ομάδας με ή χωρίς τον Διαμαντόπουλο και το κάθε φυσικό πρόσωπο».

Για τις μεταγραφές: «Ο Άρης έχει θέσει ως προτεραιότητα να ενισχυθεί με κεντρικό αμυντικό, οκτάρι, επιθετικό και πλάγιο επιθετικό».

Σε ερώτηση για το ύψος του μπάτζετ, απάντησε::«Το γνωρίζω ήδη, όμως δεν είναι ανακοινώσιμο από την πλευρά μου, είναι κάτι που αφορά τον ιδιοκτήτη».

Για τον Ματέο Γκαρσία: «Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να διαλύσουμε οικονομικά τον σύλλογο για οποιονδήποτε παίκτη. Η Λας Πάλμας - επίσημα - μας ζήτησε 3 εκατομμύρια ευρώ. Τους έκανα μια συγκεκριμένη πρόταση. Σε αυτήν την πρόταση βαδίζουμε, δίχως να κάνουμε ούτε λίγο δεξιά ή αριστερά, ακόμα κι αν χάσουμε τον Γκαρσία. Εξαρτώνται πολλά, επίσης, από την πρόθεση του ποδοσφαιριστή. Δεν θέλουμε να βάλουμε έναν παίκτη απέναντι από τον πρόεδρο του να τον δικάσει, αν επιμένουμε δηλαδή προβάλλοντας συνεχώς στη Λας Πάλμας την πρόθεση του. Όπως σας έχω πει από την πρώτα μέρα, ήταν και είναι μία υπόθεση που θα πάρει χρόνο. Εκτός αν έρθει μια ομάδα που θα δώσει τα 3 εκατομμύρια και τότε φυσικά εμείς θα αποσυρθούμε από την υπόθεση».

Για τον Λίντσεϊ Ρόουζ: «Αυτήν τη στιγμή έχουμε δύο μέτωπα: την ομάδα και τον ποδοσφαιριστή. Είναι δυναμικό το ζήτημα τώρα. Δεν μπορούμε αυτήν τη στιγμή να υποστηρίξουμε τα 300.000€ που είναι η ρήτρα του ποδοσφαιριστή, όπως επίσης δεν ισχύει (σ.σ ως πρόταση του Άρη) το "μείνε ελεύθερος και έλα". Έχουμε καλή επικοινωνία με την άλλη πλευρά και όταν το αισθάνεσαι αυτό, μπορείς να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο».

Για την περίπτωση του επιθετικού της Λουγκάνο, Αλεξάντερ Γκερντ: «Είναι ένα από τα παιδιά που κοιτάμε. Όχι το μοναδικό όμως. Και δεν με προβληματίζει η ηλικία του».

Όσον αφορά στα εσωτερικά του ήδη υπάρχοντος ρόστερ: «Δεν έχουμε βάλει πωλητήριο σε κανέναν, αλλά αν έρθει κάποια πρόταση θα τη συζητήσουμε».

Για τον Χούλιαν Κουέστα και τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Έχουμε ανοίξει έναν κύκλο επαφών με τον Κουέστα και πιστεύω ότι σύντομα θα έχει λήξει το θέμα. Με τα υπόλοιπα παιδιά θα μπούμε σε διαδικασία συζητήσεων στην δεύτερη φάση της μεταγραφικής περιόδου, αφού "κλείσουμε" δηλαδή τους τέσσερις που οπωσδήποτε θέλουμε».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: «Δεν έχει κάποια κίνηση ως τώρα με τον Γιάννη. Γνωρίζουμε ότι ψάχνει το μεγάλο συμβόλαιο αυτήν τη στιγμή στο εξωτερικό, δεν έχω κάνει κάποια κίνηση ακόμη

Για το πότε αναμένεται η επιστροφή του Μπρούνο Γκάμα: «Στις 20 Ιουνίου θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία με τα υπόλοιπα παιδιά. Προσδοκούμε και ελπίζουμε πως θα είναι αγωνιστικά έτοιμος στον δεύτερο γύρο (σ.σ χρονικά) από αυτούς που θα παίξουμε στο Europa League».

Για τον Νίκο Μαρτίνες: «Με το Νίκο η ατυχία ήταν ότι όσο ήταν εκείνος εδώ εγώ έλειπα, ενώ όταν γύρισα είχε ήδη φύγει για την Αργεντινή. Αλλά θα του στείλω το συμβόλαιο του να το υπογράψει από εκεί».

Για τoν Γιώργο Βαλεριάνο: «Δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x